Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σωματεία AμεΑ θα στεγάσει το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό (VIDEO)

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε χαιρετισμό που απέστειλε στην παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό και θα στεγάσει τα σωματεία AμεΑ «Αμυμώνη», «Ερμής», «ΝΙΚΗ-Victor Artant» και «ΣΑμΣΚΠ».

Η κυρία Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «η επικείμενη έναρξη των εργασιών ανέγερσης του συγκροτήματος αυτού, στο πρότυπο των αειφόρων σχολικών κτιρίων, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον των ευάλωτων συμπολιτών μας». Ευχήθηκε, επίσης, αυτή η 'Κιβωτός' φροντίδας, μάθησης και αγάπης να είναι σύντομα έτοιμη, συμβάλλοντας με την παρουσία της στην κοινωνική, υγειονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής».

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της κυρίας Σακελλαροπούλου:

«Για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους με αναπηρία, 'τους πάσχοντες σε ολόκληρο τον βίο τους, ό,τι και να κάνουμε είναι πάντα λίγο', έλεγε ο Αλβέρτος Σβάιτσερ. Οι δυσκολίες, κάποτε ανυπέρβλητες, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, καθιστούν επιτακτικό χρέος όλων μας τη διαρκή υποστήριξη και φροντίδα τους, όπως και τη συνεχή παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών μέσα σε σύγχρονες και κατάλληλα εξοπλισμένες θεραπευτικές μονάδες. Από καιρό τώρα, οι υπηρεσίες Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας τεσσάρων συλλόγων για ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες, στεγάζονται σε παλαιές και δυσλειτουργικές εγκαταστάσεις, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Η απόφαση της Lamda Development, να προχωρήσει με δικές της δαπάνες στην ανέγερση ενός πρωτοποριακού κτιριακού συγκροτήματος στον χώρο του πρώην αεροδρομίου για τη στέγαση όλων αυτών των συλλόγων, αποτελεί σημαντικό βήμα, τόσο για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που συμπάσχουν, όσο και για την ορθή αξιοποίηση της περιοχής, προς όφελος πάντα της ελληνικής κοινωνίας. Το νέο βιοκλιματικό κτίριο πιστεύουμε ότι θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ουσιαστικές ανάγκες που έχουν προτάξει οι ενδιαφερόμενοι φορείς «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη», όπως και ο «Σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», και τα μέλη τους, θα έχουν επιτέλους στη διάθεσή τους χώρους φωτεινούς, ασφαλείς και εύχρηστους, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν απερίσπαστοι τις δραστηριότητες και τη δημιουργικότητά τους.

Η επικείμενη έναρξη των εργασιών ανέγερσης του συγκροτήματος αυτού, στο πρότυπο των αειφόρων σχολικών κτιρίων, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον των ευάλωτων συμπολιτών μας. Σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο. Εύχομαι αυτή η 'Κιβωτός' φροντίδας, μάθησης και αγάπης, να είναι σύντομα έτοιμη, συμβάλλοντας με την παρουσία της στην κοινωνική, υγειονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής».

Συγκρότημα 11.000 τ.μ. 

Οι εργασίες στη μεγάλη επένδυση της ανάπλασης του Ελληνικού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τη Lamda Development να παρουσιάζει τα σχέδια του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα 11.000 τ.μ., όπου θα συνεγκατασταθούν τέσσερα σωματεία παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ-Victor Artant» και «ΣΑμΣΚΠ».

Δείτε την παρουσίαση για το Ελληνικό

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Γιατί πιστεύεται ότι ο δορυφόρος του Δία θα μπορούσε να φιλοξενεί ζωή

Ηπατίτιδα: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε παιδιά σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests αύριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ