Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

ΜεΡΑ25: Δήθεν έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία

ΜεΡΑ25: Δήθεν έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της 'εξόδου΄»

Σε δήλωσή του, και σε απάντηση του σημερινού μηνύματος του πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜεΡΑ25 Μιχάλης Κριθαριδης υποστηρίζει:

"Ως ορόσημο παρουσιάζει η κυβέρνηση τη σημερινή μέρα, κάνοντας λόγο για δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία, την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο ενισχυμένη ανασφάλεια όσον αφορά τα οικονομικά τους. Φαίνεται πως ο Αύγουστος είναι για τους μνημονιακούς διαχρονικά, ο μήνας της 'εξόδου'".

Θυμίζει δε, ότι "'έξοδο από τα μνημόνια' βάπτιζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας βάζοντας μας στο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060. 'Εξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία' βαπτίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης τη νέα λιτότητα και λεηλασία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στο διαθέσιμο εισόδημα τους, με το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας. Την ίδια ώρα η ανεργία ακόμα και με τους δικούς τους δείκτες αυξάνεται, ο πληθωρισμός μεσουρανεί, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος διαρκώς διογκώνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά -απολύτως απαραίτητα- αγαθά τους", σύμφωνα με την ανάλυση του Μ. Κριθαριδη.

Και, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό αναφέρει: "Αν όντως βγαίνουμε σήμερα κ. Μητσοτάκη από την Ενισχυμένη Εποπτεία, σας καλούμε αύριο κιόλας να μειώσετε τον ΦΠΑ στο 15%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κι αλλού, να θεσπίσετε μια Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και να αυξήσετε τις χαμηλές συντάξεις. Αν όντως βγαίνουμε για μία ακόμα φορά από τα μνημόνια δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τα 'δημοσιονομικά περιθώρια'. Δεν θα πράξετε φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Γιατί όχι απλώς δεν τελείωσαν οι πολιτικές σας, της λιτότητας και της φτωχοποίησης, αλλά τις συνοδεύετε και με αυταρχισμό", καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜεΡΑ25.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκροί 21χρονη και 24χρονος σε τροχαίο 50 μέτρα από το σπίτι

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας ταυτισμένοι με τις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου