Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΝΙΚΗ: Οι θέσεις του κόμματος - έκπληξη από Θεσσαλονίκη για εμβόλια, ομοφυλοφιλία

Ποιες οι θέσεις του κόμματος με αρχηγό το Δημήτρη Νάτσιο

Η ΝΙΚΗ είναι το κόμμα – έκπληξη του Δημήτρη Νατσιού στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο υπερσυντηρητικός πολιτικός σχηματισμός αυτοπροσδιορίζεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα».

Με σημαία το τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» η ΝΙΚΗ έφτασε στις εκλογές της Κυριακής, 21 Μαΐου, μία ανάσα από το να μπει στη νέα Βουλή. 

«Εμείς ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κέντρο. Είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης», λέει και ξαναλέει ο επικεφαλής του κόμματος, ο Δημήτρης Νατσιός.

«Από το νηπιαγωγείο βάζουν σεξουαλικές αγωγές. Πώς επιτρέπει η μάνα η λιονταρίνα, η Μπουμπουλίνα να αρπάζουν τα παιδιά της από την κούνια και να τα κάνουν γενιτσάρους;», δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Νατσιός.

Ο πρόεδρος του κόμματος το οποίο προς έκπληξη πολλών συγκέντρωσε το ποσοστό του 2,9%, δήλωσε σίγουρος στο Live News πως στις επερχόμενες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα στις 25 Ιουνίου, η ΝΙΚΗ θα μπει στη Βουλή.

Οι θέσεις του κόμματος

Παρά την προσπάθεια του Δημήτρη Νατσιού να μην επεκταθεί κατά τη χτεσινή (σ.σ. 22.05.2023) του συνέντευξη στο MEGA, στις θέσεις του κόμματός του για την ομοφυλοφιλία είπε:

«Πηγαίνετε σε ένα ειδικό θέμα. Μπορείτε να ρωτήσετε και κάτι άλλο. Ποιο είναι το σοβαρότερο θέμα κύριε Ευαγγελάτε; Το θέμα της Παιδείας».

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει τις θέσεις του για τα εμβόλια: «Όλα τα παιδιά της Νίκης, όλα αυτά που γνωρίζω, δεν έχουν κάνει το μπόλι», την ομοφυλοφιλία: «Μπήκε η λεγόμενη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μας, δεν μπήκε η σεξουαλική αγωγή, αλλά είναι η απροκάλυπτη προώθηση της ομοφυλοφιλίας», αλλά και για τις αμβλώσεις: «Το… δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα ΝΙΚΗ πιστεύουμε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο».

Το κόμμα ΝΙΚΗ διαφωνεί και με την απλοποίηση των διαδικασιών ενός συναινετικού διαζυγίου: «Το διαζύγιο η Νέα Δημοκρατία το κατάντησε με ένα κλικ να διαλύσεις την οικογένεια σου πλέον».

Εναντιώνονται στο ολοήμερο σχολείο, καθώς, όπως λένε, «απώτερος σκοπός είναι να μείνουν τα παιδιά μακριά από τις αξίες της οικογένειας»: «Σας μιλούν για ολοήμερο σχολείο, ξέρετε τι είναι αυτό; Να παίρνει τα παιδιά από την οικογένεια και να τα δηλητηριάζει με μαγαριστικές που δηλητηριάζουν όλη την κοινωνία».

Ως δάσκαλος και θεολόγος, ο Δημήτρης Νατσιός σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει ασκήσει έντονη κριτική στα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία: «Στην έκτη δημοτικού, που διδάσκω φέτος, έχει κείμενο για την οικογένεια και στο τέλος λέει ο μαθητής ”δεν ξέρω τι οικογένεια θα κάνω όταν μεγαλώσω”. Αφήνει κενό χωρίς να απαντά στο καίριο ερώτημα αν θα κάνει φυσιολογική οικογένεια».

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το κοινωνικό φύλο δέχονται, επίσης, τα πυρά της ΝΙΚΗΣ: «Μπορεί κατά τη διαπαιδαγώγησή τους, να του πουν στα 3, 4, 5 ότι ”κοίταξε Γιωργάκη δεν είσαι αγόρι. Μπορεί να είσαι κορίτσι. Ψάξτο”».

Το κόμμα ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς απέκτησε δίαυλο επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια και εναντιώνονται ξεκάθαρα στο δικαίωμα αλλαγής φύλου στα 15 έτη.

«Αν μπούνε οι Τούρκοι, ποιος μας διαβεβαιώνει ότι τα νέα παιδιά δε θα πάνε να δηλώσουν ότι είναι γυναίκες και όχι άντρες για να μην υπερασπιστούν την πατρίδα;».

Σε σποτ που οι ίδιοι ανέβασαν, δείχνουν στελέχη του κόμματος να συναντούν υγειονομικούς σε αναστολή που κάνουν απεργία πείνας.

«Αυτό που κάνατε αποτελεί όχι απλώς φράγμα, αλλά ένα ανάχωμα απέναντι στην υποχρεωτικότητα».

Μάλιστα, μεταξύ των 260 υποψηφίων βουλευτών που έχει στα ψηφοδέλτιά του το κόμμα, βρίσκονται και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή, ενώ ιδιαίτερη απήχηση γνωρίζει η συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Μαρία Εζνεπίδου.

Έγινε γνωστή όντας ανιψιά του Αγίου Παϊσίου και ξεναγώντας προσκυνητές στο πατρικό του σπίτι. Την Κυριακή συγκέντρωσε 1,281 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων.

Το κόμμα μέσα σε λίγους μήνες έγινε ιδιαίτερα γνωστό στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ εμφανίζει μεγάλο έρεισμα σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.

Η θέση της για τα εμβόλια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρουσα είναι θέση του κόμματος για τα εμβόλια. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, αναγράφονται τα εξής:

«Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι». Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου.

Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Live News:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ