Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: «Ήθελε να αγοράσει το κότερο Εμίρη για την Εύα Καϊλή»

Μαρτυρίες για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τα όνειρά του για την Εύα Καϊλή

Με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate να κλονίζει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Εύα Καϊλή να μπαίνει στο μικροσκόπιο της ελληνικής δικαιοσύνης, έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Corriere della Sera βρέθηκε στον τόπο καταγωγής του Φραντσέσκο Τζιόρτζι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate. Ο 35χρονος σέρφερ, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Corriere della Sera, ονειρευόταν να αγοράσει το σκάφος Εμίρη για την Εύα Καϊλή.

Κατάγεται από το χωριό Abbiategrasso, μια μικρή πόλη σε απόσταση μισής ώρας από το Μιλάνο. Θα μπορούσε, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της Corriere della Sera, να χαρακτηριστεί με πολλά παρατσούκλια για τη συμπεριφορά του και τη σχέση του με τα χρήματα.

Αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν κάποια από αυτά που του αποδίδονται. Επιλέγουν τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε φίλος του, που δήλωσε συγκλονισμένος. «Ο σέρφερ από το Idroscalo».

Κάτι που, όπως τονίζεται, φανερώνει πολλά για τον 35χρονο: «Ένας άντρας που έχει επίγνωση της επαρχιακής καταγωγής του».

«Και σε κάθε περίπτωση, η πολύωρη ανάκρισή του, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλαψε και έπαθε κρίσεις πανικού ενώπιον του δικαστή, στοιχεία κοινών θνητών, καταδεικνύει ότι δεν είναι εγκληματίας. Ή μάλλον, έτσι μας λένε στη via della Noce», αναφέρει η Corriere della Sera.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν ήταν κάποιος που εμπλέκεται με «ιστορίες απληστίας». Αντίθετα, όπως σημειώνεται, ήταν κάποιος που δάνειζε χρήματα χωρίς να το διατυμπανίζει. 

Υπάρχουν, όμως, φήμες για την επικείμενη αγορά ενός σκάφους Εμίρη. Ήθελε να χαρίσει στην Εύα Καϊλή και τη μικρή τους κόρη μαγευτικά ταξίδια.

«Υποφέρει όταν βρίσκεται σε αγχώδεις καταστάσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά για την κατέθεσή του στις αρχές. «Όποτε βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση, κάνει τα πάντα για να ξεφύγει, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα πατήσει πάνω σε όποιον βρίσκεται μπροστά του αναζητώντας βοήθεια», σχολιάζοντας τα όσα φέρεται να κατέθεσε στα στελέχη της βελγικής Δικαιοσύνης.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Τι λένε οι γονείς του

Στο χωριό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ζουν ακόμη οι γονείς του, η μητέρα του Iole και ο πατέρας του Luciano. Δάσκαλοι και οι δύο στο επάγγελμα, οι οποίοι δηλώνουν ένα πράγμα μαζί με τους συγχωριανούς τους. Ότι ο 35χρονος δεν εμφάνιζε ποτέ συμπεριφορές που να παραπέμπουν σε εγκληματία.

Δεν είναι σαφές για τους δημοσιογράφους της Corriere della Sera ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είναι ένας άνθρωπος που άλλαξε στην πορεία. Όταν ήταν μικρός, ήταν ένα απλό ευγενικό αγόρι που είχε μάθει να ενδιαφέρεται για τον πλησίον του. Είχε μεγαλώσει με τις αρχές του 66χρονου εκπαιδευτικού και διευθυντή σχολείου πατέρα του. Εκείνος έδινε πάντα μάχες με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα τους.

Ωστόσο, ο πατέρας του, όταν συνάντησε τους ρεπόρτερ της ιταλικής εφημερίδας, δήλωσε μόνο ότι «μου είπαν να σωπάσω, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μιλούσα». Αλλά, το σκύψιμο του κεφαλιού του και το μειδίαμα στο πρόσωπό του μαρτυρούν ότι οι κατηγορίες για τον γιο του, η εικόνα του με τις χειροπέδες και τα σχόλια στο χωριό είναι χειρότερες και από προδοσία, καταλήγει η Corriere della Sera.

Με απόφαση των βελγικών αρχών, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι θα παραμείνει στη φυλακή. Κατηγορείται για την εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate για ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Έρχονται βαριά πρόστιμα
Μέχρι και σήμερα η σχετική προθεσμία – Ποια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται για υπηρεσίες που δεν θα κάνουν τη σύνδεση
Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Έρχονται βαριά πρόστιμα
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μετά το Πάσχα ο θεσμός του «Επόπτη Γειτονιάς»
Θα είναι τα «μάτια» του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα καθαριότητας και γενικότερα αστικού χώρου – Θα τεθεί επί της ουσίας σε ισχύ και ο νέος...
Θεσσαλονίκη: Έρχεται μετά το Πάσχα ο θεσμός του «Επόπτη Γειτονιάς»