Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Οικονόμου: «Έρευνα για θανάτους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης»

«Το υπουργείο Υγείας κινητοποιήθηκε άμεσα, θα αποδοθούν ευθύνες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Τί απάντησε στα δύο ερωτήματα του "Τύπου Θεσσαλονίκης" στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη - Παρέμβαση από τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη για την υπόθεση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

 

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

 

 

Του Δανιήλ Γ. Παπαδανιήλ

 

Για άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα περιστατικά των πρόσφατων θανάτων σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι αν υπάρχουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα του "Τύπου Θεσσαλονίκης" σχετικά με τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση για τους πρόσφατους θανάτους του 7χρονου αγοριού, του 3χρονου κοριτσιού καθώς και του 43χρονου σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Έχει άμεσα κινητοποιηθεί το υπουργείο Υγείας για αυτά τα πολύ δυσάρεστα περιστατικά. Έχει δοθεί εντολή διερεύνησης των περιστατικών αυτών και στα νοσοκομεία να συνεργάζονται πλήρως με τις αρχές οι οποίες διερευνούν τα ζητήματα αυτά. Μόλις υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, από το υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεσα ενημέρωση και ανακοίνωση για το τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, πού ενδεχομένως υπάρχουν ευθύνες και αν πρέπει να αποδοθεί και σε ποιους, η ευθύνη για την μη σωστή λειτουργία του συστήματος, αν δεν υπήρξε μη σωστή λειτουργία του συστήματος και η δέουσα προσοχή που θα έπρεπε να έχει υπάρξει στα περιστατικά αυτά".

 

Για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου

 

Στο δεύτερο ερώτημα, σχετικά με την απώλεια του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και το κατά πόσο η ελληνική πολιτεία έχει κάνει όσα έπρεπε να έχουν γίνει για να τιμήσει εν ζωή τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε αρχικά τα συλλυπητήρια και τη θλίψη του για το θάνατο του Β. Παπαθανασίου και υπογράμμισε: «Έφυγε ένας μεγάλος Έλληνας συνθέτης, ένας Έλληνας με διεθνή, θα έλεγα με παγκόσμια αναγνώριση. Εκφράζουμε τη θλίψη και τη λύπη μας για την απώλειά του. Η αναγνώριση και της κοινωνίας και των πολιτών στο πρόσωπο του συνθέτη νομίζω πως είναι μια απάντηση στο ερώτημά σας και είμαι σίγουρος ότι η ελληνική πολιτεία θα κάνει το χρέος της προκειμένου να τιμήσει και μετά το θάνατό του, τη μνήμη του, την παρουσία του και τη συνδρομή του στον πολιτισμό».

 

Κατεπείγουσα έρευνα για το θάνατο 43χρονου στη Θεσσαλονίκη ζήτησε ο Θ. Πλεύρης

 

Στο μεταξύ, στην υπόθεση του θανάτου του 43χρονου στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», στη Θεσσαλονίκη, παρενέβη χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλεύρης ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου του 43χρονου. Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος πέθανε μέσα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου. Είχε πάει στο νοσοκομείο για να εξεταστεί γιατί αισθανόταν πόνους στο πόδι του.

«Είναι τραγικό όλο αυτό που ζούμε και που έχει συμβεί, διότι ο αδελφός μου έφυγε πραγματικά αβοήθητος, καθώς κανένας δεν του έδωσε σημασία. Κάλεσε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στα επείγοντα και κατέληξε λίγες ώρες μετά, που τον βρήκαν νεκρό, να τον βάλουν μέσα σε μια σακούλα» ανέφερε ο αδερφός του θύματος και πρόσθεσε: «Αισθάνθηκε αφόρητους πόνους στο πόδι του. Με πήρε τηλέφωνο γύρω στις 22:30 και με ενημέρωσε. Του είπα να καλέσει ασθενοφόρο γιατί ήμουν εκτός εκείνη την ώρα και να πάει στο νοσοκομείο. Όντως στις 23:00 κάλεσε το 166 και μισή ώρα μετά τον παρέλαβαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο ‘Παπανικολάου’ γύρω στις 23:45. Εκεί τον εξέτασε ένας χειρουργός και του λέει ‘είσαι καλά, φεύγεις’. Αυτό σύμφωνα με τα χαρτιά που έχουν την υπογραφή του γιατρού συμβαίνει στις 12:30. Εκείνος όμως πονούσε, ήξερε ότι κάτι δε πάει καλά και του λέει του γιατρού ‘Δεν φεύγω’. Ο γιατρός αντί να κινήσει τις διαδικασίες και να του κάνει εξετάσεις, θεώρησε σωστό να καλέσει τον σεκιουριτά του νοσοκομείου να τον βγάλει εκτός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάτι: Παραπομπή Ρένας Δούρου και άλλων 20 κατηγορουμένων για πλημμελήματα
Οριστικά για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπονται να δικαστούν 21 κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά
Μάτι: Παραπομπή Ρένας Δούρου και άλλων 20 κατηγορουμένων για πλημμελήματα