Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δένδιας: Οδύνη για το θάνατο των δύο ομογενών στην Ουκρανία

Kαι αποτροπιασμός για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος

«Eκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά της Ουκρανίας, όπως και τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας λίγο μετά την γνωστοποίηση του βομβαρδισμού του χωριού Σαρτανά που βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Μαριούπολη.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1497582301714305024?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1497582301714305024%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F1216377%2Feisvoli-stin-oukrania-dendias-ekfrazoume-tin-oduni-kai-ton-apotropiasmo-mas-gia-ton-thanato-ton-duo-omogenon%2F

 Θλίψη και αποτροπιασμό για τον ρωσικό βομβαρδισμό αμάχων στο χωριό Σαρτανά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ομογενών μας, εκφράζει μέσω Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Υπογραμμίζει στην ίδια ανάρτηση πως «η Ρωσία οφείλει έστω και τώρα να αντιληφθεί ότι αυτός ο πόλεμος μόνο χαμένους θα έχει και ειδικά αθώα θύματα».

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει πως  «η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική πορεία Ουκρανών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μητσοτάκης μίλησε στο τηλέφωνο με τον Ζελένσκι

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: "Στην Ουκρανία έχουμε εισβολή, απρόκλητη"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Πότε είπε ότι θα παραδοθεί το Fly Over – «Με το μετρό και την επέκταση στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα»
Μητσοτάκης για ανάπλαση ΔΕΘ: «Δικαιολογημένες κάποιες επιφυλάξεις»
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Κρατούνται από χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας, στη Βάρδα Ηλείας - Στο νοσοκομείο του Πύργου τα 4 παιδιά τους
Κρατούμενοι οι γονείς που άφησαν το μωρό τους να κλαίει σε μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα
Θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες από Σεπτέμβριο είπε ο Νίκος Ταχιάος – «Καμία καθυστέρηση για το Μετρό προς Καλαμαριά»
Θεσσαλονίκη: Έρχεται καλούπι 30 μέτρων για το Fly Over - Κατασκευάζεται στην Κίνα