Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Live ο Τσίπρας στη Βουλή: «Οι υποκλοπές έχουν την προσωπική σφραγίδα Μητσοτάκη»

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Στο βήμα της Βουλής αυτή την ώρα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Παρακολουθείστε live την ομιλία του:

 

 

Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε:

Κύριε Μητσοτάκη κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της κρίσης, κάνατε ό,τι μπορούσατε, παρανομήσατε, εκβιάσατε, για να αποφύγετε αυτή τη στιγμή. Δεν έχετε περιθώριο να δώσετε θολές απαντήσεις, δεν υπάρχουν πληροφορίες, δημοσιεύματα, αλλά απαντήσεις από την αμρόδια Αρχή του κράτους. Αποδείξεις. Και χρωστάτε απαντήσεις, εξηγήσεις. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στην αίθουσα, το βάλατε στα πόδια. Ακόμη κι αν το επιχειρήσετε, οφείλετε να απαντήσετε συγκεκριμένα, αν δεν το κάνετε θα είναι άλλη μία ομολογία ενοχής. Οταν σας ζήτησα να δεσμευθείτε ότι δεν υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αυτοβούλως αναλάβατε τα χρέη του προέδρου και λήξατε τη συνεδρίαση. Οταν σας ζήτησα να δεσμευθείτε ότι αν αποδειχθεί, θα αναλάβετε την ευθύνη σας και θα κάνατε ότι θα έκανε κάθε  αρχηγός κράτους δικαίου, επιλέξατε την ταπείνωση και τρέξατε προς την έξοδο. Ξέρατε ότι είχαν γίνει οι παρακολουθήσεις, εσείς είστε ο εντολέας. προτιμήσατε τη φυγή από μια ξεκάθαρη δέσμευση. Ξέρατε τα πάντα και λέγατε ψέμματα επί έξι μήνες. Πρωτοφανής απόπειρα συγκάλυψης. Μέσα στον πανικό ή την αλαζονεία της ισχύος σας, κάνατε τα πάντα για να συγκαλύψετε. Μοιάζει η εκτροπή των παρακολουλήσεων ισότιμη με την εκτροπή της συγκάλυψης. Εξαπολύσατε κύμα τρομοκρατίας εναντίον όσων ξέρουν και υπήρχε κίνδυνος να μιλήσουν. με επίκληση απορρήτου, απειλές δεκαετούς φυλάκισης, με καταστροφές, εγγράφων, με δολοφονία χαρακτήρα, όσων επέμεναν στο κράτος δικαίου και όχι στο παρακράτος του αδίκου.

Πρόκειται για μοντέλο διακυβέρνησης που στήσατε από την πρώτη μέρα, όχι μια αστοχία. Το κάνατε με σχέδιο από την πρώτη μέρα. Δική σας απόφαση ήταν να αναλάβετε την ΕΥΠ, δική σας απόφαση ήταν να αλλάξετε το νόμο για να μπει κάποιος που δεν πληρούσε τα κριτήρια, δική σας απόφαση ήταν να ορίσετε τον έμπιστο ανιψιό σας, να ορίσετε την κυρία Βλάχου εισαγγελέα, να αλλάξετε το νόμο για την ΑΔΑΕ, να μην πάτε κανένα στοιχείο στη Δικαιοσύνη, δική σας απόφαση και ντροπή η χυδαία επίθεση στην ανεξάρτητη Αρχή και σε έναν έντιμο δικαστή.

Τι από αυτά μπορείτε να αρνηθείτε; Εσείς δεν ήσασταν αυτός που με διάγγελμα, τον Αύγουστο, είπατε ψέμματα για την υπόθεση του κ.Ανδρουλάκη; Οι διαρροές δεν μας είπαν στην αρχή ότι ήταν μπλεγμένος με θέματα εθνικής ασφάλειας; Αυτό κάνατε. Εσείς δεν μας είπατε μετά ότι η παρακολούθησή του ήταν νόμιμη, αλλά ήταν λάθος; Εσεις δεν απειλήσατε τους δημοσιογράφους με εισαγγελέα; Εσείς δεν απειλήσατε φέρτε στοιχεία ή εισαγγελέα. Είναι εδώ τα στοιχεία. Θα απαντήσετε πάνω σ' αυτά;

Σε κάποια από τις συναντήσεις μας στη βουλή σας είχα κατηγορήσει για πλεόνασμα θράσους και ότι είναι δειλία για έναν πρωθυπουργό να κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του. Δεν αναλάβατε τις ευθύνες που σας αναλογούν. Κάποτε υπήρξε ένα ερώτημα που είχε κρεμαστεί στα περίπτερα για άλλο πρωθυπουργό: Ενοχος ή βλαξ. Αυτβούλως επιλέξατε τη δεύτερη εκδοχή. Αν αυτό όμως, δεν πιστοποιεί ότι η χώρα σε κρίσιμες στιγμές δεν έχει στην ηγεσία έναν άνθρωπο επικίνδυνο, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ήσασταν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και δεν είχατε ιδέα (αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ- παρέμβαση του προέδρου). Επιχειρήσατε να μείνουν όλα στο σκοτάδι, δεν θα λογοκρίνετε και την ομιλία μου, από την οχλαγωγία όλων όσων τώρα ενοχλούνται. προστατεύστε με από την οχλαγωγία. Είναι υποχρέωσή μου να πω την αλήθεια και να εκφράσω τη γνώμη μου ελευθέρως. Θα το κάνω.

-Τασούλας: Βεβαίως και τα κάνετε και για να σας προστατεύσω το λέω.

-Τσίπρας: Ακόμη κι αν δεχθούμε τις αρχικές αιτιάσεις Μητσοτάκη ότι δεν είχε ιδέα, όταν έφυγαν δεν ρωτήσατε; Είχαν απόρρητο. Ο κ.Δεμίρης δεν βρήκε ατοπήματα; Η κυρία Βλάχου, δεν ενημέρωσε ούτε εσάς ούτε τον κ.Δεμίρη; δεν σας είπαν ποτέ για τους δημοσιογράφους, τους στρατιωτικούς; Τώρα το μάθατε; Γιατί δεν πήγατε έναν από τα ρυπαρά δίκτυα στη Δικαιοσύνη; Μήπως φοβάστε ότι αν πάνε στη δικαιοσύνη θα ήταν πιθανό να ανοίξουν το στόμας τους;

Λέτε δεν γνωρίσατε. Μάθατε όμως, δεν μάθατε; Γιατί δεν τα είπατε στη δικαιοσύνη; Αν έκαναν κακουργήματα γιατί έχουν ακόμη τη δική σας προστασία; Αφήνετε υπονοούμενα ότι τα ρυπαρά δίκτυα έχουν σχέση με μας όχι με σας. Είναι και η κυρία Βλάχου μέλος; Τότε γιατί μένει στη θέση της; Μήπως αυτή σας κρατάει και όχι εσείς στη θέση της; Η αλήθεια έχει γίνει ήδη διακριτή σε όλους.

Δεν έχω διάθεση να υπονοήσω ότι ο πρωθυπουργός είναι μειωμένου καταλογισμού. Αντιθέτως. Είναι ικανότατος, εξυπνότατος, δεν τον υποτιμώ καθόλου. Αλλά είναι ένοχος. Η υπόθεση των υποκλοπών έχει την προσωπική του σφραγίδα. Η υπόθεση είναι οργουελική, η απόλυτη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων. Μόλυναν ακόμη και τα ραντεβού στο emvolio.gov. Είναι ανατριχιαστικό και ακόμη πιο ανατριχιαστικό ότι γελάτε όταν τα λέω αυτά. Ενα κακόβουλο λογισμικό που άκουγε ακόμη και τις προσωπικές στιγμές, όλα τα άκουγε. Το εξάγατε κιόλας με τη σφραγίδα του ΥΠΕΞ σε άλλες χώρες και αναβαθμίσατε τον άνθρωπο που έβαλε την υπογραφή του. Τον βάλατε δίπλα στο επιτελείο σας. Αν όλα αυτά δεν είναι ζόφος, πείτε μου τί είναι; Τρυπώσατε στην ιδιωτική ζωή, ποιος ξέρει πόσων ανθρώπων για να αποκτήσετε πλεονέκτημα και στοιχεία εκβιασμού. Βλέπουμε αναξιοπρέπεια μέρους των στόχων. Για να μπορείτε πιο εύκολα να εφαρμόζετει άθλιες πολιτικές, να δημιουργείται κλίμα να ανθίζουν οι Πάτσηδες. Γι΄αυτό κάνατε την ΕΥΠ εγκληματική συμμορία.

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ