Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανδρουλάκης: Στόχοι κοινωνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής»

Nα αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο το Ταμείο Ανάκαμψης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ η αδυναμία αντιμετώπισης των συνεχών κρίσεων, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή πορείας. «Η κυβέρνηση προχώρησε στην τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ξοδεύοντας το 25% του εθνικού εισοδήματος, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα», αναφέρει ενω παράλληλα σημειώνει ότι το χρέος παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το εμπορικό έλλειμμα εκτινάχθηκε, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας παραμένει χαμηλή, τη στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση χτυπούν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμο, αφήνοντας τους ουσιαστικά απροστάτευτους».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει την απουσία μακροχρόνιου σχεδίου με την θέσπιση στόχων ανθεκτικότητας της οικονομίας αξιοποιώντας εύστοχα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία ουσιαστικών επενδύσεων στο δίκτυο, που θα επιτρέψουν την επέκταση των ΑΠΕ, διασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα και την απεξάρτηση της οικονομίας μας από τα ορυκτά καύσιμα, στα οποία συμπεριλαμβάνει το ιδιαίτερα ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο.

Τονίζει ακόμα την ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος. Επενδύσεις στοχευμένες, σε πολιτικές που έχουν ως αντικείμενό τους, την ενίσχυση των νέων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όπως για παράδειγμα, η κατασκευή κατοικιών, που θα νοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο, όπως συμβαίνει στην Πορτογαλία, για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαμονής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έκρηκτική» επιδημία διάρροιας στις ΗΠΑ: «Ένοχο» μαρούλι γνωστής αλυσίδας
Η έρευνα των υγειονομικών αρχών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την επιδημία
«Έκρηκτική» επιδημία διάρροιας στις ΗΠΑ: «Ένοχο» μαρούλι γνωστής αλυσίδας
Ιωάννα Τούνη: Η ξενάγηση σε ένα από τα νέα της σπίτια στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)
Η γνωστή influencer ξενάγησε τους followers της σε ένα από τα νέα της σπίτια, αποκαλύπτοντας το αποτέλεσμα της ανακαίνισης και της διακόσμησης
Ιωάννα Τούνη: Η ξενάγηση σε ένα από τα νέα της σπίτια στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια πεζοπόρου στη Σαμοθράκη - Τραυματίστηκε μετά από πτώση
Πυροσβεστικές δυνάμεις τον προσέγγισαν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια πεζοπόρου στη Σαμοθράκη - Τραυματίστηκε μετά από πτώση