Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τσίπρας από Κιλκίς: Να μπει έκτακτος φόρος στις τράπεζες – Νόμος για ρυθμίσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Περιοδεία στην αγορά της πόλης έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κίνησε με καταστηματάρχες, συνταξιούχους και υγειονομικούς

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει στον πυρήνα της πολιτικής σου την αδικία αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην αγορά του Κιλκίς.

«Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι εισαγόμενο, αλλά η αισχροκέρδεια είναι γέννημα-θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι αδιάφορος απέναντι σε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα των δανείων και πρότεινε τη λήψη μέτρων όπως στην Ισπανία.

«Η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή βενζίνης όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας έχει την ακριβότερη τιμή ρεύματος που χρεώνουν οι εταιρείες ενέργειας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας, δυστυχώς, έχει τη μεγαλύτερη απόκλιση στην τιμή που ορίζει ο παραγωγός στο χωράφι από την τιμή που βρίσκει ο καταναλωτής στο ράφι του σούπερ-μάρκετ. Και, ταυτόχρονα, η χώρα μας έχει από τα ακριβότερα επιτόκια χορηγήσεων και χιλιάδες δανειολήπτες μέσα σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας:

«Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι, όπως λένε, εισαγόμενο, λόγω της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, όμως η αισχροκέρδεια στη χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη. Είναι γέννημα θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη, που εν μέσω της ενεργειακής κρίσης ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, που εν μέσω της υγειονομικής κρίσης ιδιωτικοποιεί σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που έχει αφήσει τις τράπεζες και τα funds ανεξέλεγκτα να απειλούν τα σπίτια και να δημιουργούν συνθήκες λεηλασίας στη μεσαία τάξη, που, υποτίθεται, ότι θα προστάτευε».

Ως προς το θέμα των δανείων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δανειολήπτες επισήμανε τα εξής: «Ειδικότερα δε με τις τράπεζες βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στο χρόνο η καθεμία, ακριβώς γιατί αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσά τις τράπεζες με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους "πιάνουν από το λαιμό". Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.

» Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία και αυτό που υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό είναι, όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει, επιτέλους, στον τόπο η δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

Συνοδευόμενος από τη βουλευτή Ειρήνη Αγαθοπούλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο του Κιλκίς συνομίλησε με καταστηματάρχες εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και καταναλωτές οι οποίοι του έθεσαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Συνομίλησε επίσης με συνταξιούχους αλλά και με νέους θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Υγειονομικοί τον ενημέρωσαν για τις ελλείψεις σε προσωπικό και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Κιλκίς και της Γουμένισσας, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια υγεία και ζήτησαν την αποκατάσταση όσων τέθηκαν σε αναστολή.

Ο κ. Τσίπρας τους είπε ότι το ΕΣΥ χρειάζεται ενίσχυση και όχι απολύσεις, τόνισε πως οι αναστολές των υγειονομικών ήταν επιλογή της κυβέρνησης για να συρρικνώσει το κόστος, δηλαδή έκανε αναστολές για να μην κάνει απολύσεις, και δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί στην κυβέρνηση, δεν θα εφαρμόσει τον νόμο της σημερινής κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια υγεία.

Μετά το Κιλκίς ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Γουμένισσα όπου θα έχει συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής στο οινοποιείο Τάτση.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξιτήριο για τον Aμερικανός γιατρό που νόσησε από τον ιό ιό Έμπολα στη Γερμανία
Ο 39χρονος γιατρός από τις ΗΠΑ παρέμεινε επί δύο εβδομάδες σε καραντίνα στην ειδική πτέρυγα απομόνωσης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Βερολίνου...
Εξιτήριο για τον Aμερικανός γιατρό που νόσησε από τον ιό ιό Έμπολα στη Γερμανία
Θεσσαλονίκη: Το κλείσιμο του Εθνικού επηρεάζει 2.500 άτομα - Στην πρώτη γραμμή η Τούμπα
Δήμος και γονείς περιγράφουν πώς λειτουργεί σήμερα η πισίνα της Τούμπας - Κρίσιμο τεστ η νέα κολυμβητική περίοδος
Θεσσαλονίκη: Το κλείσιμο του Εθνικού επηρεάζει 2.500 άτομα - Στην πρώτη γραμμή η Τούμπα
Πανελλήνιες 2026: «Αυλαία» αύριο για τα ΓΕΛ - Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι
Από Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2026 η υγειονομική εξέταση και τα αγωνίσματα υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ
Πανελλήνιες 2026: «Αυλαία» αύριο για τα ΓΕΛ - Σε ποια μαθήματα εξετάζονται οι υποψήφιοι
Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σκάφη σε ουκρανικά ύδατα
Ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ολέκσι Κουλέμπα υποστήριξε ότι επλήγησαν δύο πολιτικά σκάφη έρευνας και διάσωσης και υπάρχουν τραυματίες
Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε σκάφη σε ουκρανικά ύδατα