Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαμός στη Βουλή με Πολάκη - Πλέυρη: Κατηγορίες για «δοσίλογους» και «χοίρους»

Η ΝΔ ανήκει στην παράτξαη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών» ανέφερε ο Π. Πολάκης

Ανέβηκαν οι τόνοι νωρίτερα στη Βουλή όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δηλώνοντας πως η ΝΔ ανήκει στην παράταξη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου, των χουντικών». «Αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα», σημείωσε ο πρώην υπουργός, προκαλώντας χάος στην Ολομέλεια.

Ο Θάνος Πλεύρης, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι δεν ανέχεται η παράταξή του όσα είπε ο Πολάκη, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν τον εκφράζουν. «Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας».

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης είπε: «Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην ΝΔ χαρακτηρίζοντας ως παράταξη δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού. Δεν περιμένω να ανακαλέσει την προσβολή του προς την παράταξή μας και τον κόσμο που την στηρίζει. Τον κ. Πολάκη τον αντιμετωπίζουμε ως εξής, όπως ιστορικά αναφέρεται το παράδειγμα του Αισώπου. Όταν ο χοίρος κάλεσε τον λέοντα για μονομαχία ο χοίρος κυλίστηκε στην λάσπη. Αυτό είναι ο κ. Πολάκης. Όμως σε λίγες ώρες θα τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας που πρέπει να απαντήσει αν η παράταξη της ΝΔ είναι παράταξη του δοσιλογισμού και μαυραγοριστισμού; Αν τον εκφράζει ο κ. Πολάκης.

Πρέπει να μάθετε να σέβεστε. Να μάθετε ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλους την χώρα και την Δημοκρατία».

Η νέα τοποθέτηση Πολάκη είχε ως εξής: «Χοίροι ήταν αυτοί που σαν σήμερα προ 69 ετών εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του. Χοίροι και γουρούνια είναι αυτοί που στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της ΧΑ όπως εσείς που τώρα το παίζετε δημοκράτης. Δεν ανακαλώ τίποτα γιατί η ιστορία κατέγραψε σε ποια πλευρά του ποταμού στάθηκαν οι δυο παρατάξεις από το 1821 και μετά. Υπάρχει η παράταξη των Κολοκοτρώνηδων, του Μακρυγιάννη, του Βελουχιώτη και υπάρχει η παράταξη των Κοτζαμπάσηδων και προεστών, των συνεργατών των Γερμανών και του Τσολάκογλου. Η παράταξη που από την μήτρα της βγήκε η δικτατορία των συνταγματαρχών. Άλλο εκφράζετε εσείς και άλλο εμείς».

Τον λόγο έλαβε ο προεδρεύων της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου σχολιάζοντας ότι ο κ. Πολάκης θα πρέπει να γνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του πως η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. «Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του», είπε ενώ ο Θ. Πλεύρης προσέθεσε πως «Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αυτή η ΝΔ έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε».

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής. Η κυβερνώσα παράταξη υπογραμμίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε σήμερα να στείλει στη Βουλή το “δεύτερο εγώ του” για να συκοφαντήσει και να δυναμιτίσει τη συζήτηση, ώστε να μην ακούσει κανείς την αλήθεια για το ρόλο του κ. Παππά σε αυτή τη τόσο σημαντική υπόθεση που μέσω της Δικαιοσύνης ήρθε στη Βουλή. Προσθέτει, δε, ότι ο κ. Πολάκης ξεπέρασε σε χυδαιότητα ακόμη και τον γνωστό εαυτό του και αναφέρει ότι ο πρώην Υπουργός σε ένα «εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους παρουσίασε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ως το κόμμα των μαυραγοριτών και των δωσίλογων. 

«Οι χυδαιότητες Πολάκη μόνο ντροπή αποτελούν για το Κοινοβούλιο», συμπληρώνει η ΝΔ και τονίζει πως αν ο κ. Τσίπρας δεν αποκηρύξει δημόσια τα όσα εκστόμισε σήμερα ο συνεργάτης του, θα επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι ο κ. Πολάκης είναι το πραγματικό πρόσωπό του. «Ότι λέει όσα δεν θέλει να εκστομίσει ο ίδιος κι ότι είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι.  

Ό,τι και να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πράγμα να είναι βέβαιοι. Η δυσώδης αυτή υπόθεση θα ερευνηθεί μέχρι το τέλος», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ