Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ερντογάν: Έχουμε ισχυρό στρατό για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της»

Συνέχεια στην ένταση που προκλήθηκε μετά τις ψευδείς κατηγορίες Τσαβούσογλου για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

«Σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Είναι κάτι το οποίο δεν γίνεται ανεκτό από τη διεθνή κοινότητα και σε καμία περίπτωση προφανώς ούτε τρομοκρατεί, ούτε τρομάζει, αλλά ούτε και παρασύρει τη χώρα μας» έχει αναφέρει ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο πλαίσιο της οποίας Νίκος Δένδιας έχει σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού πάντως, πραγματοποίησε ο εθνικιστής χθες και ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Ελλάδας.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας  δήλωσε αντί τη νύχτα να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε, να καλύψουμε τη μέρα σας σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να πληρώσετε πολλαπλάσια για τις παρενοχλήσεις σας» είπε.

Σε κάθε περίπτωση νωρίτερα, αυστηρή απάντηση στις τουρκικές προβοκάτσιες έδωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, απορρίπτοντας τις ψευδείς κατηγορίες Τσαβούσογλου για δήθεν παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών ενώ τονίζει ότι η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»