Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Οικονόμου: «Αν μειωθεί ο ΦΠΑ θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες» (VIDEO

Οικονόμου: «Αν μειωθεί ο ΦΠΑ θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες» (VIDEO
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να λάβει μέτρα στήριξης, φορολογώντας τα υπερέσοδα από τον μεγάλο πλούτο

«Το έλλειμα των τριάμισι δισεκατομμυρίων που θα είχαμε αν μειωνόταν ο ΦΠΑ σε ορισμένα αγαθά όπως στην Ισπανία, θα μας έβαζε σε μεγαλύτερες περιπέτειες στις οποίες δε θέλουμε να επιστρέψουμε» τόνισε στο ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξήγησε ότι το έλλειμμα που θα προκύψει θα έπρεπε να καλυφθεί και αυτό σημαίνει «φόρους και επιβαρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου το αποτύπωμα για τον καταναλωτή είναι μεγαλύτερο με το «Μarket pass» καθώς αν καταργούσαμε τον ΦΠΑ σε ορισμένα είδη το κέρδος για την τσέπη για παράδειγμα μιας οικογένειας με δύο παιδιά θα ήταν μικρότερο. Δήλωσε δε ότι διατηρεί αμφιβολίες για το αν η ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ πράγματι θα περνούσε στην τσέπη του καταναλωτή.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να λάβει μέτρα στήριξης, φορολογώντας τα υπερέσοδα από τον μεγάλο πλούτο, χωρίς να δημιουργεί επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πάμε Στοίχημα: Καλοπληρωμένο G/G στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

Επεισόδιο είχε ο Νίκος Δένδιας – Λιποθύμησε στο Άγιον Όρος