Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΚΚΕ: Κατάργηση κάθε πατέντας για εμβόλια - φάρμακα για τον κορωνοϊό

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη διαχείριση της πανδημίας και τις νέες μεταλλάξεις

Στο θέμα της εμφάνισης νέων μεταλλάξεων και της διαχείρισης της πανδημίας, αναφέρεται το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα σχολιάζει πως: «Ο κίνδυνος για νέες μεταλλάξεις αποδεικνύει ότι όσο το εμβόλιο αποτελεί χρυσοφόρο εμπόρευμα που υπηρετεί τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς μεγάλων ομίλων και καπιταλιστικών κρατών τόσο θα καθυστερεί ο εμβολιασμός και θα συνεχίζεται η θανατηφόρα πορεία της πανδημίας. Θύμα αυτών των ανταγωνισμών είναι ιδιαίτερα οι λαοί των πιο φτωχών χωρών, που αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός δεν είναι πάνω από το ποσοστό του 6% του πληθυσμού τους.

Γι’ αυτό, μαζί με την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας απ’ την πανδημία, ιδιαίτερα της στήριξης του δημοσίου συστήματος υγείας, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα κατάργησης κάθε “πατέντας” σε εμβόλια και φάρμακα, η οποία συνδέεται άμεσα με την παρασιτική κι επικίνδυνη καπιταλιστική ιδιοκτησία»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις για συναυλία σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
«Βρέθηκα να εξαπατώμαι και να κατηγορούμαι σε ένα πολιτικό παιχνίδι που χαμένος είναι ο κόσμος για τον οποίο τραγουδώ», ανέφερε
Χρήστος Μάστορας: Αντιδράσεις για συναυλία σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
Βραζιλία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga (ΦΩΤΟ)
Το σχέδιο οργανώθηκε από μια ομάδα που προωθούσε ρητορική μίσους με στόχο τη ριζοσπαστικοποίηση εφήβων - Συνελήφθη άνδρας ως ο αρχηγός της ομάδας 
Βραζιλία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε συναυλία της Lady Gaga (ΦΩΤΟ)