Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Ξανά «στα μαχαίρια» Χ.Α. και δήμος Αθηναίων

Ξανά «στα μαχαίρια» Χ.Α. και δήμος Αθηναίων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Αθηναίων και της Χρυσής Αυγής με αφορμή την πρόθεση της τελευταίας να οργανώσει και πάλι συσσίτιο «μόνο για Έλληνες». Αυτή τη φορά η δράση προγραμματίζεται να γίνει στην πλατεία Αττικής σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα στις 18.00, με ενισχυμένη, μάλιστα, την παρουσία της Χ.Α., καθώς αναμένεται να παρευρεθεί εκεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική της ομάδα με επικεφαλής το Ν. Μιχαλολιάκο. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Χρυσή Αυγή προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, καθώς είχε οργανώσει συσσίτιο τις ημέρες του Πάσχα στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο είχε απαγορευθεί από το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, που είχε κάνει λόγο για «συσσίτιο μίσους» που «προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη». Μάλιστα, παρά την απαγόρευση, η Χ.Α. είχε προσπαθήσει να το πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και βουλευτών του κόμματος, ενώ στη συνέχεια είχε σημειωθεί επίθεση του Γ. Γερμενή κατά του Γ. Καμίνη στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. Στο επεισόδιο εκείνο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε επιχειρήσει να τραβήξει και πιστόλι, ενώ προσπαθώντας να χτυπήσει το δήμαρχο Αθηναίων είχε χτυπήσει ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι το οποίο έτυχε να βρίσκεται δίπλα στον κ. Καμίνη.

«Παράνομη η εκδήλωση» λέει ο δήμος Αθηναίων

Ο κ. Καμίνης, πάντως, αντιτίθεται και πάλι στη διανομή αυτή και μάλιστα έχει επικοινωνήσει και με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εκδήλωσης» και σε δήλωσή του τονίζει ότι «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ως εκ τούτου η προγραμματισμένη για αύριο (σ.σ.: σήμερα) διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία». 

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Παράλληλα, πηγές του δήμου Αθηναίων έλεγαν ότι «αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας».

Χρυσή Αυγή: Είμαστε 100% νόμιμοι

Από την πλευρά της η Χ.Α. εξαπολύει επίθεση προς τον κ. Καμίνη, αναφέροντας ότι «το άθλιο κράτος του μνημονίου επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Έλληνες» και σημειώνει ότι «το αποτυχημένο και επικίνδυνο δίδυμο Δένδια-Καμίνη, με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση του Αντώνη Σαμαρά, στήνει μία ακόμη παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος».

Η Χ.Α. προσθέτει: «Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί... 'μη λήψης της απαιτούμενης άδειας', γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας). «Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας», συμπληρώνει η Χρυσή Αυγή και παραθέτει και σχετικό εξώδικο που επέδωσε δικαστικός επιμελητής στους αρμόδιους φορείς.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κόβει κάθε συζήτηση για επαναφορά της θανατικής ποινής η κυβέρνηση

Κατασκήνωσαν έξω από το δημαρχείο οι σχολικοί φύλακες