Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης: «Ζητάω ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση» (VIDEO)

«Πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός», είπε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός

Το μήνυμα προς τα στελέχη της ΝΔ ότι «πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η κάλπη των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι άδεια. «Ζητάω ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη στο MEGA το πρωί της Δευτέρας επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του να «κόψει» στελέχη από τα κανάλια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έριξε βέλη και προς το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ρηχό λόγο» και για ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη που μοιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στη ΝΔ δεν έχουμε αγαπημένους και κομμένους από τα κανάλια. Εκτιμάμε όλα τα στελέχη μας. Θεωρώ πολύ παράξενο σε μια διαδικασία η οποία εκ των πράγματων πρέπει να προάγει τον δημόσιο διάλογο να περιορίζεται η παρουσία στα στελέχη με κεντρική απόφαση κόμματος.

Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το αποτέλεσμα ήταν μήνυμα ότι πρέπει να εργαστούμε πιο σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός. Το ιστορικό αποτέλεσμα με γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη . Αυτό που δεν απαιτεί η κοινωνία είναι πολιτικούς εργάτες που δείχνουν ειλικρίνεια. Και αυτό επιβραβεύτηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Προφανώς σε μια 4ετια θα υπάρχουν και φαινόμενα αλαζονείας και λάθη που θα πρέπει να εντοπίζονται και να διορθώνονται. Επιμένω πολύ στην άσκηση ενός διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης. Και το κεντρικό κράτος λειτούργησε σε αυτή την κατεύθυνση γιατί έθετε ξεκάθαρα στόχους και έδινε λογοδοσία. Το μόνο που ζητώ είναι οι πολίτες να επαναβεβαιώσουν ό,τι έκαναν στις 21 Μαΐου. Οι πολίτες μας ψηφίζουν όχι για όσα κάναμε αλλά για όσα θα κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή τους, τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Προφανώς, όμως, η ισχυρή κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή διακυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν μια σταθερή κυβέρνηση.

Τονίζω σε κάθε περίπτωση ότι το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης δεν προσμετράται στην νέα. Η κάλπη είναι και πάλι άδεια. Δεν υπάρχει όμως ουσιαστικός λόγος για να μεταβάλει την άποψή του σε 4 εβδομάδες ούτε πιστεύω ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορεί να αλλάξουν τα προγράμματά τους.

Το πρόγραμμά μας εστιάζεται στην αναβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων. Και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα του Μαΐου είναι αποτέλεσμα του ότι κάποιοι δεν διάβασαν σωστά την κοινωνία. Πάρτε για παράδειγμα την νεολαία που στήριξε την ΝΔ. Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στον φούρνο του λαϊκισμού. Έχουμε ψηφίσει έναν νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια που τους δίνει δυνατότητα να κινούνται έξω από τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου Παιδείας όπως το εσωτερικό Erasmus.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι δεν δείχνουν να έχουν καταλάβει τι έγινε στις εκλογές του Μαΐου. Ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση όπως για την ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι ανυπόστατη. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχίσουνε με αυτά που τους οδήγησαν στο 20% κάποιος είχε πει ότι είναι ο ορισμός της παράνοιας.

Βλέπω ένα ΠΑΣΟΚ που μοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν άκουγα μόνο τον κ. Ανδρουλάκη θα έλεγα ότι σε ορισμένα σημεία κοπιάρει τον ΣΥΡΙΖΑ με ρηχό πολιτικό λόγο. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο είναι ξύλινος αλλά δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό πίσω από τον λόγο του. Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον κ. Ανδρουλάκη, αυτός είπε από την αρχή ότι δεν θέλει πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Και αντιστρέφω το ερώτημα του κ. Ανδρουλάκη: θέλουμε ή δεν θέλουμε σταθερότητα με μια ισχυρή κυβέρνηση στις 25 Ιουνίου; Και ο κ Ανδρουλάκης αυτό λέει, αφήστε μου τα πρωτεία για την αντιπολίτευση μόνο που στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση αλλά για κυβέρνηση.

Δεν με αφορά τι θα γίνει στον χώρο της αντιπολίτευσης. Ας το λύσουν τα κόμματα που έριζαν για την ιδιοκτησία της αριστερής πολυκατοικίας. Εγώ θέλω να εξηγήσω στους πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε στην επόμενη ημέρα που δεν ακούστηκε στον ορυμαγδό της τοξικότητας. Η ΝΔ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί στελέχη από άλλους χώρους. Είδατε ότι επιβραβεύτηκαν από τους ψηφοφόρους της ΝΔ στελέχη που δεν προέρχονται από την παράταξη.

Μια ώριμη δημοκρατία θέλει μια ισχυρή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε όμως και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

 

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος σεζόν για τον Κωνσταντή – Μέχρι πότε θα πλέει στο Θερμαϊκό
Ανανεώνει το ραντεβού του για την άνοιξη του 2024 με δρομολόγια για τις ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών
Θεσσαλονίκη: Τέλος σεζόν για τον Κωνσταντή – Μέχρι πότε θα πλέει στο Θερμαϊκό
Μαξίμου για Κασσελάκη: Ο τόπος χρειάζεται εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση
«Αναμένουμε τις πολιτικές του θέσεις» σχολίασαν κυβερνητικές πηγές για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Μαξίμου για Κασσελάκη: Ο τόπος χρειάζεται εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση