Τρεις προφυλακίσεις για την επίθεση στο Πέραμα
Εξάλλου, προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τα τρία από τέσσερα άτομα που είχαν αναγνωριστεί από 9 μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής που τους επιτέθηκε με ρόπαλα τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου στη διάρκεια αφισοκόλλησης στο Πέραμα. Ο ένας εξ αυτών, που εμφανίζεται ως «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα (ο ίδιος στην απολογία του το αρνήθηκε), ήταν ήδη προφυλακισμένος για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Μετά την απόφαση θα επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Ο συγκεκριμένος φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγύπτιων ψαράδων. Ο εισαγγελέας στο Πρωτοδικείο Αθηνών τον είχε κρίνει προσωρινά κρατούμενο με το αιτιολογικό ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και ότι ως ηγετικό στέλεχος του πυρήνα Περάματος έχει τη δυνατότητα να κατευθύνει λοιπά ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης και πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανόν να τελέσει νέα ομοειδή εγκλήματα. Στον τέταρτο από τους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες, που δεν προφυλακίστηκε, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα.
Ουρανία Μιχαλολιάκου: «Δεν είμαστε τέρατα με έξι χέρια»
«Μην μας παρουσιάζετε σαν τέρατα σαν ανθρωποφάγους και σαν να έχουμε έξι χέρια και έξι πόδια», ζήτησε εξάλλου, η Ουρανία Μιχαλολιάκου από τους εκπροσώπους του Τύπου τους οποίους συνάντησε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου πήγε για να επισκεφθεί τον πατέρα της Νίκο Μιχαλολιάκο. Η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, είπε ότι οι προφυλακισθέντες «είναι πολύ καλά» και με «ηθικό που παραμένει ακμαίο», και στη συνέχεια σε πιο ήπιους τόνους από ότι την είχαμε συνηθίσει τελευταία, είπε: «Είμαστε άνθρωποι όπως όλοι αυτοί που δείχνετε ότι σέβεστε. Κάντε το σας παρακαλώ και για εμάς». «Εγώ εδώ είμαι σαν κόρη που ήρθε να δει τον πατέρα της, που έχει φυλακιστεί παράνομα για τα πιστεύω του. Σας παρακαλώ, σεβαστείτε το, τίποτα άλλο», πρόσθεσε η Ουρανία Μιχαλολιάκου πριν αποχωρήσει από τις φυλακές.
Επανεμφάνιση Μαζιώτη-Ρούπα με κείμενο για τη Χ.Α.
Εξάλλου, αιφνιδιαστική επανεμφάνιση έκανε ο Νίκος Μαζιώτη και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα με κείμενο που αναρτήθηκε στο δικτυακό τόπο Indymedia για το ζήτημα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Στο κείμενό τους μιλούν για την «πρώτη δολοφονία των φασιστών μετά τη χούντα των συνταγματαρχών» και κατακρίνουν την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή πριν από τη δολοφονία Φύσσα δεν είχε προχωρήσει σε καμία ενέργεια εναντίον του ακροδεξιού μορφώματος αποβλέποντας, όπως εκτιμούν, σε μία συνεργασία μαζί της. Οι Ν. Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα αναφέρονται στην ανάγκη αυτοκριτικής για την άνοδο του φασισμού και προτείνουν ως κύρια λύση τον ένοπλο αγώνα. Πρόκειται για το έκτο κείμενο που οι δύο αντιεξουσιαστές αναρτούν στο Διαδίκτυο από την εποχή της εξαφάνισής τους πριν από ενάμιση χρόνο.
Παράνομα όπλα και υλικό της Χρυσής Αυγής σε δύο σπίτια στην Κόρινθο
Για παράνομη κατοχή όπλων συνελήφθησαν την Πέμπτη δύο Έλληνες ηλικίας 47 και 48 ετών αντίστοιχα στην Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένας γεμιστήρας, ένα μαχαίρι, φυσίγγια, καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά στο χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού. Η σύλληψη τους έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου, που διατάχθηκε στις 4 Οκτωβρίου για τη διερεύνηση περιστατικού πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, με δράστες τέσσερις Έλληνες ( 20, 19, 18 και 17 χρόνων) σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 26 και 24 ετών. Όπως κατήγγειλαν τα δύο άτομα το βράδυ της 28ης Ιουνίου σε πανηγύρι στην Κόρινθο οι τέσσερις δράστες συμμετείχαν σε ομάδα δέκα ατόμων, οι οποίοι φορώντας μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής, τους επιτέθηκαν με σιδερένιες αλυσίδες και σιδερογροθιές, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου σε έρευνα που πραγματοποίησε στα σπίτια των τεσσάρων δραστών εντόπισε όπλα καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά στο χώρο της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να συλλάβουν τους πατεράδες των δραστών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.