Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Άρση μέτρων: Ανακοινώσεις Χαρδαλιά σήμερα – Ανοίγουν παιδότοποι, λούνα παρκ

Άρση μέτρων: Ανακοινώσεις Χαρδαλιά σήμερα – Ανοίγουν παιδότοποι, λούνα παρκ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για χαλάρωση των μέτρων

Το «πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω πανδημίας φαίνεται πως δίνει η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι ειδικοί εισηγούνται το άνοιγμα των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με 50% πληρότητα. Για την είσοδο στους κινηματογράφους χρειάζεται είτε πλήρης εμβολιασμός είτε αρνητικό self test.

Νωρίτερα, στις 19 Ιουνίου θα ανοίξουν οι υπαίθριοι παιδότοποι, τα λούνα παρκς, τα θεραπευτικά λουτρά και οι υπηρεσίες μασάζ.

Επίσης από 19 Ιουνίου στο λιανεμπόριο μπορεί να βρίσκεται ένα άτομο ανά 16 τμ (έως τώρα ίσχυε ένα άτομο ανά 25 τμ).

Οι επίσημες ανακοινώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση που θα γίνει σήμερα αντί για την Παρασκευή στις 18.00. 

Στην ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας θα μιλήσουν επίσης η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Σε ερωτήματα για το σύστημα Υγειας θα απαντήσει και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Αμφίπολης

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι 8 νέοι κοσμήτορες στις σχολές του ΑΠΘ