Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργιάδης για εστίαση: Ο ιός δεν έχει φύγει - Διεύρυνση ωραρίου από 15 Μαΐου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης

Για το άνοιγμα της εστίασης, από σήμερα, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί», καθώς όπως εξήγησε «ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει».

Υπενθύμισε, δε, ότι επιτρέπονται έως 6 άτομα στα τραπέζια και πως οι πολίτες θα πρέπει το αργότερο 11 παρά τέταρτο το βράδυ να φεύγουν, ώστε να είναι σπίτι τους πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Από σήμερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 23:00 και οι μετακινήσεις από και προς τα μαγαζιά εστίασης γίνεται με τον κωδικό 6.

Παράλληλα αποκάλυψε πως με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία

«Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά την έλλειψη μουσικής στα καφέ, εστιατόρια και μπαρ, είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

Ο υπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο. «Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», είπε.

Για τα ενοίκια, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

«Αναμφίβολα υπάρχουν εργαζόμενοι που μένουν σε αναστολή και ζητώ συγγνώμη, καθώς δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο», πρόσθεσε ο υπουργός. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης, ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, σχετικά με τα γυμναστήρια θα ανακοινωθεί πρόγραμμα στήριξης μέσω ΕΣΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι είναι σε πολύ δυσμενή θέση και θα έχουν ειδική μεταχείριση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»