Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης για Μετρό: Θα μιλάμε για άλλη Θεσσαλονίκη – Δικαιώνεται η πολιτική μας

Στον Σταθμό Μετρό Βενιζέλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Ικανοποίηση για την εξέλιξη του έργου

Της Μαρίας Κουζούφη, 

Τον σταθμό Μετρό Βενιζέλου επισκέφτηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που νωρίτερα επιβιβάστηκε κιόλας σε συρμό πραγματοποιώντας την διαδρομή από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι και το Αμαξοστάσιο.

Ο Κ. Μητσοτάκης αφού ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών και την επανατοποθέτηση των αρχαίων, δήλωσε ικανοποιημένος πως «πριν 4 χρόνια, όταν μας εμπιστέυτηκε ο ελληνικός λαός, κληρονομήσαμε μία εξαιρετικά δύσκολή κατάσταση, όσον αφορά την εξέλιξη του σημαντικότερου έργου υποδομής για την πόλη που δεν είναι άλλο από το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Καταφέραμε με πολλή προσπάθεια να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Πιστεύω ότι σήμερα η πολιτική μας δικαιώνεται».

«Είχα δεσμευτεί ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει και Μετρό και θα αναδείξει τον πλούσιο αρχαιολογικό της πλούτο, ο οποίος αναδείχθηκε από τις ανασκαφές για να κατασκευαστεί αυτό το σημαντικό έργο», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «επισκέφτηκα πριν λίγο τον Σταθμό Βενιζέλου. Θυμάστε τις τεράστιες αντιδράσεις για το έργο της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαίων. Αυτή γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Ένα έργο το οποίο το ίδιο εμπεριέχει μοναδική αρχαιολογική και μηχανολογική τεχνογνωσία».

mitsotakis-metro.jpg

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δε θέλω να πω πολλά για αυτούς που πολέμησαν το έργο αυτό. Θα πω μόνο πως το συντομότερο δυνατό, καθώς το Μετρό πια τίθεται σε λειτουργία, η Θεσσαλονίκη θα έχει όχι απλά το πιο σύγχρονο, αλλά και το πιο όμορφο Μετρό της Ευρώπης. Κι ελπίζω αυτοί που πολέμησαν το έργο και ήταν υπαίτιοι για τις όποιες καθυστερήσεις, που ήταν σημαντικές, τουλάχιστον να αναγνωρίσουν εκ των υστέρων ότι είχαμε δίκιο. Με το καλό όταν το Μετρό λειτουργήσει, αυτά θα ξεχαστούν».

«Θα μιλάμε για μια άλλη Θεσσαλονίκη», συνέχισε ο πρωθυπουργός ενώ αναφερόμενος στην εξέλιξη του έργου δήλωσε πως «θα έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να εστιάσουμε την προσοχή μας στην επέκταση του Μετρό με πιο σημαντική την επέκταση προς τα δυτικά, την οποία ήδη μελετούμε, ώστε όλος ο πολεοδομικός ιστός της Θεσσαλονίκης και ειδικά οι δυτικές συνοικίες να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα σύγχρονο μέσο σταθερής τροχιάς».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης και ως προς το πότε θα παραδοθεί το έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, είπε «με το καλό αρχές του 2024».

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο παρακάτω video του TyposThes:

Τον πρωθυπουργό συνόδευε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε: «Η σημερινή ήταν μία πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Δεν προσφέρεται ωστόσο για πανηγυρισμούς κι αυτό γιατί το Μετρό της Θεσσαλονίκης, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 8 χρόνια. Οχτώ χρόνια ταλαιπωρίας των πολιτών, οχτώ χρόνια ταλαιπωρίας των επιχειρηματίων και των επισκεπτών της πόλης».

Συνεχίζοντας ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε πως «ωστόσο τα τελυεταία χρόνια έγινε πολύ σημαντική δουλεία. Μια σημαντική δουλεία που φάνηκε σε όλα τα επίπεδα των έργων του Μετρό. Έτσι από εδώ και στο εξής ο στόχος πρέπει και παραμένει ένας. Να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό το Μετρό της Θεσσαλονίκης στους πολίτες. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια σε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση να πιέχουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστας στο video του TyposThes:

Η δήλωση Ζέρβα

"Αν δεν είχαν γίνει κάποιες προσφυγές, αν κάποιοι δεν είχαν σηκώσει χειρόφρενο, σήμερα το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα το είχαμε χρησιμοποιήσει μόνον αυτοί που μπήκαμε στον συρμό για τη δοκιμαστική του λειτουργία, αλλά θα το χρησιμοποιούσε καθημερινά όλο το επιβατικό κοινό -οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης", δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την εξέλιξη του έργου και είμαστε εδώ, για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, να δοθεί άμεσα το μετρό στην κυκλοφορία και να συζητήσουμε και να επιλύσουμε τα θέματα των επεκτάσεων προς τα δυτικά και προς το αεροδρόμιο. Συγχρόνως πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα του ΟΑΣΘ αλλά και το flyover, το οποίο ξεκινάει, ώστε η Θεσσαλονίκη ολιστικά να λύσει το μεγαλύτερό της πρόβλημα, που είναι το κυκλοφοριακό. Η σημερινή είναι μια σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Κάθε μέρα που θα βρισκόμαστε πιο κοντά στη λύση του κυκλοφοριακού θα είναι μια σημαντική μέρα", τόνισε ο δήμαρχος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ