Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργαντάς: Κανένας κίνδυνος στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Όπου χρειασθεί το ΥπΑΑΤ ήδη βοηθά και θα βοηθήσει για να γίνει με απρόσκοπτο τρόπο η εισαγωγή των ποσοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα

Απόλυτα σαφής ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, διευκρινίζοντας ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος όσον αφορά τον επισιτισμό της Ελλάδας, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από Ευρώπη και Αμερική.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός τόνισε ότι έχει ήδη συναντήσει εκπροσώπους του Συνδέσμου Εισαγωγέων Δημητριακών και εκπροσώπους της Αλευροβιομηχανίας οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν εναλλακτικές αγορές από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 25 χρόνια δεν έχει γίνει εισαγωγή μαλακού σιταριού από τις ΗΠΑ. Και τόνισε ότι όπου χρειασθεί το ΥπΑΑΤ ήδη βοηθά και θα βοηθήσει για να γίνει με απρόσκοπτο τρόπο η εισαγωγή των ποσοτήτων που έχει ανάγκη η χώρα.                   

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής και τόνισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο αγρότης που παράγει. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Εμπάργκο ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο – «Η ελευθερία κοστίζει», είπε ο Μπάιντεν

Καραγιάννης: Το 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο Μετρό

Το σχέδιο της ΕΕ για ρωσικό φυσικό αέριο - πετρέλαιο: Τέλος «πολύ πριν το 2030»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, καθώς και τη σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την ένταση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Δικαστικό Μέγαρο
Θεσσαλονίκη: Δύο οι συλλήψεις για την ένταση στα δικαστήρια – Τι λέει η αστυνομία