Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης: Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για την τραγωδία στα Τέμπη (VIDEO)

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην Ελεωνόρα Μελέτη – Τι είπε για τις εκλογές και για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κάλπες της 21ης Μαΐου, στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την τραγωδία των Τεμπών που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο πρωθυπουργός έκανε μία ανασκόπηση στα πεπραγμένα της θητείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε πως οι κάλπες της 21ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της χώρας.

«Κάθε προεκλογική περίοδος έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον και κάθε κάλπη έχει τη δικιά της ξεχωριστή κρισιμότητα. Θα έχουμε εκλογές στις 21 Μαΐου, είναι μία κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Τα εκλογικά διλήμματα θα αποτυπώνονται με ολοένα και μεγαλύτερη σαφήνεια. Πιστεύω πως παρά τις μεγάλες δυσκολίες πετύχαμε πάρα πολλά ως χώρα αυτή την τετραετία. Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή εάν θα κυλήσουμε πίσω, που πιστεύω ότι μία πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να αφήσουμε πίσω μας», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες είναι η ακρίβεια. «Χρέος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από αυτό το φαινόμενο», δήλωσε.

 

«Αναπόφευκτη η σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην σύγκριση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί αναπόφευκτο κομμάτι της πολιτικής, καθώς οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τον νέο πρωθυπουργό της χώρας. «Θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό κι επειδή βάζω τον πήχη ψηλά, θέλω να κάνω την αυτοκριτική μου για να δω πως μπορώ ο ίδιος να βελτιωθώ. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτο συστατικό της πολιτικής, γιατί οι πολίτες έχουν επιλογές. Δύο είναι τα κόμματα τα οποία αυτή τη στιγμή μπορούν να διεκδικήσουν την πρωτιά στις εκλογές. Γι’ αυτό και η σύγκριση αυτή γίνεται αναπόφευκτα από τους πολίτες», δήλωσε.

«Είχα την τιμή να είμαι τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και ο κος Τσίπρας ήταν τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός πριν από εμένα και είναι πάλι υποψήφιος πρωθυπουργός. Στο μυαλό των πολιτών αυτόματα μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν τι πέτυχε η Ελλάδα την προηγούμενη τετραετία επί Τσίπρα και τι πέτυχε επί δικών μου ημερών. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση που ο ίδιος επιδιώκω, είναι το φυσικό αποτέλεσμα ενός πολιτικού συστήματος που ο πρωθυπουργός έχει εκ των πραγμάτων ένα σημαντικό ρόλο να παίξει. Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, αλλά και υποψήφιο πρωθυπουργό», ξεκαθάρισε.

Ακόμη, ανέφερε πως μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να έκανε λάθη κατά τη διάρκεια της θητείας της, ωστόσο πραγματοποίησε τις κεντρικές τις δεσμεύσεις.

 

«Οι ερωτήσεις που μου κάνουν τα παιδιά μου είναι ωμές»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην Youtuber Νεφέλη Μεγκ, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. «Η πολιτική είναι και επικοινωνία. ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού 25 ετών», είπε και συμπλήρωσε πως σε αυτή την ηλικία βρίσκεται η μεγάλη κόρη του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ακούσει τις ερωτήσεις της νέας γενιάς, οι οποίες του θυμίζουν τα ερωτήματα που του απευθύνουν τα παιδιά του, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Πολλές φορές οι ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά μου έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι πολύ ωμές και δεν συμβιβάζονται με τις απαντήσεις που θα δώσω και πιέζουν και εκφράζουν τις ανησυχίες μίας γενιάς που πρέπει επιτέλους να αποκτήσει πολιτική έκφραση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές συμβουλεύεται τα παιδιά του και μάλιστα αποκάλυψε στην Ελεονώρα Μελέτη μία συζήτηση που είχε με την μικρή του κόρη. «Βεβαίως και τα ακούω, έρχονται με ιδέες και προτάσεις που δεν τα είχα σκεφτεί. Η μικρή μου κόρη ασχολείται με θέματα δημόσιας υγείας. Ήταν η πρώτη που μου μίλησε για δημόσιες πολιτικές που έχουν να κάνουν με τον κύκλο των γυναικών και την εμμηνόπαυση. Ήταν ένα θέμα που δεν είχε περάσει από το μυαλό μου», δήλωσε.

 

Το TikTok ως εργαλείο επικοινωνίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χρήση του TikTok ως εργαλείο προσέγγισης των νέων. Όπως τόνισε ο ίδιος, για να ακουστεί η φωνή της νέας γενιάς η πολιτική θα πρέπει να αξιοποιήσει τα κανάλια που χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους. «Το TikTok είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά όμως και πολλά ερωτηματικά, γιατί είναι ένας αλγόριθμος που αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα στο πως αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορέψει σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να το έχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ για να επικοινωνήσω με τους νέους».

«Είναι εντυπωσιακό πως οι νέοι άνθρωποι βλέπουν και μπορούν να γίνουν δέκτες μηνυμάτων μέσω του TikTok. Εάν θέλουμε να τους ακούσουμε κι εμείς, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κανάλια που χρησιμοποιούν στην επικοινωνία τους», δήλωσε.

 

Για τα Τέμπη

Με το πανελλήνιο να εξακολουθεί να είναι παγωμένο ένα μήνα μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως ανέλαβε εξαρχής το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη αυτή τραγωδία για όλους μας και για μένα προσωπικά. Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Από την πρώτη στιγμή δεν κρύφτηκα, είπα ότι αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί», δήλωσε αρχικά.

«Έπρεπε το σύστημα τηλεδιοίκησης, παρότι λειτουργούσε τοπικά στη Λάρισα, να είναι έτοιμο σε όλη την έκτασή του. Δεν ήταν, αλλά ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Το ερώτημα όλων μας είναι πως είναι δυνατόν να γίνει αυτό το πράγμα; Πες μας, μου λένε τα παιδιά μου, τι θα κάνεις ώστε να μην ξαναγίνει».

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, τα παιδιά του ζουν στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ. «Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει σε ΜΜΜ και να νιώθει ανασφάλεια», σχολίασε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως η τραγωδία των Τεμπών τον έκανε να σπάσει, όμως έπρεπε να διαχειριστεί την κρίση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. «Αισθάνθηκα μεγάλη πίεση, ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Άφησα τα αισθήματα μου όχι να κυριαρχήσουν πάνω στη λογική μου και την ανάγκη να πρέπει να αντιμετωπίσω την κρίση. Μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου, αλλά πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα», δήλωσε.

Δείτε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού:

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση και τις νέες διαδικτυακές μορφές της
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών.
Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση και τις νέες διαδικτυακές μορφές της
Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Στον «πάγο» οι συζητήσεις Ισραήλ - Χαμάς
Αδιέξοδο στις συζητήσεις για κατάπαυση του πυρός – Ο επικεφαλής της Μοσάντ διέταξε την επιστροφή των διαπραγματευτών από το Κατάρ – Σφοδρές...
Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: Στον «πάγο» οι συζητήσεις Ισραήλ - Χαμάς