Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θανάσης Γλαβίνας: «Να δώσουμε ευκαιρίες και ποιότητα ζωής στους πολίτες»

«Αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ευημερία»: Είναι οι τρεις λέξεις που συμπυκνώνουν τον αγώνα και την αγωνία του υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, στη Β' Θεσσαλονίκης, Θανάση Γλαβίνα, για καλύτερους όρους ζωής για όλες και όλους, για ένα καλύτερο μέλλον.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ "ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

 

«Αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ευημερία»: Είναι οι τρεις λέξεις που συμπυκνώνουν τον αγώνα και την αγωνία του για καλύτερους όρους ζωής για όλες και όλους, για ένα καλύτερο μέλλον. Και όπως λέει, ο κ. Θανάσης Γλαβίνας, στη Β' Θεσσαλονίκης όπου και είναι υποψήφιος, "υπάρχουν οι βάσεις για να θεμελιωθεί ένα υγιές μοντέλο ανάπτυξης και ευημερίας". Ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αεικίνητος προεκλογικά και με ένα πυκνό πρόγραμμα, έχει ήδη επισκεφθεί τους περισσότερους οικισμούς στη Β' Θεσσαλονίκης, διότι όπως λέει, παίρνει χαρά και δύναμη από την επαφή του με τους ανθρώπους. "Οι άνθρωποι είναι πάντα η κινητήριος δύναμή μου. Γεμίζω μπαταρίες από την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό. Αυτό που με κουράζει είναι η διαρκής διαπίστωση της εγκατάλειψης. Τρελαίνομαι με την εμπεδωμένη αδιαφορία", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γλαβίνας.

Υπογραμμίζει το γεγονός ότι "δεν κινείται τίποτα στην επαρχία, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους έχουν ξεχαστεί και προωθούνται κάποια ελάχιστα έργα βιτρίνας. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι εμπαιγμός για μια περιφέρεια με πλήθος από συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν αναδείχθηκαν στρατηγικά, ούτε ως σύνολο, ούτε μεμονωμένα ποτέ στο παρελθόν. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση: να αναδείξουμε αναπτυξιακά με έξυπνους συνδυασμούς τη Β' Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ευκαιρίες και ποιότητα ζωής για τους πολίτες της", επισημαίνει.

Στη συνέντευξή του στον "Τύπο Θεσσαλονίκης", ο κ. Γλαβίνας, αναπτύσσει το όραμά του για την περιοχή, επιθυμώντας διακαώς, να μεταφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του από το εξωτερικό, έτσι ώστε να πάνε τα πράγματα μπροστά. "Ιδίως, εμείς οι νέοι πρέπει να ωθήσουμε επιτακτικά τα πράγματα μπροστά", τονίζει.

Πιστεύει ότι δεν πρέπει να απουσιάσει καμία και κανείς από αυτήν την εκλογική μάχη, "την κρισιμότερη πολιτική αναμέτρηση των αρχών του 21ου αιώνα", όπως την χαρακτηρίζει και βάλλοντας κατά της κυβέρνησης και των πεπραγμένων της, τονίζει ότι "ο αυταρχισμός και η τριτοκοσμική αντίληψη εξουσίας μέσω των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων έχουν καταντήσει ουραγό τη χώρα. Και παράλληλα, οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε σειρά από προϊόντα, ακόμη και βασικά, αλλά και υπηρεσίες. Αυτή η εικόνα παρακμής και απελπισίας πρέπει να ανατραπεί με κρότο". Ακόμα, ο κ. Γλαβίνας θεωρεί ότι προϋπόθεση όλων αυτών είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την Κυριακή της απλής αναλογικής. "Αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί τις υπερβάσεις μπροστά σε τόσο σύνθετα και μείζονα προβλήματα, νομίζω ότι θα το δούμε όλοι πολύ σύντομα, αλλά παραμένω αισιόδοξος, γιατί οι εξελίξεις δικαιώνουν μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο την υπεύθυνη στάση μας, κόντρα στο λαϊκισμό και την εσωκομματική νομή της εξουσίας", τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής για να καταλήξει: "Υπό αυτήν την έννοια, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει και πάλι τον καταλύτη για μια καλύτερη ημέρα για τον λαό και τη χώρα".

 

ΕΡ.: Κύριε Γλαβίνα, είστε ένα νέος άνθρωπος που εκπροσωπεί τη νέα γενιά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Πώς αποφασίσατε να διεκδικήσετε μια θέση στη Βουλή στην Β' Θεσσαλονίκης;

ΑΠ.: Δεν σας κρύβω ότι δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, γιατί ήθελα να έχω μια σφαιρική άποψη για τη ζωή, την επιχειρηματικότητα, την αγορά εργασίας, την υγεία, τον πολιτισμό, πριν κάνω το βήμα στην πολιτική, το οποίο δεν είχα σκεφθεί κατά το παρελθόν. Αλλά, σπουδάζοντας αρχικά και δουλεύοντας στο εξωτερικό, βλέποντας την πρόοδο στην καθημερινότητα, τον μακρόπνοο σχεδιασμό, την ποιότητα ζωής πείσμωσα και αποφάσισα να κάνω «μεταφορά τεχνογνωσίας» για να πάμε τα πράγματα πιο μπροστά. Ιδίως, εμείς οι νέοι πρέπει να ωθήσουμε επιτακτικά τα πράγματα μπροστά.

 

ΕΡ.: Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η Β' Θεσσαλονίκης αποτελείται από 184 οικισμούς. Καταφέρατε να περάσετε από όλους; Τι ακούσατε από τον κόσμο που συναντήσατε, ποια είναι τα ζητήματα που τους απασχολούν περισσότερο; Αν το βράδυ της 21ης Μαΐου ο λαός της Β' Θεσσαλονίκης σας στείλει στη Βουλή τί σκοπεύετε να κάνετε για να τα αναδείξετε και να τα επιλύσετε;

ΑΠ.: Η αλήθεια είναι ότι έχω ήδη επισκεφθεί τους περισσότερους οικισμούς, έχω ένα πυκνό πρόγραμμα και τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν με προβληματίζει ο αριθμός, αλλά μου δίνει χαρά και δύναμη. Οι άνθρωποι είναι πάντα η κινητήριος δύναμή μου. Γεμίζω μπαταρίες από την αγάπη, την εκτίμηση, τον σεβασμό. Αυτό που με κουράζει είναι η διαρκής διαπίστωση της εγκατάλειψης. Τρελαίνομαι με την εμπεδωμένη αδιαφορία. Τίποτα δεν κινείται, οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους έχουν ξεχαστεί και προωθούνται κάποια ελάχιστα έργα βιτρίνας. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη, είναι εμπαιγμός για μια περιφέρεια με πλήθος από συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δεν αναδείχθηκαν στρατηγικά, ούτε ως σύνολο, ούτε μεμονωμένα ποτέ στο παρελθόν. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση: να αναδείξουμε αναπτυξιακά με έξυπνους συνδυασμούς τη Β' Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ευκαιρίες και ποιότητα ζωής για τους πολίτες της.

 

ΕΡ.: Ποιο είναι το σύνθημα της προεκλογικής σας εκστρατείας;

ΑΠ.: «Αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, ευημερία». Τρεις λέξεις που συμπυκνώνουν τον αγώνα και την αγωνία μου για καλύτερους όρους ζωής για όλες και όλους: για όλες τις ηλικιακές ομάδες, για την μέριμνα για τους πιο ευάλωτους, για την ελπίδα και την πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον. Στη Β’ Θεσσαλονίκης υπάρχουν οι βάσεις για να θεμελιωθεί ένα υγιές μοντέλο ανάπτυξης και ευημερίας. Ο στόχος είναι αυτό να γίνει γρήγορα πράξη, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλες και όλους.

 

ΕΡ.: Πώς απαντάτε σε κόσμο που σας λέει πως ούτε δεν θα πάει να ψηφίσει γιατί σας δηλώνει απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα; 

ΑΠ.: Απαντώ ότι δεν πρέπει να απουσιάσει καμία και κανείς από αυτήν την μάχη, την κρισιμότερη πολιτική αναμέτρηση των αρχών του 21ου αιώνα, στην οποία στόχος μας είναι αφενός να αναχαιτίσουμε τα έργα και τις ημέρες του καθεστώτος Μητσοτάκη και αφετέρου να προτείνουμε στους πολίτες ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις, με την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να μπει ένας φραγμός στην ασυδοσία, τον κυνισμό, την αμετροέπεια και την αλαζονεία του καθεστώτος Μητσοτάκη, αλλά και να περιοριστεί ο αριστερόστροφος λαϊκισμός και η παροχολογία χωρίς αύριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

 

ΕΡ.: Ποιο θεωρείτε πως είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και ποια θέματα θα κρίνουν το αποτέλεσμά τους;

ΑΠ.: Θεωρώ ότι κρίνονται η τύχη της χώρας για πολλά χρόνια και το βιοτικό μας επίπεδο, καθώς αμφότερα προβλέπονται δυσοίωνα σε περίπτωση εκ νέου επικράτησης του κ. Μητσοτάκη. Ο αυταρχισμός και η τριτοκοσμική αντίληψη εξουσίας μέσω των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων έχουν καταντήσει ουραγό τη χώρα. Και παράλληλα, οι πολίτες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε σειρά από προϊόντα, ακόμη και βασικά, αλλά και υπηρεσίες. Αυτή η εικόνα παρακμής και απελπισίας πρέπει να ανατραπεί με κρότο.

 

ΕΡ.: Θεωρείτε πως στις 22 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα είναι ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα;

ΑΠ.: Κοιτάξτε, εμείς το θεωρούσαμε από την πρώτη στιγμή -και δεν το λέω με έπαρση αυτό- γιατί διαπιστώναμε το αδιέξοδο του δικομματισμού δεν υπερβαίνεται χωρίς τόλμη και ευθύνη. Για το λόγο αυτό, εμείς είπαμε από την πρώτη στιγμή πως θα πρέπει να υπάρξει ένα τρίτο πρόσωπο, κοινής αποδοχής ως επικεφαλής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά και μηδενική ανοχή απέναντι στο φλερτ με τη δραχμή. Προϋπόθεση για να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, είναι ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό την Κυριακή της απλής αναλογικής. Αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί τις υπερβάσεις μπροστά σε τόσο σύνθετα και μείζονα προβλήματα, νομίζω ότι θα το δούμε όλοι πολύ σύντομα, αλλά παραμένω αισιόδοξος, γιατί οι εξελίξεις δικαιώνουν μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο την υπεύθυνη στάση μας, κόντρα στο λαϊκισμό και την εσωκομματική νομή της εξουσίας. Υπό αυτήν την έννοια, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει και πάλι τον καταλύτη για μια καλύτερη ημέρα για τον λαό και τη χώρα.

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Έργα ΠΚΜ σε Μουδανιών και Περιφερειακό
Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής πρασίνου και αποκατάστασης κατεστραμμένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας – Πού θα κλείνουν λωρίδες
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Έργα ΠΚΜ σε Μουδανιών και Περιφερειακό