Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΜέΡΑ25: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης

«Για μάς οι εκλογές είναι μια αφορμή, δεν είναι ο αυτοσκοπός, είναι μία μεγάλη ευκαιρία», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σήμερα συνεδρίασε για πρώτη φορά η Εκλογική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη. «Όσοι και όσες απαρτίζουν την Εκλογική Επιτροπή δεν χαρακτηρίζονται μόνο από το ότι είναι υποψήφιοι. Είναι άνθρωποι με διαδρομή στα κινήματα, στον αγώνα για τα δικαιώματα, στον αγώνα των ιδεών και του πολιτισμού, άνθρωποι που με συνέπεια τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού γυρίζοντας την πλάτη στη μνημονιακή υποταγή», αναφέρει ανακοίνωση του ΜΕΡΑ 25.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε την εισαγωγική εισήγηση πριν την αρχή των διαδικασιών της Επιτροπής, τόνισε:  «Όλοι και όλες που είμαστε εδώ, στην εκλογική μας επιτροπή, θα έχουμε τη δύσκολη, αλλά ωραία αποστολή να συντονίσουμε πολιτικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά τον προεκλογικό αγώνα του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη.

Η καρδιά αυτού του προεκλογικού αγώνα χτυπά εκεί έξω. Εκεί όπου χιλιάδες φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, είτε είναι υποψήφιοι είτε όχι, θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη σε κάθε γωνιά της χώρας.

Τα ψηφοδέλτια του ΜέΡΑ25, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δημοσιεύεται σήμερα, απαρτίζονται από ανθρώπους που έχουν ενωθεί κάτω από την κοινή πεποίθηση ότι μόνο με την Πρώτη Φορά Ρήξη, όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Είμαστε μαζί στους αγώνες έξω από τη Βουλή, θα ενδυναμώσουμε και την παρουσία μας μέσα στη Βουλή. Θα τους χαλάσουμε την αριθμητική της μνημονιακής συναίνεσης.»

Στο πάνελ μαζί με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 βρέθηκαν οι πρωτοπόροι του εγχειρήματος ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη.

Η Ηρώ Διώτη υποψήφια στη Λάρισα ανέφερε πως «θα είναι μεγάλη νίκη αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα ρήγμα στο τείχος της ηττοπάθειας που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη προδοσία του Ιουλίου του '15.»

Ο Χρήστος Λάσκος, ανένταχτος αριστερός,, είπε πως «3 εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως νέοι, έχουν αρχίσει ένα δυναμικό αγώνα στους δρόμους όλης της χώρας. Πρέπει να τους στηρίξουμε.»

Η Λίτσα Αλεξάκη, υποψήφια στην Κέρκυρα, δήλωσε πως «εκεί που αυτοί έχουν τις κοκορομαχίες, εμείς έχουμε λύσεις και θέσεις. Μιλάνε για πρωθυπουργούς και σταθμάρχες όταν ο λαός χάνει τα σπίτια και τα δικαιώματα του».

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, υποψήφιος στη Β Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέφερε πως «οι θέσεις και ο αγώνας μας έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα και διαμορφώνουν ένα τρίτο πόλο για την Αριστερά γύρω από το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη».

Η Μαριάννα Τσίχλη, υποψήφια στην Α’ Αθήνας, η οποία ανέφερε πως πρέπει να γίνει «κοινός αγώνας, με ενότητα, για να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της πιο καταστροφικής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης και να επαναφέρουμε την ελπίδα για ουσιαστική αλλαγή»

Ο Δημήτρης Στρατούλης, υποψήφιος στην Β3 Αθήνας, τόνισε πως «οι στόχοι της συνεργασίας του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη με πλήθος αριστερών οργανώσεων, κινημάτων είναι το ενιαίο μέτωπο ενάντια τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αντιπροσωπεύουν δύο όψεις των ίδιων μνημονιακών πολιτικών.»

Κλείνοντας, η Σοφία Σακοράφα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δήλωσε πως «το ΜέΡΑ25 ήταν το μόνο κόμμα το οποίο άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση σε αυτή τη Βουλή, καταθέτοντας προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κόσμου, ενάντια στην κακοφωνία της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ρήξης είναι οι συμπολίτες μας και γι' αυτό απευθυνόμαστε σε αυτούς και τους καλούμε να συστρατευθούν κάτω από το λάβαρο της ελπίδας ότι Όλα Μπορούν Να Είναι Αλλιώς.»

Μετά το πέρας των διαδικασιών της συνεδρίασης, ο Γιάνη Βαρουφάκης δήλωσε: «Με τη σύσταση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και ενός πολύ μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων της παράταξής μας στην Επικράτεια, ξεκινάμε την προεκλογική διαδικασία, και επισήμως.

Για μάς οι εκλογές είναι μια αφορμή, δεν είναι ο αυτοσκοπός, είναι μία μεγάλη ευκαιρία, το νιώσαμε και σήμερα εδώ στη συνέλευση που είχαμε, μέσα από τη δυναμική,  την αισιοδοξία και την ελπίδα που έχει ξαναγεννηθεί. Νιώσαμε ότι αυτό αποτελεί την απαρχή μιας νέας μεγάλης Αριστεράς, μιας νέας μεγάλης αγωνιστικής, ανυπότακτης, ανένδοτης  ανυπάκουης, δημιουργικής Αριστεράς που ξεκινάει για πρώτη φορά μετά το 2015 εδώ, όχι μόνο για να πει εκείνο το ΟΧΙ που δεν ειπώθηκε ποτέ εκ μέρους του πολιτικού κατεστημένου σε όλα αυτά τα οποία καταστρέφουν τη χώρα μας, αλλά και ένα μεγάλο ΝΑΙ στις μεγάλες τομές, στη μεγάλη προοδευτική ανασυγκρότηση αυτής της χώρας».

Δείτε τους υποψήφιους βουλευτές του ΜΕΡΑ 25 σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης:

Α' Θεσσαλονίκης:

Γαλατιανός    Αλέξανδρος
Γκότσης    Πέτρος
Ερμείδου    Μαρία
Καράμπελας    Πολυχρόνης
Καρυπίδης    Ευστάθιος
Κριθαρίδης    Μιχάλης
Μιχούλης    Γιώργος
Μουστάκα    Ευαγγελία
Παπαδοπούλου    Ρένα
Παυλίδης    Μιλτιάδης
Σαμδάνης    Κωνσταντίνος
Σιαρβαλή    Ευαγγελία
Σκαρλάτου    Λία
Σκουλάς    Γρηγόρης
Σπαθής    Παναγιώτης
Φίκος    Γιώργος
Φυντανίδου    Μαριλού
Χρυσοχοϊδου    Αικατερίνη

Β' Θεσσαλονίκης

Δεργιαδέ (Κανταρά)    Μαρία
Ζερβουδάκης    Δημήτρης
Κάτσικα    Ελπίδα
Κομπογιάννη    Δέσποινα
Παρασκευόπουλος    Παναγιώτης
Σαχταρίδη    Κατερίνα
Σκαρλάτου    Χριστίνα
Τίγκας    Βασίλης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ


        

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ