Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μακρόν σε Ερντογάν: Σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και στις αξίες της ΕΕ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι ηγέτες έμειναν άφωνοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου και γενικά εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν σαφείς αντιδράσεις, αναφέρουν οι πηγές

Μάρτυρες μιας απρόκλητης επίθεσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας βρέθηκαν οι ηγέτες της Ευρώπης κατά το χθεσινό επεισοδιακό δείπνο στην Πράγα.

Όπως αναφέρεται οι ηγέτες έμειναν άφωνοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου και γενικά εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν σαφείς αντιδράσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στην Πράγα θεώρησαν αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να πάρει τον λόγο για να απαντήσει όπως και έκανε. 

Ο μόνος όμως που πήρε τον λόγο στην αίθουσα ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος στην καταληκτική του ομιλία τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και κυρίως στις αρχές-αξίες της ΕΕ, αναφερόμενος ουσιαστικά στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν βρισκόταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα, αν και νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν του μετέφερε τις θέσεις του κατ' ιδίαν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα