Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Π. Κοκκόρης: «Ήμουν και είμαι πάντα παρών σε όλες τις μάχες της Νέας Δημοκρατίας»

"Στην δική μου πολιτική ατζέντα η πόλη και οι άνθρωποί της βρίσκονται στο επίκεντρο", τονίζει στη βαρυσήμαντη συνέντευξή του στον "Τύπο Θεσσαλονίκης", ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα δημοκρατία στην Α΄ Θεσσαλονίκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

 

 

Συνέντευξη στον ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

 

 

Όλα αυτά τα χρόνια ως υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Κοκκόρης, με περισσότερες από 23.000 ψήφους βρέθηκε στη θέση του επιλαχόντος όταν συνυποψήφιοί του εξελέγησαν με τέσσερις και με πέντε χιλιάδες σταυρούς! "Πρόκειται για κατάφωρη αδικία η οποία με έχει πεισμώσει και με κάνει ακόμη πιο δυνατό! Για τον λόγο αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους, και να μου δώσουν τη δύναμη να κάνω πράξη το όραμα, τις ελπίδες, την ανάγκη τους για μια καλύτερη ζωή, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για μια καλύτερη καθημερινότητα", τονίζει ο Παναγιώτης Κοκκόρης στη μακροσκελή, από καρδιάς, συνέντευξή του στον "Τύπο Θεσσαλονίκης", ενόψει εκλογών. Ο εκ νέου, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα δημοκρατία στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο αγωνιστής της παράταξης και πείσμων ως άνθρωπος στην επιδίωξη των στόχων του, κατέρχεται στον εκλογικό στίβο, πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά θα μπει με το σπαθί του στην Ελληνική Βουλή.     

Όλα αυτά τα χρόνια, σφυρηλατήθηκε μέσα στους αγώνες της παράταξής του, σε μια πορεία μακρόπνοη. "Η πορεία μου δεν είναι χθεσινή, διαρκεί πολλά χρόνια. Δεν είμαι αλεξιπτωτιστής αλλά κυρίως δεν είμαι ρίψασπις. Έδωσα το παρών σε όλες τις μάχες για τη Νέα Δημοκρατία, μέσα από το συνδικαλισμό, μέσα από τα ψηφοδέλτια, αλλά και μέσα από την κυβέρνηση, ως γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όταν μου ζητήθηκε να στηρίξω την προσπάθειας της χώρας να βγει από την κρίση", μας λέει χαρακτηριστικά. 

Υπογραμμίζει όλα τα θετικά που πραγμάτωσε στη θητεία της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αυτή "έδειξε με τις πράξεις της ποια χώρα θέλει να αφήσει πίσω και ποια χώρα θέλει να φέρει στο προσκήνιο. Είναι η χώρα της εξωστρέφειας, της δυναμικής οικονομίας που στηρίζει την ανάπτυξη χωρίς να ξεχνάει τον αδύναμο, των ισότιμων διεθνών σχέσεων, της ισχυρής άμυνας, της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας, της πρωτοπορίας".

Ο κ. Κοκκόρης αναφέρεται διεξοδικά στα προβλήματα της χώρας αλλά και της πόλης του της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες αγωνίζονταν και συνεχίζει ακάματος να το κάνει μαζί με τους πολίτες και για τους πολίτες, όπως λέει χαρακτηριστικά.

"Ο ρόλος μου", επισημαίνει, "όπως τον βλέπω εγώ, είναι να εκφράσω τους συμπολίτες, να ενεργοποιήσω την πολιτεία να τους αφουγκραστεί, να φέρω την πόλη μου και τους ανθρώπους της στο προσκήνιο. Να τους βοηθήσω να κατακτήσουν όσα τους αξίζουν. Αυτό επιδιώκω με τον αγώνα μου στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου". Και όπως οι οιωνοί προδιαγράφονται τούτη τη φορά, θα βγει κερδισμένος από την εκλογική μάχη, περνώντας το κατώφλι της Βουλής με την βουλευτική του πλέον ιδιότητα... 

 

ΕΡ.: Κύριε Κοκκόρη, προσέρχεστε στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου με το σύνθημα: «Ο λόγος μου, η φωνή σας». Μπορείτε να μας αναλύσετε το βαθύτερο σκεπτικό αυτού του συνθήματος-αιχμή, του προεκλογικού σας αγώνα;

 

ΑΠ.: Χαίρομαι που ξεκινάτε από το σύνθημα αυτής της μεγάλης προσπάθειας γιατί συνοψίζει τη σχέση που έχω σφυρηλατήσει με τους πολίτες όλα αυτά τα χρόνια.

Βασικό πρόβλημα της πολιτικής είναι η αναντιστοιχία στους στόχους και τις επιδιώξεις πολιτικού προσωπικού και πολιτών. Όχι τόσο προεκλογικά, όσο κυρίως μετεκλογικά. Το σύνθημα μας έρχεται να τονίσει την ανάγκη για ταύτιση των δύο πλευρών. Η σχέση που το σύνθημα φωτίζει είναι εκείνη της διαφάνειας, της κατανόησης, της ανάγκης για δράση ως προς τα ουσιαστικά αιτήματα των πολιτών.

Ο ρόλος μου, όπως τον βλέπω εγώ, είναι να εκφράσω τους συμπολίτες, να ενεργοποιήσω την πολιτεία να τους αφουγκραστεί, να φέρω την πόλη μου και τους ανθρώπους της στο προσκήνιο. Να τους βοηθήσω να κατακτήσουν όσα τους αξίζουν.

Αυτό επιδιώκω με τον αγώνα μου στο δρόμο προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

ΕΡ.: "ΣΤΑΘΕΡΑ-ΤΟΛΜΗΡΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ", είναι το βασικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας σ' αυτές τις εκλογές. Ή όπως λέει και ο πρόεδρός σας Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σύνθημά μας είναι το έργο μας και οι δεσμεύσεις που τηρήσαμε». Κατά πόσο θεωρείτε ότι αυτά εμπεριέχουν την ισχυρή προοπτική για το αύριο της χώρας;    

 

ΑΠ.: Αυτό που λέει ο Πρωθυπουργός αντλεί τη δύναμη του από όσα έγιναν αυτή την τετραετία. Ο Πρωθυπουργός μιλάει για το μέλλον μέσω των όσων έγιναν. Δεν κάνει υποθέσεις εργασίας, ούτε ευχολόγια. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε με τις πράξεις της ποια χώρα θέλει να αφήσει πίσω και ποια χώρα θέλει να φέρει στο προσκήνιο. Είναι η χώρα της εξωστρέφειας, της δυναμικής οικονομίας που στηρίζει την ανάπτυξη χωρίς να ξεχνάει τον αδύναμο, των ισότιμων διεθνών σχέσεων, της ισχυρής άμυνας, της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας, της πρωτοπορίας.

Γνωρίζετε πως ένας τομέας στον οποίο έχω σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία είναι η Οικονομία και Φορολογική πολιτική και η κοινωνικά ασφάλιση.

Για κάποια όσα ανέφερα είναι τρεις τομείς. Για εμένα είναι ένας. Διότι μια σύγχρονη και ευνομούμενη χώρα πρέπει να εξασφαλίζει την ισχυρή οικονομία και το δίκαιο φορολογικό σύστημα, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Αυτοί είναι οι στόχοι για την επόμενη μέρα, όπως πολλές φορές έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι εγγυάται όλα τα παραπάνω; Μα φυσικά η μέχρι τώρα Πολιτεία μας. Γνωρίζουν οι πολίτες πως όσα υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το έκαναν πράξη. Και σε αρκετές περιπτώσεις, όπως είπε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, οι πολίτες εξεπλάγησαν ευχάριστα γιατί οι δράσεις μας είχαν υψηλότερο αντίκτυπο από όσα είχαμε υποσχεθεί!

Συνέπεια λόγων και έργων. Αυτό κάναμε ως κυβέρνηση παλεύοντας μέσα από απίστευτες αντιξοότητες, όπως η παγκόσμια πανδημία, ο πόλεμος στη γειτονιά μας, η ακρίβεια σε πλανητικό επίπεδο, η επιθετικότητα της γείτονος και τόσα άλλα. Η επόμενη τετραετία σκοπεύουμε να είναι περισσότερο δημιουργική και επιδραστική.

 

ΕΡ.: Κύριε Κοκκόρη, βρίσκεστε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από το 1982, έχοντας, όπως έχετε πει, περάσει όλα αυτά τα χρόνια «δια πυρός και σιδήρου», έχοντας διαγράψει μια ξεχωριστή διαδρομή στον επαγγελματικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό στίβο. Πώς βιώσατε αυτή τη θητεία ενταγμένος παράλληλα στους κόλπους του κόμματος της ΝΔ;  

 

ΑΠ.: Η δημόσια παρουσία μου κρατάει πολλά χρόνια. Υπήρξα εκλεγμένος εκπρόσωπος της ΝΔ στους εφοριακούς, και μέλος του κόμματος από το 1982. Υπήρξα πρόεδρος τοπικής επιτροπής. Υπηρέτησα στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. Διετέλεσα σύμβουλος του Προέδρου την ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου και η πολιτική είναι ο τρόπος να εκφράσω την αγάπη μου, τη σχέση προσφοράς προς την Πόλη μου, τους συμπολίτες μου, την πατρίδα μου!

Η πορεία μου λοιπόν δεν είναι χθεσινή, διαρκεί πολλά χρόνια. Δεν είμαι αλεξιπτωτιστής αλλά κυρίως δεν είμαι ρίψασπις. Έδωσα το παρών σε όλες τις μάχες για τη Νέα Δημοκρατία, μέσα από το συνδικαλισμό, μέσα από τα ψηφοδέλτια, αλλά και μέσα από την κυβέρνηση, ως γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όταν μου ζητήθηκε να στηρίξω την προσπάθειας της χώρας να βγει από την κρίση.

 

ΕΡ.: Ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εκλογές είναι η αυτοδυναμία, διότι όπως τονίζεται από την πλευρά της, η αβεβαιότητα και η αστάθεια «μόνο ζημιά προκαλεί στη χώρα». Πόσο εφικτή είναι πιστεύετε, είτε στις 21 Μαΐου, είτε σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία;

 

ΑΠ.: Το έχω πει ξανά. Επιτρέψτε μου να το πως και σήμερα. Η πατρίδα μας χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όχι η ΝΔ. Η ιστορική εμπειρία στη χώρα μας έχει δείξει τις ανεπάρκειες των κυβερνήσεων συνεργασίας όπου βουλευτές μεταπηδούν από το ένα κόμμα στο άλλο, ο συντονισμός δράσεων είναι ανύπαρκτος και η βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων αυτών είναι έρμαια προσωπικών συμφερόντων και όχι κυρίαρχων πολιτικών συμφωνιών.

Από την άλλη πλευρά, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση μπορεί να κάνει πράξη το όραμα των πολιτών που επιζητούν σταθερότητα, ασφάλεια και κυβερνησιμότητα. Με απλά λόγια οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μπορούν να ασκήσουν πολιτική, να αναλάβουν την ευθύνη των ενεργειών τους και φυσικά να κριθούν από τους πολίτες κατά πόσο εφαρμόζουν όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να βρει την χώρα έτοιμη να αντεπεξέλθει σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό σοκ, να δεχτεί νέες, κυρίως ξένες, επενδύσεις, να δημιουργήσει πλούτο, νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και τέλος να εγγυηθεί την ουσιαστική αύξηση των συντάξεων και των παροχών που οι πολίτες απαιτούν από μια οργανωμένη και δημοκρατική πολιτεία.

Σχετικά με το ερώτημα σας κατά πόσο η αυτοδυναμία είναι εφικτή, η απάντηση μου είναι πως αυτός είναι ένας στρατηγικός στόχος που μπορεί να επιτευχθεί. Οι πολίτες στις 21 Μαϊου θα δείξουν το δρόμο με την ψήφο τους. Οι πολίτες θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος πως πλησιάζουμε αυτόν το στόχο.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αποδείξει πως τις συγκλίσεις, που υποθετικά διευκολύνει (ή επιβάλλει) η απλή αναλογική, τις εννοεί στην ουσία τους στο επίπεδο λειτουργίας του κράτους. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε βήμα σε ανθρώπους ικανούς να συνδράμουν στο μεγάλο έργο ανόρθωσης της χώρας. Δεν κυβέρνησε αλαζονικά και μόνη της. Κυβέρνησε με τους πολίτες δίπλα της.

 

ΕΡ.: Έχετε υπάρξει Γ.Γ. στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικός Επιθεωρητής Εφοριών. Θεωρείτε δίκαιο και βιώσιμο το συνταξιοδοτικό - ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα της χώρας; Πιστεύετε ότι επιδέχεται αλλαγές και βελτιώσεις για τις οποίες είστε πρόθυμος να αγωνιστείτε εφόσον μάλιστα εκλεγείτε; 

 

ΑΠ.: Στην 30χρονη και πλέον πορεία μου στην πολιτική έχω αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, διαθέτω την τεχνοκρατική αντίληψη και τη γνώση που απαιτείται στα καυτά θέματα της οικονομίας, ενώ παράλληλα γνωρίζω πως λειτουργούν το ελληνικό δημόσιο και οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί. Φίλοι και συνεργάτες ξέρουν ότι εργάζομαι με αναλυτικό τρόπο και σε βάθος μέχρι να φτάσω στο πρόβλημα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ αρκεί να ψάξεις μεθοδικά να την βρεις ή να την δημιουργήσεις!

Το απέδειξα εξάλλου με το έργο μου στο διάστημα της θητείας μου στη γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με μία απλή ρύθμιση ενέταξα 43 παθήσεις στο καθεστώς της εφάπαξ αναγνώρισης και έλυσα έτσι ένα πρόβλημα δεκαετιών!

Και όχι μόνο αυτό. Οργάνωσα το ΚΕΑΟ, προχώρησα στην ψηφιοποίηση πολλών υπηρεσιών, μείωσα τη γραφειοκρατία, βοήθησα τον πολίτη! Στις περισσότερες περιπτώσεις για να λύσεις ένα πρόβλημα στη δημόσια διοίκηση, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Πρέπει να ξέρεις, αν χρειαστεί, να λειτουργείς και έξω από το κουτί, να δρας αποφασιστικά και να μη σκέφτεσαι το κόστος, είτε πολιτικό, είτε προσωπικό! 

Βασικές προϋποθέσεις για να γίνει το συνταξιοδοτικό μας, το οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό, βιώσιμο είναι να χτυπηθεί η υπογεννητικότητα και να αναπτύσσεται δυναμικά η οικονομία. Το πρώτο απαιτεί στοχευμένες δράσεις από την πολιτεία ώστε να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να κάνουν οικογένεια. Ο κόσμος, ξέρετε, δεν θέλει επιδόματα για να κάνει οικογένεια. Θέλει πρωτίστως να νιώθει ότι έχει προοπτική στην δουλειά του. Ότι το επαγγελματικό του μέλλον προσφέρει επιλογές και ορίζοντα. Συνεπώς χρειαζόμαστε μια οικονομία εξωστρεφή που δημιουργεί καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, που η φορολογία δεν γονατίζει όποιον αναλαμβάνει το ρίσκο του επιχειρείν, και που οι εργαζόμενοι δεν βλέπουν το μισθό τους να εξαϋλώνεται λόγω υπερβολικών κρατήσεων.

 

ΕΡ.: Έχετε δηλώσει ότι η όλη πορεία και διαδρομή σας, σας δίνει τα εχέγγυα μιας παρουσίας με αποτυπώματα τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Ιδιαίτερα οι Θεσσαλονικείς τί να προσδοκούν από τον βουλευτή Παναγιώτη Κοκκόρη;

 

ΑΠ.: Στην δική μου πολιτική ατζέντα η πόλη και οι άνθρωποι της βρίσκονται στο επίκεντρο. Είναι και η ΔΙΚΗ ΜΟΥ πόλη αλλά, λυπάμαι που το λέω, από τότε που άρχισα να πολιτεύομαι μέχρι σήμερα, όσοι εκπροσωπούν την πόλη μεταφέρουν από χρόνο σε χρόνο σχεδόν την ίδια ατζέντα. Η Θεσσαλονίκη έχει πλεονεκτήματα που πρέπει να εκμεταλλευτεί. Το λιμάνι κάνει την πόλη ισχυρό διαμετακομιστικό κέντρο και ενισχύει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Τα μεγάλα έργα που γίνονται ενισχύουν ακόμη περισσότερο τον νέο ρόλο της πόλης. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία για να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Παράλληλα όμως η πόλη, και αυτός είναι ένας από τους στόχους μου, πρέπει να ανοιχτεί στον κόσμο, και να δημιουργήσει με τις δικές της δυνάμεις το κατάλληλο περιβάλλον για να έρθουν ξένες επενδύσεις αλλά και να ενθαρρύνει τα νέα και δημιουργικά ταλέντα να ξεκινήσουν τις δικές τους startup.

Η Θεσσαλονίκη έχει υψηλά εκπαιδευμένο δυναμικό που μπορεί να στηρίξει όποια προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη. Αυτό το δυναμικό έχει τα φόντα να διεκδικήσει καλύτερες αμοιβές. Να ωφεληθεί από τα άλμα εμπρός.

Η Θεσσαλονίκη θέλει πολιτικούς με όραμα, με διάθεση να προσφέρουν στη κοινωνία και να χαρίσουν διακρίσεις στην πόλη, να έχουν τη βούληση να δουλέψουν, να βλέπουν τη Θεσσαλονίκη όχι ως συμπρωτεύουσα, αλλά ως πρωταγωνίστρια, ως την πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων και ως το επίκεντρο της δραστηριότητας τους. Η πόλη μας, έχει τα φόντα, να γίνει βαλκανικός κόμβος της νέας τεχνολογίας, να εξελιχθεί στη SiliconValley της Ελλάδας και σε αυτό μπορεί να βοηθήσουν τα τοπικά Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας με αναπτυξιακά προγράμματα, με τη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και με τη σύνδεση του ιδιωτικού  τομέα που θα  χρηματοδοτεί την έρευνα.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί επίσης να γίνει η Μητρόπολη του Τουρισμού. Με το βυζαντινό παρελθόν της, με τις αρχαιότητες και με τη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά της μπορεί να εξελιχθεί σε τουριστική πόλη, για όλο τον χρόνο και διεθνές πρότυπο για όλες τις σύγχρονες μορφές βιώσιμου τουρισμού: θρησκευτικό, ιστορικό, ιαματικό, συνεδριακό, γαστρονομικό και εξερευνητικό.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί επίσης να μπει ακόμη πιο δυναμικά στη βιομηχανία του κινηματογράφου με τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και με τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.

Χρειάζεται εξειδίκευση μερίδας των νέων μας στον χώρο του ήχου και της εικόνας ώστε σύντομα να γίνουμε χώρα παραγωγής δικών της ταινιών που θα απευθύνονται σε διεθνές κοινό. Η Θεσσαλονίκη τέλος μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή πράσινης και καθαρής ενέργειας με την ίδρυση και λειτουργία οργανωμένων πάρκων φωτοβολταϊκών στοιχείων, την κατασκευή βιομηχανίας ανεμογεννητριών και την παρασκευή και εκμετάλλευση υδρογόνου.

 

ΕΡ.: Έχετε «τερματίσει» έξι φορές στη θέση του α΄ επιλαχόντα για έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Όπως θα έλεγαν κάποιοι κακεντρεχείς, "φτάσατε στη βρύση και νερό δεν ήπιατε"! Πώς το σχολιάζετε αυτό; Θεωρείτε ότι πλέον ήγγικεν η ώρα να περάσετε το κατώφλι της Βουλής;

 

ΑΠ.: Όλα αυτά τα χρόνια ως υποψήφιος βουλευτής με περισσότερες από 23.000 ψήφους βρέθηκα στη θέση του επιλαχόντος όταν συνυποψήφιοι μου εξελέγησαν με τέσσερις και με πέντε χιλιάδες σταυρούς! Πρόκειται για κατάφωρη αδικία η οποία με έχει πεισμώσει και με κάνει ακόμη πιο δυνατό! Για τον λόγο αυτό ζητώ από τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους, και να μου δώσουν τη δύναμη να κάνω πράξη το όραμα, τις ελπίδες, την ανάγκη τους για μια καλύτερη ζωή, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για μια καλύτερη καθημερινότητα.  Είναι όλα σας είπα απαντώντας στο πρώτο σας ερώτημα.

Θέλω ο ΛΟΓΟΣ μου να είναι η ΦΩΝΗ των πολιτών. Ζητώ, και από το δικό σας βήμα, από τους συμπολίτες μου να γίνουν κοινωνοί της προσπάθειας μου, να μεταφέρουν το μήνυμα μου σε όλους τους γνωστούς και τους φίλους τους.

Διότι επιλέγοντας Παναγιώτη Κοκκόρη οι συμπολίτες μου στηρίζουν  έναν άνθρωπο με βαριά ένσημα στην εργασία του, έναν άνθρωπο με πετυχημένη και μακρά πολιτική και συνδικαλιστική διαδρομή, έναν άνθρωπο που διαθέτει έντονη κοινωνική δράση και έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην κοινωνία, έναν άνθρωπο που αδικήθηκε, αλλά δεν το βάζει κάτω!

Τους ζητώ λοιπόν να πάμε όλοι μαζί για τη νίκη της παράταξης μας, για την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη μας, για τη Μακεδονία μας. Να πορευτούν μαζί μου, με τον Παναγιώτη Κοκκόρη, για να μπορέσω όχι μόνο να τους εκπροσωπήσω επάξια, αλλά και για να τους κάνω υπερήφανους για την επιλογή τους να με στείλουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ