Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στηρίζουν την πρόταση μομφής από Τσίπρα ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση

Δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής η θέση του ΜέΡΑ25

«Ναι» στην πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται να πει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ στελέχη του ΚΙΝΑΛ εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσέλθουν στην τριήμερη διαδικασία με στόχο την επικράτηση σε μια μάχη εντυπώσεων.

Όπως αναφέρει το protothema, ο αρχηγός του Κινήματος σε κλειστή σύσκεψη του επιτελείου του -συμμετείχαν βουλευτές και στελέχη- άκουσε προσεκτικά όλες τις προτάσεις μεταξύ των οποίων και την εισήγηση για την υπερψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανάδειξη του διακριτού «στίγματος» του ΚΙΝΑΛ στην όλη διαδικασία.

Έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος αναγνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να αιφνιδιάσει την κυβέρνηση, ωστόσο υπογραμμίζει ότι με την κίνησή του «αυτό που κυρίως θα καταφέρει είναι να συσπειρώσει την κυβερνητική παράταξη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία». Μάλιστα το ίδιο στέλεχος υποστηρίζει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά τον προβληματισμό από την δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ και λόγω της άποψης που επικράτησε ότι έτσι θα μπορέσει επί τρεις μέρες «να παίξει μόνος του μπάλα εντός της Ολομέλειας».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα συγκαλέσει -ίσως αύριο πριν την έναρξη της συζήτησης- συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προκειμένου να περιγράψει την «γραμμή»- απάντηση στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που αναγκάζει εκ των πραγμάτων την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί όλων των σοβαρών καταγγελιών της αντιπολίτευσης για την διαχείριση της δύσκολης κατάστασης από την έλευση της κακοκαιρίας «Ελπίς», της πανδημίας και της ακρίβειας. Εντός της Ολομέλειας κρίσιμο ρόλο για την ανάδειξη των θέσεων του ΚΙΝΑΛ θα έχουν οι κ.κ Κατρίνης, Σκανδαλίδης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι βουλευτές του κόμματος.

ΚΚΕ και Ελληνική Λύση επίσης θα υπερψηφίσουν σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, την πρόταση μομφής, κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη διαχείρηση της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ

«Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ»

«Το κρίσιμο ζήτημα σήμερα είναι, όμως, η λαϊκή αγανάκτηση και η οργή που συσσωρεύεται να γίνει δύναμη πάλης, σύγκρουσης και ανατροπής. Αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων επίδοξων “σωτήρων”, που θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν» επισημαίνει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης».

Κ. Βελόπουλος: Καλωσορίζουμε τον ΣυΡιζΑ και τον κ. Τσίπρα στην γραμμή της Ελληνικής Λύσης, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση

«Στις 18 Δεκεμβρίου 2021, από το βήμα της βουλής είχα ζητήσει προσωπικά την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες για να λυτρωθεί η πατρίδα μας από τα δεινά που έφερε η κυβερνηση της ΝΔ με τα ολέθρια λάθη της. Καλώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής διότι η Ελληνική Λύση δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να το πράξει.

Εξυπακούεται λοιπόν ότι θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής, όχι για να επαναφέρουμε τον καταστροφικό ΣυΡιζΑ στην κυβέρνηση, αλλά για να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μία τετραετία.

Ήρθε η ώρα για την «σιωπηλή πλειοψηφία» να εγερθεί και να δώσει τη λύση για την σωτηρία της πατρίδας. Την Ελληνική Λύση. Την μοναδική πολιτική δύναμη που προσέφερε λύσεις ακόμα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, με γνώμωνα όχι το κομματικό αλλά το εθνικό συμφέρον.

Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, τόσο περισσότερο ταλαιπωρείται η ίδια η δημοκρατία, η Ελλάδα και οι Έλληνες. Εμείς λέμε: Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη Παραίτηση στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις προτιμά να μείνει χωρίς δουλειά
Αλλάζουν οι καιροί και οι εργαζόμενοι προτιμούν να μείνουν χωρίς δουλειά από το να δουν την προσωπική τους ζωή να μπαίνει στο περιθώριο
Μεγάλη Παραίτηση στην Ελλάδα: Ένας στους τρεις προτιμά να μείνει χωρίς δουλειά