Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πλεύρης: Να μη φτάσουμε σε πλήρη περιορισμό για ανεμβολίαστους

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε»

Για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και το ενδεχόμενο ενός lockdown μίλησε στον ΣΚΑΪ και το Νίκο Στραβελάκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικά», τόνισε ο υπουργός.

Ανέφερε, επίσης, ότι η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όλα τα εθνικά συστήματα υγείας πιέζονται.

Όπως επεσήμανε, το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε.»

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως «όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχε επιλέξει να εμβολιαστεί και δεν πιέζουν το ΕΣΥ.»

Σχετικά με τους αυξημένους θανάτους, ο υπουργός εξήγησε ότι «οι νεκροί είναι σε συνάρτηση με την εμβολιαστική κάλυψη. Συνεπώς, περιορίζοντας την κινητικότητα λειτουργούμε προστατευτικά.»

Όσον αφορά τους εμβολιασμένους, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα μέτρα. «Στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους, με το σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν ως προς τη νόσηση όπως οι ανεμβολίαστοι, δεν εξετάζονται περαιτέρω περιοριστικά μέτρα.»

Ωστόσο, η χρήση μάσκας παραμένει για όλους υποχρεωτική. «Αυτό που ισχύει για τη μάσκα είναι ότι στους κλειστούς χώρους είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική όπου υπάρχει συνωστισμός», τόνισε. 

Τέλος, για τις εκκλησίες είπε ότι οι έλεγχοι γίνονται από τον υπεύθυνο, αλλά η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να κάνει και δειγματοληπτικούς ελέγχους. «Από τη στιγμή που έχει βγει και η εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδου, θεωρούμε ότι θα μπορέσουν να τηρήσουν αυτό το μέτρο.»

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα