Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αντώναρος - Τσιτουρίδης: Ανάγκη συστράτευσης πρώην πρωθυπουργών

Με αφορμή την «άθλια τουρκική επιθετικότητα και τις προκλητικές απειλές του Ερντογάν»

Για ανάγκη άμεσης συστράτευσης πρώην και τέως πρωθυπουργών κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος και ο πρώην Υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης.

Καλούν έτσι τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να καλέσει Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, ως μέλη μίας εθνικής αποστολής που «θα καθιστούσε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με όλα τα μέσα την πατρίδα μας, τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Στην εκστρατεία αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη θα ήταν και η συμμετοχή του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η άθλια τουρκική επιθετικότητα και οι προκλητικές απειλές του Ερντογάν του τελευταίου διαστήματος απαιτούν μια «έκτακτη» πανεθνική διαχείριση.

Είναι ξεκάθαρο πως πουθενά στον πλανήτη, αλλά και ειδικότερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανέναν η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός κράτους μέσω απαράδεκτων αξιώσεων για αναθεώρηση διεθνών συνθηκών και άλλων γεωπολιτικών επιδιώξεων γειτονικών κρατών.

Στη σχέση της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό έχει γίνει σαφές από την ελληνική κυβέρνηση. Επειδή όμως δεν είναι βέβαιο ότι αυτό είναι σαφές για όλους, εντός και εκτός Τουρκίας, η Ελλάδα για το θέμα αυτό πρέπει να αναλάβει τώρα μια «έκτακτη» και καλά οργανωμένη πολιτική και διπλωματική εκστρατεία στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες, στις πρωτεύουσες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στις χώρες που μετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο.

Πέρα από τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων σ’ αυτήν την εκστρατεία πιστεύουμε πως θα ήταν πολύτιμη η θεσμική και ενεργός συμμετοχή αυτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί στη χώρα. Εκτιμούμε πως οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας δε θα έλεγαν όχι σε μια πρόσκληση του κυρίου Μητσοτάκη για τη συμμετοχή τους σε μια εθνική αποστολή, που θα καθιστούσε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι Έλληνες είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με όλα τα μέσα την πατρίδα μας, τα σύνορά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Στην εκστρατεία αυτή ιδιαίτερα χρήσιμη θα ήταν και η συμμετοχή του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η συστράτευση όλων αυτών που χειρίστηκαν από υψηλές θέσεις ευθύνης τα κρίσιμα εθνικά θέματα, χωρίς αυτό να συνιστά συνδιαχείριση της εξωτερικής πολιτικής, θα εξέπεμπε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα αναμένουμε την άμεση ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντώναρος Ευάγγελοςπρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Τσιτουρίδης Σάββαςπρώην Υπουργός»

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσακαλώτος: Αντιφατική η παρέμβαση Τσίπρα - Είχε στόχο να ρίξει τον Κασσελάκη
Χαρακτήρισε «λυπηρά» όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε για τη Νέα Αριστερά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Τσακαλώτος: Αντιφατική η παρέμβαση Τσίπρα - Είχε στόχο να ρίξει τον Κασσελάκη
Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος για τις «ομπρέλες» στη Νέα Παραλία – Αναζητούνται 25.000 ευρώ
Δεν έχει γίνει καμία συντήρηση τους τα τελευταία 10 χρόνια και χρίζουν και χρειάζονται άμεση αποκατάσταση
Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος για τις «ομπρέλες» στη Νέα Παραλία – Αναζητούνται 25.000 ευρώ
Πόλεμος στο Ισραήλ: Πρόταση για κατάπαυση πυρός 40 ημερών εξετάζει η Χαμάς
Με ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους – Ελπίδες για ανακωσή την επόμενη εβδομάδα εξέφρασε ο Μπάιντεν
Πόλεμος στο Ισραήλ: Πρόταση για κατάπαυση πυρός 40 ημερών εξετάζει η Χαμάς