Και νέα αιτήματα για άρσεις ασυλίας
Νωρίτερα χθες, έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητάει επίσης την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του ήδη προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου, και του Στάθη Μπούκουρα, για άλλη μία υπόθεση. Τα αιτήματα διαβιβάστηκαν χθες μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Βουλή, η οποία και θα κρίνει την άρση ή μη της ασυλίας των δύο βουλευτών. Η άρση της ασυλίας της κ. Ζαρούλια ζητείται προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση της σφαίρας που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο κατά την επίσκεψή της στον σύζυγό της Ν. Μιχαλολιάκο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όταν κρατείτο. Όπως αναφέρεται στη σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 «κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου “Geco 7,65”…». Εάν η Βουλή άρει την ασυλία της, τότε η κ. Ζαρούλια θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. Την ίδια ώρα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί να αρθεί η ασυλία και για τον βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της εξύβρισης, της απειλής κατά συναυτουργία και της κακόβουλης βλασφημίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της Χ.Α. επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.
Προθεσμία να απολογηθεί έλαβε ο Γ. Ρουπακιάς
Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση πήρε ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Ο 45χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος έπειτα από την απολογία του στην 6η ανακρίτρια Πειραιά για τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε μόνο ότι εκείνο το βράδυ υπήρχε μία κινητοποίηση των μελών της Χρυσής Αυγής.
Anonymous: «Ήρθε η ώρα να πληρώσετε»
«Αυτό το κόμμα θα σταματήσει μια για πάντα και η φωνή του θα πάψει στο Διαδίκτυο. Είναι ώρα να πληρώσετε για τα εγκλήματά σας» προειδοποιούν εξάλλου, τη Χρυσή Αυγή οι Anonymous με μήνυμα που αναρτήθηκε στο YouTube. Η χακτιβιστική οργάνωση «καλεί όλους τους Anonymous στα όπλα στις 26 Οκτωβρίου», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες θα είναι οι κινήσεις της εκείνη τη μέρα. Το βίντεο των χακτιβιστών διαπιστώνει ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μια περίοδο έντονης πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που προέρχεται από την οικονομική μιζέρια». Αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δείχνει αποσπάσματα από προκλητικές δηλώσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει τη ρατσιστική της δράση και καταλήγει με προειδοποίηση για ανάληψη δράσης στις 26 Οκτωβρίου. «Είστε δολοφόνοι και εχθροί της δημοκρατίας [...] Αυτή η συμπεριφορά δεν θα είναι πλέον ανεκτή» τονίζει.
Σαρώνουν Αττική, Στ. Ελλάδα και Πελοπόννησο για να βρουν το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής
Εξάλλου, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την ανεύρεση του κρυμμένου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. Κλιμάκιο αντρών της αντιτρομοκρατικής συνεχίζει να κάνει φύλλο και φτερό πολλά σημεία σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, όπου πιθανόν βρίσκεται κρυμμένος ο βαρύς οπλισμός της οργάνωσης. Περισσότεροι από 20 χώροι, ανάμεσα τους αποθήκες, εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και μοναστήρια, έχουν ελεγχθεί από την αντιτρομοκρατική της τελευταίες ημέρες. Εκτεταμένη έρευνα έχει πραγματοποιηθεί σε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο, σε ένα εγκαταλειμμένο μοναστήρι στην Κορινθία και σε δυο μοναστήρια σε Ωρωπό και Φθιώτιδα, ύστερα από την αξιοποίηση καταθέσεων μαρτύρων στους ανακριτές. Με τη συμβολή εκπαιδευμένων σκύλων αλλά και ειδικών μηχανημάτων που εντοπίζουν εκρηκτικές ύλες και όπλα, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή τους συγκεκριμένους χώρους, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο οπλισμός της Χρυσής Αυγής. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η ανεύρεση του οπλοστασίου -του οποίου η ύπαρξη αναφέρεται στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και στις μαρτυρίες - «φωτιά» πρώην μελών της Χρυσής Αυγής- αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αντιτρομοκρατική. Δεν λείπουν ωστόσο και οι φωνές αξιωματικών στους κόλπους της αστυνομίας που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει «γιάφκα» και εκτιμούν ότι τα όπλα, τα οποία ενδέχεται να είναι «βαριά» στρατιωτικά, δεν είναι κρυμμένα σε ένα μόνο μέρος, αλλά διάσπαρτα σε οικίες και αποθήκες ατόμων πέραν πασης υποψίας, όπως αστυνομικοί, απόστρατοι ή και εν ενεργεία στρατιωτικοί μέλη της οργάνωσης.