Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μενουδάκος για παρακολουθήσεις: Τουλάχιστον 100 τα θύματα του Predator

Τι είπαν στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ

Στην υπόθεση των παρακολουθήσεων αναφέρθηκαν την Τρίτη ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα και ο Χρήστος Ράμμος, επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κατά την τοποθέτησή τους στην PEGA, την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά το ζήτημα. 

Ο κ. Μενουδάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 300 sms με «παγιδευμένα» links μέσω Predator, τα οποία, όπως είπε, στόχευσαν τουλάχιστον 100 θύματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράμμος σημείωσε πως η ΑΔΑΕ προέβη το τελευταίος διάστημα στη διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, για παρακολουθήσεις, αλλά και για στόχευση Predator, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αναρμοδιότητας της ΑΔΑΕ.

Σημείωσε επίσης πως η Αρχή ομόφωνα έχει αποφανθεί ότι παραμένουν σε ισχύ οι αρμοδιότητές της για να προχωρά σε ελέγχους, είτε μετά από καταγγελία πολίτη είτε και αυτεπάγγελτα, παρά την ψήφιση του νέου νόμου της κυβέρνησης. 

Ανδρουλάκης: Στόχος εξαρχής ήταν η συγκάλυψη

Παρέμβαση στη συνεδρίαση πραγματοποίησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε» 

«Και αυτό αποδεικνύεται από δύο στοιχεία: Πρώτον, μετά την παρακολούθηση Κουκάκη γίνεται νόμος, που απαγορεύει την ενημέρωση των θυμάτων που δεν έχει βρεθεί κάτι με την παρακολούθησή τους. Μετά την αποκάλυψη της δικής μου υπόθεσης – δηλαδή της απόπειρας του predator και της παρακολούθησης του κινητού μου τηλεφώνου – παρόλο που η κυβέρνηση είπε ότι θέλει το φως και τη διαφάνεια, θέσπισε νόμο που επιτρέπει την ενημέρωση, σε κάποιες περιπτώσεις, τρία χρόνια μετά. Άρα, μετά τις εθνικές εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη των ενόχων αυτού του παρακρατικού μηχανισμού», είπε και συνέχισε:.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη ο κ. Δημητριάδης, ο ανιψιός του Πρωθυπουργού, η εισαγγελέας κυρία Βλάχου και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ο κ. Κοντολέων. Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός. Αντ’ αυτού, όμως, αυτό που ζούμε, είναι η απίστευτη αντίδραση μιας καθεστωτικής φιλοσοφίας. Αντί, λοιπόν, να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, τα θύματα και οι άτεγκτοι δικαστές που προσπαθούν να βρουν και να δώσουν στη δημοσιότητα το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση, γίνονται στόχοι ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης».

«Και θέλω να ξεκαθαρίσω: Ο κ. Ράμμος στοχοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από συγκεκριμένα μέσα και υπουργούς της Κυβέρνησης, γιατί κάνει τη δουλειά του.

Προσωπικά ξέρετε γιατί είμαι εδώ σήμερα; Γιατί σε λίγη ώρα στην επιτροπή JURI, την επιτροπή νομικών υποθέσεων, κρίνεται με αίτηση μου από τον Νοέμβριο αν έχει καταπατηθεί η ασυλία μου από την παραβίαση του κινητού μου τηλεφώνου. Εδώ και ενάμισι μήνα μέσα μαζικής ενημέρωσης – που κυρίως στηρίζουν την κυβέρνηση – εμφανίζουν αυτή τη νομική μου κίνηση ότι γίνεται -όπως λένε- γιατί φοβάμαι μην αρθεί η ασυλία μου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα αυτά που έλεγαν μήνες πριν για τους λόγους παρακολούθησής μου, ότι είμαι πράκτορας ξένων δυνάμεων της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας και όλες αυτές τις ανοησίες για να καλύψουν το παρακράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Σε λίγη ώρα από τώρα, στην επιτροπή JURI κρίνεται η καταπάτηση της ασυλίας μου και όχι η προστασία της ασυλίας μου» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης καλώντας όσους διακίνησαν σενάρια συνωμοσίας στη δημόσια σφαίρα τις προηγούμενες ημέρες να ζητήσουν συγγνώμη.

Σχολιάζοντας την επισήμανση του Επικεφαλής της ΑΔΑΕ για το αποτέλεσμα της έρευνας της Αρχής σχετικά με τον αποστολέα του γραπτού μηνύματος, με το οποίο επιχειρήθηκε η παγίδευση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Ο κ. Ράμμος είπε ότι έχει βρεθεί ο λογαριασμός που πλήρωσε το μήνυμα και δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία για την αποστολή του μηνύματος παγίδευσης στο κινητό μου. Πότε δόθηκαν αυτά τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη; Για να δούμε και τους ρυθμούς που κινείται η ελληνική Δικαιοσύνη. Διότι πρέπει επιτέλους μετά από οκτώ μήνες να αξιολογήσουμε και αυτό. Δεν πρέπει, από τη στιγμή που έχουν δοθεί αυτά τα στοιχεία, να μάθουμε ποιος είναι ο κάτοχος του λογαριασμού που έστελνε όλα αυτά τα μηνύματα, προσπαθώντας να εγκλωβίσει ανθρώπους με αυτό το κατασκοπευτικό υπερόπλο που λειτουργούσε στη χώρα μας, το Predator»;

Πηγή: kathimerini

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λεκτική επίθεση στο Θεόδωρο Καρυπίδη σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)
Οι δύο οπαδοί του ΠΑΟΚ αφέθηκαν ελεύθεροι και ήδη έχει επιληφθεί για το περιστατικό η Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης
Λεκτική επίθεση στο Θεόδωρο Καρυπίδη σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη (VIDEO)