Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

25η Μαρτίου: Το μενού στο δείπνο για τους επισήμους στο Προεδρικό Μέγαρο

Το μενού το έχει αναλάβει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin, και το ψάρι θα έχει την τιμητική του

Δείπνο το βράδυ της Τετάρτης θα παραθέσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους και ξένους ηγέτες που θα δώσουν το "παρών" είναι ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, ενώ τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί. Μετά την εκδήλωση και την ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει δείπνο.

Το μενού το έχει αναλάβει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο πρώτος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin, και το ψάρι θα έχει την τιμητική του.

Το μενού

Λέγεται ότι το πρώτο πιάτο θα περιλαμβάνει ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Στη συνέχεια θα σερβιριστεί η σούπα, που θα είναι κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια, με σέλινο, μυρώνια καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας. Ακολουθεί το δεύτερο πιάτο: κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης, ενώ στη συνέχεια θα σερβιριστεί φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Όσον αφορά στο επιδόρπιο λέγεται ότι θα είναι λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά θα είναι λευκά, ενώ το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

Πηγή: enikos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ