Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και Αυγενάκης συνεχίζουν να διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) να αφαιρέσει την πιστοποίηση του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ της Αθήνας

Για διεθνή διασυρμό της Ελλάδας -με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη- κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (WADA) να αφαιρέσει την πιστοποίηση του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ της Αθήνας, καθώς αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τα διεθνή στάνταρντ και ως εκ τούτου δεν νομιμοποιείται πλέον να αναλύει δείγματα ελέγχου ντόπινγκ. «Ο υφυπουργός αθλητισμού και η ελληνική κυβέρνηση έγιναν πάλι αρνητική είδηση της Ελλάδας στο Reuters,» τονίζει το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης: «Ο κύριος Αυγενάκης χρειάστηκε δύο χρόνια για να προσλάβει 6 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό στο εργαστήριο. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι επί Νέας Δημοκρατίας θεσπίσθηκε η μνημονιακή αναλογία μίας πρόσληψης προς πέντε αποχωρήσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που άφησε το εργαστήριο αντι-ντόπινγκ χωρίς στελεχικό δυναμικό.

Ο κύριος Αυγενάκης τάχιστα μείωσε τη φορολογία των ΠΑΕ, χωρίς καθυστερήσεις δεσμεύει πόρους για προσωπικές φωτογραφίσεις, αλλά δύο χρόνια δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο εργαστήριο».

Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: 

«Το "επιτελικό" κράτος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε άλλον ένα διεθνή διασυρμό της χώρας στον αθλητισμό. Κατάφερε να "χάσει" και τις τρεις προθεσμίες που είχαν τεθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA), προκειμένου το εργαστήριο αντι-ντόπινγκ της Αθήνας να εναρμονισθεί με το Διεθνές Πρότυπο Εργαστηρίων (ISL). Με αποτέλεσμα, προχθές (19/8) η εκτελεστική επιτροπή του WADA να αποφασίσει την οριστική άρση της πιστοποίησης του εργαστηρίου της Αθήνας, το οποίο, με νομοθέτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, τον Ιανουάριο του 2019.

Ο κύριος Αυγενάκης χρειάστηκε δύο χρόνια για να προσλάβει 6 άτομα ως επιστημονικό προσωπικό στο εργαστήριο. Δεν έχουμε ξεχάσει ότι επί Νέας Δημοκρατίας θεσπίσθηκε η μνημονιακή αναλογία μίας πρόσληψης προς πέντε αποχωρήσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που άφησε το εργαστήριο αντι-ντόπινγκ χωρίς στελεχικό δυναμικό.

Ο κύριος Αυγενάκης τάχιστα μείωσε τη φορολογία των ΠΑΕ, χωρίς καθυστερήσεις δεσμεύει πόρους για προσωπικές φωτογραφίσεις, αλλά δύο χρόνια δεν μπορούσε να ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια νέου εξοπλισμού στο εργαστήριο.

Ο υφυπουργός αθλητισμού και η ελληνική κυβέρνηση έγιναν πάλι αρνητική είδηση της Ελλάδας στο Reuters.

Επιπρόσθετα, ούτε στον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ) πάνε καλύτερα τα πράγματα. Μόλις πριν δύο μήνες σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τονιζόταν ότι, "τίθεται εν αμφιβόλω εάν θα καταφέρει να λειτουργήσει εύρυθμα, ώστε να τηρηθούν οι υποχρεώσεις της χώρας όσον αφορά στους κανόνες αντιντόπινγκ... ". Η διοίκηση μάλιστα του ΕΟΚΑΝ απάντησε εγγράφως ότι έως τότε δεν είχαν προκηρυχθεί προσλήψεις για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του οργανισμού και πως μόνο δύο υπάλληλοι της Γ.Γ.Α. αιτήθηκαν την απόσπασή τους σε αυτόν.

Ο κύριος Αυγενάκης αναμασούσε το χιλιοειπωμένο αφήγημα του "κακού" ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων και ο νεοσύστατος ΕΟΚΑΝ βολόδερνε μέσα στους νεοδημοκρατικούς παραγοντισμούς, με έναν πρόεδρο που δεν γνώριζε καν το ύψος του ετήσιου προϋπολογισμού του.

Κύριε Αυγενάκη, "ο καιρός φέρνει τα λάχανα, ο καιρός τα παραπούλια". Αριστεύσατε πάλι στη πλάτη του Ελληνικού αθλητισμού!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Rhetor Law Firm: Στηρίζουμε τους ήρωες που προστατεύουν τις ζωές μας
Ο κύκλος πρωτοβουλιών του «Συνηγορούμε για το Καλό» της Rhetor παραμένει ανοιχτός και εμπλουτίζεται συνεχώς με δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς
Rhetor Law Firm: Στηρίζουμε τους ήρωες που προστατεύουν τις ζωές μας