Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

«Γαλάζια Πατρίδα»: Άσκηση - πρόκληση από Τουρκία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

«Γαλάζια Πατρίδα»: Άσκηση - πρόκληση από Τουρκία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου

Άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan), ανακοίνωσε η Άγκυρα για την περίοδο ανάμεσα στις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου, σε περιοχές που περιλαμβάνουν τμήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εν λόγω άσκηση που προανήγγειλε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό την παρουσία μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών μέσων και διεξάγεται την ώρα που το ωκεανογραφικό του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ» πλέει σε διεθνή ύδατα ανάμεσα στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο και φέρεται να ξεκίνησε τις εργασίες του.

Η εν λόγω άσκηση δεν είχε πραγματοποιηθεί το 2020 εξαιτίας της πανδημίας, ενώ το 2019 απέπλευσαν 104 πολεμικά πλοία, σχεδόν το σύνολο του τουρκικού στόλου, με τη «Γαλάζια Πατρίδα» (που παραπέμπει στη σχετική φρασεολογία του Ακάρ για τα 462.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα «τουρκικής επικράτειας») να χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε στρατιωτική άσκηση.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα ανεβάζει και πάλι τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ερντογάν (ΑKP), Ομέρ Τσελίκ, να εξαπολύει επίθεση σε Ελλάδα και Κυπριακή Δημοκρατία, για τη διοργάνωση του «Φόρουμ Φιλίας».

«Οι δηλώσεις που έκανε εκεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με κάποια φιλία, είναι μια προσέγγιση που δημιουργεί κλίμα εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας υπό τον μανδύα της φιλίας» ανέφερε.

Πηγή: kathimerini

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας για τουριστικά λεωφορεία

Υποχρεωτικό rapid test άφιξης για όλους τους επιβάτες από ΗΑΕ - Βρετανία
koronoios-aerodromio