Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζουράρις σε Μενδώνη: Κάνατε την Ακρόπολη «πορνοφωτοστάσιον»

«Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή»

Tη διαφωνία του με την παραχώρηση της χώρου του ιερού βράχου της Ακρόπολης και άλλων μνημείων στον οίκο Dior για φωτογραφίσεις και επιδείξεις μόδας, εξέφρασε με επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Ζουράρις, με τον δικό του μοναδικό τρόπο καθώς απευθυνόμενος προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε:

«Οι ιεροί ναοί, όχι τα κοσμικά, δίδονται μόνο σε 2 περιπτώσεις τα τελευταία 3.000 χρόνια! Σε αστέγους και πρόσφυγες και όταν το αποφασίζει η ενορία για λόγους συγκεκριμένους. Πάσα άλλη χρήση δεν είναι δεκτή!».

Και ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το βδελύτροπον της Dior, το 51’ όταν δόθηκε από το αμερικανικοδωσιλογικό κράτος. Ο πατέρας μου ήταν ακόμα φυλακισμένος όταν γινόταν το πορνοφωτοστάσιον από το κράτος στο ναό της παρθένου με τα oπισθέλκουσα τα μοντέλα. Ο οίκος είναι βεβαρημένος από αυτό! Θα γίνουμε Τουρκαλάδες που δώσανε αυτοί σε χανούμισσες για να παρελαύνουν με εσώρουχα στο ναό της Αγίας Ειρήνης; Τουρκαλάδες γίναμε; Έλεος δηλαδή».

Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού απάντησε πως τηρήθηκαν στο ακέραιο όλες οι νόμιμες διαδικασίες και σημείωσε ότι «το τελικό αίτημα όπως διαμορφώθηκε μετά και αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη, εισήχθη με θετική γνωμοδότηση στο ΚΑΣ κατόπιν θετικών εισηγήσεων των εφοριών αρχαιοτήτων. Τα 30 μέλη του συμβουλίου συνεκτιμώντας τα δεδομένα, γνωμοδότησαν ομόφωνα υπέρ της αίτησης!».

Μάλιστα η Λίνα Μενδώνη διαβεβαίωσε πως δεν θα γίνουν εκδηλώσεις εντός των ναών (π.χ. Παρθενώνας).

«Μετατρέψατε το ΚΑΣ στους 30 τυράννους των Αθηνών», ανταπάντησε ο κ. Ζουράρις προσθέτοντας όπως πάντα στη δική του… διάλεκτο:

«Αυτή η φωτογράφηση αν υπάρχει προβολή των ντεανσέ πάνω στα κιονόκρανα και στα αετώματα διότι προβάλουν εσώρουχα, εξώρουχα και άλλα διάφορα… με όλα τα περισφύρια που θα περιφέρονται εκεί, αν υπάρξει αυτό, να μη συνδέονται με φωτοεπαφή με τα προελαύνοντα ηδονικά κοράσια που δεν ανήκουν καν στο άσμα του Διγενή Ακρίτα».

«Δεν κατανοώ την ανησυχία ούτε τη δική σας ούτε της παράταξής σας, σας είπα ότι τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν ότι αναφέρετε και σας προβληματίζουν! Είναι 30 επιστήμονες κύρους που δεν είναι κολακευτικό να τους ονομάζεται τυράννους», απάντησε η κα Μενδώνη στον κ. Ζουράρι και πρόσθεσε:

«Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί τέτοια προσέγγιση της Ελλάδας και του πολιτισμού, εγκλωβισμένη στην ιδεοληψία την απομόνωση και την μιζέρια! Εμείς θέλουμε την Ελλάδα που διεκδικεί τη θέση που της αξίζει».

Πηγή: in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koμισιόν: Από 20 Αυγούστου η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας
Αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων πολιτικής που ανέλαβε στο Eurogroup
Koμισιόν: Από 20 Αυγούστου η Ελλάδα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας