Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης φοβάται την ερώτηση για τις παρακολουθήσεις (VIDEO)

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, θα του έλεγα πως δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Πάμε Δανάη». Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως δεν θα κάνει κάποια διαφορά καθώς ο χρόνος θα είναι συγκεκριμένος. «Τρέχουμε πολύ αυτό τον καιρό. Δεν νομίζω πως στο debate θα κάνει τη διαφορά γιατί είναι μικρός ο χρόνος. Η ΝΔ επέμενε να είναι παράλληλοι μονόλογοι 1,5 λεπτό και δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν ερωτήσεις. Το MEGA μπορεί να είναι τυχερό γιατί εκείνην την ώρα έχει ποδόσφαιρό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο, λέγοντας πως δεν τον υποτιμά αλλά θεωρεί πως είναι ένας πειθαρχημένος άνθρωπος γιατί ακολουθεί πάντα αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι του. «Εγώ έχω συμμετάσχει ξανά σε τηλεμαχίες. Νομίζω πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος. Δεν υποτιμώ τον αντίπαλό μου. Ακολουθεί πιστά αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι του. Και το λένε γιατί δεν έχει αυτό το επικοινωνιακό χάρισμα. Ο δεύτερος λόγος είναι πως φοβάται μία ευθεία ερώτηση. Το να εξηγήσει γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. Την φοβάται αυτήν την ερώτηση. Έχω την αίσθηση πως δύσκολα θα του τεθεί. Ακόμα και εάν τη θέσω εγώ, θα γίνει σε άλλο πλαίσιο και δεν χρειάζεται να απαντήσει. Ένα τρίτος λόγος, είναι πως οι πολιτικές που ακολούθησε τον έχουν δει σε αυτή την θέση. Στον κορωνοϊό δεν τα πήγε καλά, με την ακρίβεια με τους νέους. Δυσκολεύεται να απαντήσει γι΄ αυτό γυρνάει την κουβέντα».

 

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, θα του έλεγα πως δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις»

Σε ερώτηση για το εάν είχε απέναντί του τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, απάντησε πως θα του έλεγε να εμπιστεύεται λίγο καλύτερα τους ανθρώπους που είχε δίπλα μου.

«Αν είχα απέναντί μου τον Αλέξη Τσίπρα του 2015, θα του έλεγα πως δεν έχεις ιδέα τι έχεις να τραβήξεις. Και θα του έλεγα να εμπιστεύεται λίγο καλύτερα τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου. Το μυαλό όλων πηγαίνει στον Γιάννη Βαρουφάκη, γιατί συνειδητοποίησα πως αυτός που είχα στην πρώτη γραμμή είχε το σχέδιο του αντιπάλου, δηλαδή του Σόιμπλε. Το πιο σημαντικό είναι τα πρόσωπα που εμπιστεύεται δεν αρκεί μόνο η καλή διάθεση. Τα κριτήρια δεν είναι διαφορετικά με αυτά που ένας άνθρωπος συμπαθεί ένα άνθρωπος. Μετά από μία εμπειρία χρόνων στην πολιτική έχω αρχίσει να εκτιμώ όχι μόνο τα βαριά βιογραφικά αλλά και την εντιμότητά τους. Αν καταφέρεις να βρεις νένα συνδυασμό πραγμάτων, αυτό είναι το βέλτιστο».

 

«Το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια, είμαστε λίγο άναρχοι»

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην πολιτική του πορεία και είπε πως ήταν όταν έπρεπε να απομακρύνει άτομα από την ομάδα του. «Η πιο δύσκολη θέση για εμένα ήταν όταν έπρεπε να πάρω κάποιους ανθρώπους που εκτιμούσαν να τους πως δεν θα είμαι ξανά μαζί μου. Στο ήταν το πιο δύσκολο. Οφείλω να ομολογήσω πως είναι ευτυχής γιατί δεν κυβέρνησα την χώρα μέσω εκβιασμών. Το κόμμα μου έχει άλλα κριτήρια, είμαστε λίγο άναρχοι, γιατί έχουμε όραμα και δεν έχουμε πρίγκιπες που γεννήθηκαν με την υποχρέωση να γίνουν πρωθυπουργοί ή υπουργοί. Το αρνητικό είναι πως πολλές φορές ακούγονται πολλές φορές αλλά αυτό τοι θεωρώ υγεία. Εάν ο κ. Μητσοτάκης χάσει, δεν θα μπορεί να σταθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει αυτό, μπορούν να διαφωνούν μαζί μου».

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα νέα μέσα της τεχνολογίας, όπως το TikTok, λέγοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα όριο. «Έχει αλλάξει ο τρόπος που γίνεται η επικοινωνία. Αυτά τα εργαλεία έχουν όμως ένα όριο. Πρέπει να δείχνεις τον εαυτό σου. Εγώ στο TikTok δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, δεν έχω κάποια ομάδα. Το διαχειρίζομαι μόνος μου. Είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε τρόπο επικοινωνίας. Πριν κάποια χρόνια γελάγαμε με το TikTok. Τώρα είναι όλη την ώρα εκεί».

 

«Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως οι νέοι δεν απαντούσαν ποτέ στις δημοσκοπήσεις αλλά πιστεύει πως θεωρεί πως οι νέοι θα πάνε να ψηφίσουν. «Οι νέοι ποτέ δεν απαντούσαν στις μετρήσεις διότι θεωρούν πως δεν έχουν κανέναν λόγο να πουν τι θα ψηφίσουν. Πιστεύω πως οι νέοι θα πάνε να ψηφήσουν και δεν θα έχουμε αποχή. Το θέμα είναι αν τους λέμε αλήθειες. Έχουμε χάσει την έννοια του οράματος, του ονείρου. Σπάνια βλέπω τα προφίλ των αντιπάλων. Βλέπω τι κάνουν όμως, γιατί οι γιοι μου βλέπουν Luben. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν τηλεόραση πια. Βλέπουν το περιεχόμενο από το κινητό. Εμείς δεν έχουμε τηλεόραση γιατί τα παιδιά δεν διάβαζαν και έβλεπαν τηλεόραση και έτσι, δεν την βγάλαμε. Έχουμε προτζέκτορα που βλέπουμε ποδόσφαιρο και ταινίες. Είδα το ‘’Maestro’’ πρόσφατα. Είναι μία καλογυρισμένη σειρά με σπουδαίες ερμηνείες».

 

Οι οικογενειακές στιγμές, η συζυγός του και το όραμά του για το μέλλον

Ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε μεταξύ άλλων για τις παρέες του και για τον χρόνο που περνά με την οικογένειά του. «Προφανώς και έχω φίλους που δεν συμφωνούμε πολιτικά. Για να είμαι ειλικρινής, δεν τσακωνόμαστε. Όταν είμαι με φίλους δεν την παλεύω να μιλάω για πολιτική, θέλω να κουβεντιάσω κάτι άλλο, για το ποδόσφαιρο, θέματα κοινωνικά και τα λοιπά. Προφανώς βλέπω τα memes. Και γελάω πολύ, μου τα στέλνουν και τα στέλνω, είναι λογικό. Θεωρώ ότι το χιούμορ είναι κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να ξεπερνάς και τις εντάσεις. Αν δεν μπορείς να αυτοσαρκάζεσαι θα τα πάρεις τα πράγματα πολύ σοβαρά. Έχω τη δυνατότητα να αυτοσαρκάζομαι με γελοιογραφίες που με αφορούν. Γελάμε με τα παιδιά μου όταν βλέπουμε αυτά τα χιουμοριστικά», ανέφερε.

«Θυμάμαι όταν είχε έρθει η Αντζελίνα Τζολί στο Μαξίμου, που είχαν βγάλει διάφορα να την καλωσορίζω και να της λέω «nice to meet you Lara Croft». Δεν έχω δει memes με τον Ανδρέα Παπανδρέου», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πώς βίωσαν τα παιδιά του το γεγονός ότι έγινε πρωθυπουργός;

«Όταν έγινα πρωθυπουργός ο μικρός ήταν 2,5 ετών κι ο μεγάλος 4,5 ετών. Την βίωσαν την πραγματικότητα δεν τους την περιγράψαμε. Ο μεγάλος όταν έφευγα έλεγε «ο μπαμπάς φεύγει για τη δουλειά», μπέρδευε τη Βουλή με τη δουλειά. Δουλέψαμε πολύ με τα παιδιά, δεν είναι η απουσία από τη δουλειά, αλλά η δημοσιότητα και το βάρος της αγάπης ή του μίσους. Είμαι ένα πρόσωπο που με βαραίνει η αγάπη του κόσμου, είναι μία ευθύνη, αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που με κατηγορούν, αυτή είναι η δουλειά του πολιτικού. Αυτό δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να το κατανοήσει. Είσαι ο μπαμπάς του όχι ο πρωθυπουργός. Νομίζω το καταφέραμε σε έναν βαθμό. Ελπίζω ο γιος μου να μην ασχοληθεί με την πολιτική, δεν θα τον απέτρεπα, δε θα παρέμβω στις επιλογές του. Δεν το βλέπω με τη λογική του «συνεχιστή», δεν πιστεύω σε αυτή τη λογική. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Η λογική της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα μας έχει πληγώσει. Πέραν τούτου, δεν θα το χαιρόμουν για τον ίδιο. Δεν μπήκα στην πολιτική επειδή το επέλεξα, με οδήγησε η ζωή, η τύχη, οι συγκυρίες. Το όραμά μου ήταν να αλλάξω τον κόσμο, όχι να αποκτήσω αξιώματα. Πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να ανταπεξέλθεις»,

«Διαρκώς παρεμβαίνω όταν διαβάζω ιστορία με τα παιδιά μου και η Μπέτυ τσαντίζεται. Διαβάζω πιο πολύ με τον μικρό, ο μεγάλος δεν θέλει να ξέρουμε τι διαβάζει. Είναι στην 5η δημοτικού. Αρέσει στα παιδιά να μην είναι η γνώση παπαγαλία αλλά να έχει βάθος», σημείωσε.

 

«Δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος αν δεν είχα την Μπέτυ στο πλευρό μου»

Για την σχέση του με την σύζυγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, είπε: «Δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος αν δεν είχα την Μπέτυ στο πλευρό μου. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί από παιδιά, πιστεύω ότι έχουν διαμορφωθεί οι χαρακτήρες μας και η σχέση μας. Χωρίς εκείνη, θα είχα ό,τι χαρακτηριστικά έχω τώρα, αλλά σε μεγαλύτερη ασυδοσία. Σε έναν βαθμό η σχέση των ανθρώπων μας κάνει να βλέπουμε τις αδυναμίες μας, νομίζω ότι διαμορφώνεται ο ένας δίπλα στον άλλο. όταν ήμασταν μικροί, είχα σχέση με την πολιτική κάπως ρομαντική, και με την Μπέτυ ταυτίστηκαν οι αξιακοί μας κώδικες. Δεν μας ενδιέφεραν οι υλικές απολαβές, ταυτόχρονα διαβάζαμε και σκεφτόμασταν να αλλάξουμε τον κόσμο. Ταυτιστήκαμε στο όνειρο με την σύζυγό μου».

Δείτε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα:

 

Πηγή: megatv.com

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία - Σαλαμίνα: Κακοποιούσε και πρώην σύντροφό του ο 71χρονος
Στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2013 υπήρξε ακόμη μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία από την τότε σύντροφο του 71χρονου
Γυναικοκτονία - Σαλαμίνα: Κακοποιούσε και πρώην σύντροφό του ο 71χρονος