Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Να κλείσει στις 19 Δεκεμβρίου το θέμα του πλαφόν

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Να κλείσει στις 19 Δεκεμβρίου το θέμα του πλαφόν
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο πρωθυπουργός πέτυχε να συμπεριληφθεί στο κείμενο συμπερασμάτων η αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί το θέμα του πλαφόν στις 19 Δεκεμβρίου

O πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι, ενώ η εντολή για την διαμόρφωση ενός πλαφόν ( μηχανισμού διόρθωσης τιμών ) δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα πρέπει να κλείσει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, ενώ ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων, κάτι, που εν τέλει έγινε, σχετική αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου.

Κατά τη συζήτηση για τις διατλαντικές σχέσεις που προηγήθηκε και ειδικότερα για τον αμερικανικό Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί συντεταγμένα και να στηρίξει τις ευρωπαικές επιχειρήσεις, βάζοντας χρήματα στο τραπέζι και ενισχύοντας το RepowerEU.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτές είναι οι Βραχείες Λίστες Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων

Θεσσαλονίκη - Θάνατος 14χρονης: Νέα στοιχεία για πλαστογραφία και ιατρικά λάθη