Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φραγκογιάννης: Η τροχιά προόδου και ανάπτυξης της Ελλάδας θα συνεχιστεί το 2023

«Αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που καταβάλλει η κυβέρνηση, τα τελευταία 3,5 χρόνια, με αποφασιστικότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και όραμα για το μέλλον της Ελλάδας», σημειώνει ο κ. Φραγκογιάννης

Την πεποίθηση ότι το έργο της "πολυδιάστατης" Οικονομικής Διπλωματίας "προς τη συστηματική διεθνή αναβάθμιση της χώρας και της οικονομίας της, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του εκλογικού 2023", εκφράζει με άρθρο του σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. Τονίζει δε την "βαθιά" του "εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό ότι θα στηρίξει την πορεία προς την πρόοδο, διαψεύδοντας κάθε ανεδαφική προσδοκία".

Ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνει ότι καθώς "το 2023, ως έτος εκλογών, παρουσιάζει αναπόφευκτα έντονο πολιτικό ενδιαφέρον", "οι αναλύσεις" είναι "πολλές και ποικίλες, οι προβλέψεις ευφάνταστες, τα σενάρια δημιουργικά, οι προσδοκίες για άλλους ρεαλιστικές και για άλλους ανεδαφικές".

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται σε "αδιαμφισβήτητα δεδομένα" που αποτυπώνουν "την τροχιά προόδου και ανάπτυξης" της Ελλάδας τα οποία επιβεβαιώνουν "πέραν των οικονομικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ - α) η πρόσφατη έρευνα του «Economist», που ανέδειξε την Ελλάδα οικονομική πρωταθλήτρια του 2022, ανάμεσα σε 34 ανεπτυγμένες οικονομίες και β) η έκθεση του ΟΟΣΑ, ότι η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις προβλέψεις και αποδείχθηκε η «θετική έκπληξη της Ευρώπης»".

Δεδομένα που όπως σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών "είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που καταβάλλει η παρούσα κυβέρνηση, τα τελευταία 3,5 χρόνια, με αποφασιστικότητα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και όραμα για το μέλλον της Ελλάδας και τη θέση της χώρας στον κόσμο" η οποία θα συνεχιστεί και το 2023.

Στο σημείο αυτό ο κ. Φραγκογιάννης αναφέρει τις άμεσες αποστολές του με έναρξη την διήμερη επίσκεψή του στο Κουβέιτ μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνη Γεωργιάδη, με επίκεντρο τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας και ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας και των ΑΠΕ, αλλά και την προοπτική απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Κουβέιτ, που θα συμβάλει στην ενίσχυση των τουριστικών ρευμάτων αλλά και στη διευκόλυνση κάθε είδους οικονομικών σχέσεων.

"Τέλη Ιανουαρίου" προσθέτει, "ακολουθεί η σημαντική επιχειρηματική αποστολή στην Ιαπωνία, της οποίας θα ηγηθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Με επικεφαλής λοιπόν τον Πρωθυπουργό και με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου, της νέας Γενικής Γραμματέως Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Βίκυς Λοίζου, καθώς και ανώτερων στελεχών κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων στους τομείς της ενέργειας/ανανεώσιμων πηγών, υψηλής τεχνολογίας και ναυτιλίας, θα ταξιδέψουμε στο Τόκυο, στις 29 Ιανουαρίου, από όπου θα εκπέμψουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, αναβαθμίζοντας συστηματικά τις διμερείς της σχέσεις με στρατηγικούς εταίρους όπως η Ιαπωνία, η 3η οικονομική δύναμη παγκοσμίως και μια χώρα προσηλωμένη στις αρχές της διεθνούς νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου".

Τέλος προσθέτει και την επόμενη προγραμματισμένη δράση για μία επιχειρηματική αποστολή στη Φινλανδία, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου, με βασικό στόχο το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην τεχνολογικά προηγμένη αγορά της σκανδιναβικής χώρας. "Πρόκειται για αποστολή, μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε προστιθέμενη αξία, καθώς υπηρετεί τον ευρύτερο στόχο μας να τοποθετήσουμε την Ελλάδα μεταξύ των πρωτοπόρων της τεχνολογίας και καινοτομίας" τονίζει ο κ. Φραγκογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα έχουν την τύχη του στρατo του Ναπολέοντα
Ο Μακρόν τη Δευτέρα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες στρατεύματα στην Ουκρανία
Ρωσία: Γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία θα έχουν την τύχη του στρατo του Ναπολέοντα