Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ελλάδα γιορτάζει με τιμές τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Με τιμές παρά την πανδημία η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ανοίγει και επίσημα το πρωί στις 8:00, το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Ένας εορτασμός, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών τις οποίες επιβάλλει η πανδημία θα έχει περιορισμούς, αλλά δεν θα στερηθεί της λαμπρότητας που απαιτεί η επέτειος για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.
Σε αυτό το πλαίσιο, στην τελετή έπαρσης της σημαίας στην Ακρόπολη, όπου θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ψάλει τον εθνικό ύμνο η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή. 
Ωστόσο δύο ώρες νωρίτερα, με έναν άλλο ιδιαίτερο συμβολισμό και σε μια ιδιαίτερα συμβολική ώρα, θα σηματοδοτηθεί η έναρξη των σημερινών εορτασμών για την επέτειο των 200 ετών. Στις 06:21 το πρωί, θα γίνουν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού, κάτι που θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές μέσα στην ημέρα. Στις 08.31 θα γίνουν άλλες 21 χαιρετιστήριες βολές και στις 18.41, επίσης 21 βολές.
Στις 08:30, θα γίνει η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Η στρατιωτική παρέλαση

Φυσικά, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και η οποία φέτος - σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ - έχει στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821.
Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δυστυχώς το κοινό δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της υπόσχεται μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών για όλους τους τηλεθεατές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:
- Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.
- Παιδιά με παραδοσιακές στολές.
- Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.ά.)
- Έφιππο τμήμα.
- Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές ναύτη.
- Αεροπορικά μέσα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την παρέλαση. Μεταξύ άλλων, θα διέλθουν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με σχηματισμούς αμερικανικών F-16, γαλλικών Rafale, καθώς και βρετανικών Voyager. Επίσης, θα διέλθουν ελικόπτερα NH-90 και Kiowa Warrior -τα οποία θα πετάξουν για πρώτη φορά στον ουρανό της Αττικής- καθώς και αεροσκάφος ναυτικών επιχειρήσεων P-3B.
- Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν επετειακό άρμα μάχης και συστήματα μη επανδρωμένων αεροχημάτων (Sperwer).
- Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και «Βέλος».
- Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.
- Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.
- Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Η ημέρα θα κλείσει στις 18:41 με την επίσημη υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσουν από το πυροβολείου του Λυκαβηττού οι τελευταίες 21 χαιρετιστήριες βολές.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα Κάρολο

Μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δρακόντεια θα είναι φυσικά και τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν σήμερα στην πρωτεύουσα λόγω των εκδηλώσεων και της παρέλασης για την 25η Μαρτίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί έχουν ενταχθεί και θα συμμετάσχουν στον σχεδιασμό για την ασφάλεια που περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους στον χώρο της παρέλασης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών. Στα μέτρα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ.
Σε ό,τι αφορά στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν σήμερα λόγω της παρέλασης, σύμφωνα με την Αστυνομία θα απαγορευτεί σταδιακά η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία των οχημάτων, από τις 6 το πρωί μέχρι και το τέλος το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:
- Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Βασ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.
- Βασ. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.
- Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
- Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Ομονοίας.
- Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.
- Πλ. Καραϊσκάκη.
- 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και της Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
- Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Πλ. Συντάγματος.
- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.
- Σταδίου, σε όλο το μήκος της.
- Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
- Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.
- Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερμού και Αδριανού.
- Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ασωμάτων και της οδού Αιόλου.
- Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Πετμεζά, σε όλο το μήκος της.
- Βούρβαχη, σε όλο το μήκος της.
- Καλλιρόης, σε όλο το μήκος της.

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 06.00΄ ώρα μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων στις παρακάτω οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:
- Αχιλλέως, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Λένορμαν, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Καρόλου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Μάρνης, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
- Κολοκυνθούς, σε όλο το μήκος της.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 

Εμανουέλ Μακρόν στην ΕΡΤ: Η Ελλάδα, όπως χθες, εμπνέει και σήμερα

«Χρειαζόμαστε μια πιο κυρίαρχη, πιο ανεξάρτητη Ευρώπη που να διαθέτει στρατηγική αυτονομία, δηλαδή που να μπορεί να αποφασίζει και να προστατεύει τον εαυτό της», υπογράμμισε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος μιλώντας αποκλειστικά στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση και τον Νίκο Αλιάγα, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει μία μοναδική θέση, καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, όπως φάνηκε με το θέμα της μετανάστευσης που βιώσαμε» και επισήμανε ότι «η Ευρώπη πρέπει να ξέρει πως να προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα, προφανώς για την Ελλάδα αλλά τελικά για όλους μας».

«Είμαι ένας από αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι πρέπει να είμαστε πάντα στο πλευρό των ευρωπαίων συμμάχων μας, όταν δέχονται επίθεση στην κυριαρχία τους, όταν απειλείται η ανεξαρτησία τους, ο σεβασμός των συνόρων τους. 'Αλλωστε, αυτό έκανε η Γαλλία το καλοκαίρι του 2020, όταν αυτό συνέβη», τόνισε ο Πρόεδρος Μακρόν. Επισήμανε, παράλληλα, την ανάγκη συνεργασίας με την Τουρκία, το Λίβανο, τη Συρία και τη Λιβύη.

Για την επέτειο των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, ο Πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι πριν από 200 χρόνια η Ελλάδα ενέπνευσε την Ευρώπη και ειδικά τη Γαλλία.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «υπάρχει ένας αναπόσπαστος δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης, που μας κάνει να αισθανόμαστε ως ένας πολιτισμός και αυτός είναι η επιρροή της Αρχαίας Ελλάδας αλλά υπάρχει ένας ακόμη ισχυρότερος, εκείνος της προσήλωσης στην ελευθερία και την ευρωπαϊκή περιπέτεια».

«Ξέρετε, κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ώστε να ανοίξουμε τη θαυμάσια χώρα σας στους νέους μας, τους φοιτητές μας, τους αρχαιολόγους μας, τους ακαδημαϊκούς και τους τουρίστες μας» δήλωσε ο κ. Μακρόν επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εμπνέει και σήμερα όπως και χθες, καθώς «όσο τα 200 χρόνια από την Επανάσταση όσο και τα 40 χρόνια ένταξης στην Ευρώπη, αποτελούν στιγμή ελευθερίας, ανοίγματος και κοινού πεπρωμένου».

Για το μεταναστευτικό ανέφερε πως «πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα για να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, να εξαρθρώσουμε αυτά τα δίκτυα διακινητών, που κερδοσκοπούν από αυτή την ανθρώπινη δυστυχία και θέτουν σε κίνδυνο όλους αυτούς που φεύγουν για οικονομικούς λόγους. Πρέπει να οργανώσουμε αυτό το ζήτημα της μετανάστευσης με ευρωπαϊκό τρόπο. Νομίζω λοιπόν ότι, ναι, αφήσαμε πολύ την Ελλάδα, όπως την Ιταλία και την Ισπανία, μόνες να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα το οποίο τελικά μετατίθεται στους άλλους... Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο την Ελλάδα για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά είναι ένα θέμα αλληλεγγύης».

Αναφερόμενος στον ελληνικό κλασικό πολιτισμό ο κ. Μακρόν είπε «ναι, με διαμόρφωσε, οι ελληνικοί και ρωμαϊκοί μύθοι με διαμόρφωσαν, η ανάγνωση των τραγωδιών, θα έλεγα ότι ως έφηβος τράφηκα από αυτό».

«Δυστυχώς το υγειονομικό πλαίσιο με αναγκάζει να παραμείνω στο Παρίσι» δήλωσε για την αδυναμία να παραστεί στην Αθήνα στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. «Λυπάμαι που δεν θα είμαι εκεί με τη σύζυγό μου για τις εορταστικές εκδηλώσεις. Μέχρι πριν από δύο μέρες ήταν προγραμματισμένο να έρθουμε αλλά η επιδημία ξεκινά πάλι πολύ έντονα, παντού στην Ευρώπη», είπε ο Γάλλος Πρόεδρος και σημείωσε: «Νομίζω ότι ήταν πιο πρέπον να εφαρμόσω ο ίδιος αυτό που ζητώ από τους συμπολίτες μου αλλά θα είμαι ολόψυχα μαζί σας».

Για τον εμβολιασμό στην Ευρώπη, ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα συντονισμού στην Ευρώπη αλλά ότι «στην αρχή δεν πιστέψαμε ότι αυτό θα πήγαινε τόσο γρήγορα».

«Σας το λέω ειλικρινά, όλος ο κόσμος, οι ίδιοι οι ειδικοί έλεγαν ότι ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν χρειάστηκε λιγότερο από ένας χρόνος για να φτιαχτεί ένα εμβόλιο. Εξαιρετική επιτυχία και, επομένως, μάλλον κατά κάποιον τρόπο ονειρευτήκαμε λιγότερο από κάποιους άλλους και νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει μάθημα για όλους εμάς» υπογράμμισε ο κ. Μακρόν.

Πρίγκιπας Κάρολος: «Ένα κομμάτι της ουσίας της Ελλάδας βρίσκεται μέσα σε όλους μας»

«Ένα κομμάτι της ουσίας της Ελλάδας βρίσκεται μέσα σε όλους μας. Ως πηγή του δυτικού πολιτισμού, το πνεύμα της Ελλάδας διαπερνά τις κοινωνίες και τις δημοκρατίες μας. Χωρίς την Ελλάδα, οι νόμοι μας, η τέχνη μας, ο τρόπος ζωής μας, δεν θα είχαν ακμάσει» τόνισε ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος κατά την αντιφώνησή του στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή των ξένων ηγετών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς, που τον συνδέουν με την Ελλάδα και τους Έλληνες και υπενθύμισε ότι για εκείνον η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του, καθώς είναι η πατρίδα του παππού του και ο τόπος γέννησης του πατέρα του, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η γιαγιά του, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής στην Αθήνα, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων - μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος «Δικαία των Εθνών» από το Ισραήλ .

Υποστήριξε, επίσης, ότι ο θρίαμβος της Ελλάδας δεν οφείλεται σε έναν ήρωα, αλλά στο εξαιρετικό θάρρος και το σθένος του λαού της - και σε ό,τι ένας Βρετανός ιστορικός αποκάλεσε «θεϊκή φλόγα που άναψε στην ψυχή των Ελλήνων». Όπως είπε χαρακτηριστικά «Εάν δεν υπήρχε η αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να αγωνιστεί, μπροστά σε φοβερά δεινά, και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δεν θα είχε κατακτηθεί ποτέ η ανεξαρτησία».

Τόνισε, ακόμη, ότι για τους Βρετανούς ο ελληνικός αγώνας εκλήφθηκε, όχι ως η επιδίωξη ενός ξένου λαού, αλλά ως ο κοινός μας αγώνας και επικαλέστηκε τον Percy Shelley, φίλο του Byron, ο οποίος στον πρόλογο του ποιήματος «Ελλάς» σημειώνει ότι «Είμαστε όλοι Έλληνες».

«Έτσι, στις σελίδες της ιστορίας, μαζί με τους Έλληνες ήρωες της επανάστασης, καταγράφονται τα ονόματα Βρετανών, που συγκινήθηκαν βαθιά από αυτό το πνεύμα του Φιλελληνισμού και συμμετείχαν στον αγώνα. Μαζί με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Μιαούλη, τον Κανάρη και τη Μπουμπουλίνα, διαβάζουμε για τους Γκόρντον, Κόχρεην, Τσωρτς και Κόδριγκτον» συμπλήρωσε.

Εξέφρασε, επίσης, τον μεγάλο θαυμασμό του, για το σθένος του ελληνικού λαού και τόνισε ότι τον συγκινεί ιδιαίτερα η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα των νέων ανθρώπων της Ελλάδας, τόσο κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όσο και της πανδημίας, δηλώνοντας ιδιαίτερη περηφάνεια που ο φιλανθρωπικός οργανισμός Prince's Trust International κατόρθωσε να βοηθήσει τόσους πολλούς νέους στην Ελλάδα, ώστε να βρουν εργασία, να επιμορφωθούν ή να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, δίνοντας τους τα εφόδια, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλλουν στην ευημερία και τη δύναμη της χώρας τους.

Υποστήριξε, επίσης, ότι καθώς όλοι μας εργαζόμαστε για την ανοικοδόμηση των κοινωνιών μας και των οικονομιών μας στο πλαίσιο ενός έτους αδιανόητων μέχρι σήμερα μεταβολών, προκειμένου να θέσουμε τον κόσμο μας σε μια πιο βιώσιμη τροχιά, το θάρρος, η αποφασιστικότητα και οι προσδοκίες του 1821 θα μπορούσαν να αποτελέσουν, ενδεχομένως, πηγή έμπνευσης για εμάς.

«Και πάλι, το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι υψηλότερο. Οι επιλογές μας θα καθορίσουν τις τύχες όχι μόνο των Εθνών μας, αλλά και του μοναδικού αυτού πλανήτη που μοιραζόμαστε. Από την πλευρά μου, για να υποστηρίξω αυτή τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια, έχω συνεργαστεί με εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους προκειμένου να διαμορφώσω έναν χάρτη πορείας που θα τοποθετεί τους ανθρώπους, τον πλανήτη και τη Φύση στο επίκεντρο της οικονομικής μας μετάβασης. Αποκάλεσα αυτό το σχέδιο "Terra Carta" και με συγκινεί βαθύτατα το γεγονός ότι η Αθήνα επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή τις ιδέες που εμπεριέχονται σε αυτό» πρόσθεσε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Τέλος, επεσήμανε ότι και σήμερα, όπως και το 1821, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρόσθεσε ότι οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν τεράστια διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια. Όπως ακριβώς οι ιστορίες μας είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, έτσι είναι και το μέλλον μας.

«Με αυτό το πνεύμα, αύριο, οι Βρετανοί φίλοι σας θα σταθούμε δίπλα σας για άλλη μια φορά και θα αισθανθούμε μεγάλη υπερηφάνεια με την αφυπνιστική προτροπή του Διονύσιου Σολωμού: Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά!» κατέληξε ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί