«Η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας», ανέφερε στο πρώτο του tweet ο κ. Κουβέλης και συνέχισε ότι «η θέση της κυβέρνησης, ότι εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα θα προκηρυχθούν εκλογές», «υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και ακυρώνει κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συνέχισε τονίζοντας ότι «η δημοσκοπική υποχώρηση θα αντιστρέφεται όταν γίνονται ευδιάκριτα όσα επισημάναμε και αναδειχθεί η υπεύθυνη, δημοκρατική και μεταρρυθμιστική πολιτική παρουσία της ΔΗΜΑΡ και στη νέα φάση», καθώς και ότι «η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση ήταν απόδειξη της υπευθυνότητας μας. Με την ίδια ευθύνη συνεχίζουμε και σήμερα».
Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ακόμη ότι «με την υπεύθυνη πολιτική παρουσία διεκδικούμε λύσεις για το παρόν». «Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιου επιμερισμού των βαρών,της αναπτυξιακής λογικής με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης».
Είπε, επίσης, ότι «η δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία - κοινωνική συνοχή - ανάπτυξη με ωφέλειες για όλους, είναι η δική μας πρόταση» και τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει «τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση».
Πρόσθεσε ότι «η συμμαχία αυτή δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών» και πως «η χώρα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ξανά σε έναν διπολισμό, καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού». Όπως είπε, «στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα η διάκριση μεταξύ Δεξιάς / Αριστεράς συμφύεται με το διαχωρισμό ευρωπαϊκός ή μη προσανατολισμός». Ο κ. Κουβέλης, αφήνοντας αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου και αποκήρυξης του χρέους» και τόνισε: «Δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την ΕΕ». «Θεωρούμε ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο πόλος για τον οποίο εργαζόμαστε, τόσο θα μπορεί να προωθεί πολιτικές υπέρβασης του δίπολου».
Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚΚ για το οποίο είπε: «Αντικειμενικά, όμως, το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών». «Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του». «Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπήξεις και συναντήσεις κορυφής».
Καταλήγοντας ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, λέγοντας: «Ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του.. σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ». «Πιστεύω ότι αν αυτό έπραττε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και καλύτερα».