Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεοδωρικάκος: Ψαρεύουν ψήφους στα βρώμικα νερά της εγκληματικής ακροδεξιάς

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι η Αστυνομία με μια μεγάλη συστηματική και μεθοδική δουλειά έχει ξετυλίξει το κουβάρι των ευθυνών

«Δεν μπορεί μία εγκληματική οργάνωση ναζιστικού τύπου να είναι υποψήφια στις εκλογές για να ξαναμπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η αστυνομία θα συνεχίσει να συνδράμει την έρευνα με όποιον τρόπο της ζητηθεί και πιστεύω ναι είναι πεποίθηση μου ότι θα φτάσουμε μέχρι την άκρη για να μάθουμε τα πάντα γύρω από αυτήν την υπόθεση, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή  στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ».

Μιλώντας στους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο χαρακτήρισε λυπηρό που κάποια κόμματα δε συντάχθηκαν με  τη νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μπει φραγμός στα εκλογικά σχέδια του φασιστικού μορφώματος τονίζοντας: «Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι ορισμένοι ψαρεύουν στα βρώμικα νερά της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης για να βρουν κάποιες ψήφους στην κάλπη της 21η Μαΐου» και συμπληρώνοντας ότι είναι θέση αρχών η στάση της Νέας Δημοκρατίας αντιθέτως δεν είναι θέση αρχών αυτό που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του κ. Βαρουφάκη. 

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι στη Ν.Δ ανήκουν όλες οι πρωτοβουλίες για να εκλείψει το φασιστικό μόρφωμα από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας: «Με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Η δίκη ολοκληρώθηκε επί πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι άνθρωποι αυτοί καταδικάστηκαν με πολύ βαριές ποινές από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη και στη συνέχεια η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη νομοθετική πρωτοβουλία για να μπει τέλος σε μία οργάνωση και σε ένα μόρφωμα που έχει τα χαρακτηριστικά της εγκληματικής οργάνωσης».  

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τόνισε ότι η Αστυνομία με μια μεγάλη συστηματική και μεθοδική δουλειά έχει ξετυλίξει το κουβάρι των ευθυνών.

Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης ανήκει στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές και η ΕΛ.ΑΣ θα συνεχίσει να συνδράμει στην έρευνα με όποιον τρόπο της ζητηθεί προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση δήλωσε ο Υπουργός σημειώνοντας ότι το 2022 έχουν καταγραφεί οι λιγότερες ανθρωποκτονίες τα τελευταία 15 χρόνια και το ποσοστό των εξιχνιάσεων άγγιξε το 90%.  

Για το περιστατικό με τους τέσσερις τραυματίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα θύματα του τροχαίου ατυχήματος τονίζοντας: «Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε μέσα στην επόμενη τετραετία ώστε η πολιτεία να αναγνωρίσει οριστικά ότι οι αστυνομικοί κάνουν την πιο επικίνδυνη δουλειά». 

Πηγή: skai.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν