Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξεταστική - Παρακολουθήσεις: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Ρουμπάτη

Κατέθετε επί έξι ώρες - Τι είπε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη αλλά και για Πιτσιόρλα

Μετά από περίπου έξι ώρες, ολοκληρώθηκε  η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη  στην Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση της  «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΑΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα. 

«Ενώπιον της επιτροπής δεν ισχύει κανένα απόρρητο, δεν το επικαλούμαι και θα πω ότι γνωρίζω», φέρεται να κατέθεσε ο Γιάννης Ρουμπάτης κατά την έναρξη της εξέτασής του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από τον χώρο της Αντιπολίτευσης, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, φέρεται να είπε πως η επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη, εκφράζοντας την άποψή του πως και το  Σύνταγμα αλλά και ο Νόμος το απαγορεύουν. Μάλιστα, λέγεται πως ο κ. Ρουμπάτης, είπε πως «υιοθετώ πλήρως την ανάλυση του Βαγγέλη Βενιζέλου περί μη νομιμότητας της παρακολούθησης βουλευτή η ευρωβουλευτή. Και αυτή την άποψή του την καθιστώ κομμάτι της κατάθεσης μου».

Ερωτηθείς για τις ενημερώσεις που κάνει ο διοικητής της ΕΥΠ στον Πρωθυπουργό, φέρεται να απάντησε ότι τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα, άλλοτε προφορικά άλλοτε με σημείωμα. Και φέρεται να τόνισε πως «εγώ ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα που χειρίστηκε η υπηρεσία». Φέρεται να υποστήριξε πως οι πολιτικοί δεν εμπεριέχονται στην διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό αρχείο των επισυνδέσεων που κάνει η ΕΥΠ φέρεται να απάντησε πως αυτό καταστρέφεται όταν γεμίσει ο δίσκος αλλά υπάρχουν πάντα και γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων.

Σχετικά με το υλικό που αφορά τον φάκελο του Νίκου Ανδρουλάκη, φέρεται να κατέθεσε πως ακόμα και να έχει καταστραφεί το ηχητικό υλικό πρέπει να υπάρχουν σημειώσεις από τις συνακροάσεις. Το γραπτό υλικό καταστρέφεται μετά δύο χρόνια, όχι σε ένα χρόνο.  

Ο χώρος που βρίσκονται οι φάκελοι είναι ειδικού χειρισμού και λίγοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Μάλιστα, φέρεται, επίσης, να κατέθεσε πως κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή.

Σύμφωνα  πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε πως για ένα πρόσωπο σαν τον Ανδρουλάκη θα έπρεπε να υπάρχει τόμος πληροφοριών για να δικαιολογεί την παρακολούθησή του και τόνισε πως η ΕΥΠ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος πολιτικών.

Λέγεται, ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε στην κατάθεσή του ότι ο ίδιος ενημέρωνε τον Μητσοτάκη και πριν αυτός γίνει πρωθυπουργός όπως και ότι έχει δώσει και στον κ. Τσίπρα αλλά και στον κ. Μητσοτάκη τους 2 τόμους από τις έρευνες της ΕΥΠ για την διαφθορά.​

Λέγεται ότι ο κ. Ρουμπάτης ανέφερε  και ότι έλαβε πολύτιμες πληροφορίες από τον κ. Μητσοτάκη για την πιθανότητα πραξικοπήματος στην Τουρκία. 

Ως προς την παρακολούθηση του κ. Πιτσιόρλα, ο κ. Ρουμπάτης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να παραδέχθηκε την άμεση παρακολούθησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ «εμφανιζόταν σαν εκπρόσωπος των εταιρειών» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για επισύνδεση στο τηλέφωνο «κάποιου τεχνοκράτη» και πως ο τότε πρωθυπουργός του ζήτησε να συνεχίζει την έρευνα και αν προκύψουν στοιχεία να τα στείλει στην δικαιοσύνη.

Ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να είπε ότι έστειλε το φάκελο στην Δικαιοσύνη χωρίς να ολοκληρώσει την έρευνα καθώς ο κ. Πιτσιόρλας προήχθη από πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης αρμόδιος για τις επενδύσεις με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να σταματήσει την επισύνδεση 15 ημέρες μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «κρυφό» βίντεο που δονεί τη Pfizer – Μεταλλάξεις covid για να πουλάει εμβόλια;
Η εταιρεία απάντησε έμμεσα χωρίς να αναφέρεται στο βίντεο – Διφορούμενες οι πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, τι ισχύει με το δήθεν στέλεχος της...
Το «κρυφό» βίντεο που δονεί τη Pfizer – Μεταλλάξεις covid για να πουλάει εμβόλια;