Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος από την ακρίβεια

Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Χωρίς κανένα σχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά παρακολουθεί τη λεηλασία του εισοδήματος της κοινωνίας από την ακρίβεια. Όπως και στην πανδημία, έτσι και στο μέτωπο της ακρίβειας είναι ανίκανη να σχεδιάσει έστω και σε βάθος εβδομάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον Real FM.

«Με ευκολία ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως δεν υπάρχει ακρίβεια προ ημερών και ότι στα σούπερ-μάρκετ βγάζουν... selfie μαζί του -όταν ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου κατέγραψε αύξηση στο φυσικό αέριο 180%. Με βάση τα νέα στοιχεία αναμένουμε αυξήσεις έως και 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά"», τόνισε ο Ν.Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας πως οι άμεσες κινήσεις που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι οι εξής: «Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ, γιατί είναι το μοναδικό εργαλείο άμυνας στα χέρια των εργαζομένων για να παλέψουν την ακρίβεια. Να μειωθούν οι ΕΦΚ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης και -το πιο κρίσιμο- ρύθμιση και διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που γεννήθηκε στην πανδημία"».

Σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία των νέων στην Ευρώπη, βάσει των οποίων η Ελλάδα καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως «η ανεργία των νέων είναι μια τεράστια πληγή εδώ και χρόνια». «Σύμφωνα με τη Eurostat εκτοξεύθηκε το 2014 στο 52,4%. Η δική μας κυβέρνηση την παρέδωσε το 2019 στο 35,2% και τώρα ξανασκαρφάλωσε στο 39,1%. Είναι ξεκάθαρο πως για τους νέους το πρόγραμμα της ΝΔ συνοψίζεται στις λέξεις ανεργία και επισφάλεια, δηλαδή διάλυση των εργασιακών σχέσεων, χωρίς οκτάωρα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και το χειρότερο; Η ΝΔ σπρώχνει τους νέους στη φυγή στο εξωτερικό», δήλωσε.

Όσον αφορά στην πανδημία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος. Ο ΠΟΥ προβλέπει ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι δύσκολοι μήνες. Η ευκολία των κυβερνητικών στελεχών να πουν ότι βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα μάς προκαλεί μεγάλη ανησυχία και θυμίζει τη συζήτηση για το... "τελευταίο μίλι". Ένα τελευταίο μίλι που άφησε πίσω του 15.952 απώλειες».

«Τελικά η κυβέρνηση επιταχύνει την πανδημία και αντιμετωπίζει ως αγέλη την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας την πως «συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη στρατηγική που μας οδήγησε στην υγειονομική τραγωδία».

«Είναι αδιανόητο με πάνω από 25 χιλ. κρούσματα στα σχολεία να μην έχουν άδειες ειδικού σκοπού οι γονείς. Να μην εφαρμόζεται πολύ πιο γενναία το μέτρο της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο το Παίδων Πεντέλης να βγαίνει από τις εφημερίες και να αναστέλλεται η κανονική λειτουργία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου εν μέσω αύξησης των νοσηλειών. Δεν γίνεται να μην μπαίνει στη μάχη ο ιδιωτικός τομέας. Οι δήθεν 300 κλίνες που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης είναι μόνο για μη βαριά περιστατικά», τόνισε.

Για τα σχολεία είπε συγκεκριμένα πως «πρέπει να λειτουργούν με ασφάλεια, γιατί δεν είναι πάρκινγκ για τα παιδιά». «Η κυβέρνηση συνεχίζει με το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1 όταν στην Ευρώπη τα τμήματα κλείνουν με 1 ή 2 κρούσματα. Ακόμη εν μέσω πανδημίας είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ με περισσότερους μαθητές και μαθήτριες. Αυτές είναι βασικές εξαιρέσεις της Ελλάδας σε σχέση με τον ευρωπαϊκό κανόνα», συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με την τιμή των PCR τεστ o Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως «ένας σύλλογος γονέων και ένας δήμος εξασφάλισαν PCR με 28 και 25 ευρώ αντίστοιχα και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα PCR στα 47 ευρώ». «Ή ένας σύλλογος γονέων είναι διαχειριστικά καλύτερος από την κυβέρνηση ή η κυβέρνηση απλά διασφαλίζει συμφέροντα μεγάλων διαγνωστικών κέντρων και κλινικών. Καλό σενάριο δεν υπάρχει», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα ή αύριο η ψηφοφορία στο Σ.Α. για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Πάντως, το παλαιστινιακό εγχείρημα μοιάζει καταδικασμένο σε αποτυχία, εξαιτίας της εναντίωσης των ΗΠΑ, που έχουν δικαίωμα βέτο
Σήμερα ή αύριο η ψηφοφορία στο Σ.Α. για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα για τις δηλώσεις Παπανώτα για τη βία κατά γυναικών (VIDEO)
Είχε πει ότι η γυναίκα στην Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα «εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται,...
ΣΥΡΙΖΑ: Βαρύ κλίμα για τις δηλώσεις Παπανώτα για τη βία κατά γυναικών (VIDEO)