Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης – Θα συμμετάσχει σε Eurogroup και ECOFIN

Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης – Θα συμμετάσχει σε Eurogroup και ECOFIN
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN.

Σήμερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο κ. Χατζηδάκης θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Επιπλέον, η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη, το ρόλο του ευρώ ως διεθνούς νομίσματος, την εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ και την προώθηση της ενιαίας αγοράς κεφαλαίων (Capital Market Union).

Στη συνεδρίαση του ECOFIN, που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η θέσπιση νέων πηγών ιδίων πόρων για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε., η παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, η μεταρρύθμιση της Τελωνειακής Ένωσης, ενώ θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα της Ισπανικής Προεδρίας τού Συμβουλίου.

Ο υπουργός θα συμμετάσχει επίσης σε τελετή υπογραφής για την δημιουργία ενός νέου Καταπιστευματικού Ταμείου για την Ουκρανία (EU4U Fund), το οποίο θα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Τέλος, στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Πάμε Στοίχημα: Πληρώνουν τα γκολ στο “Grbavica”

e-ΕΦΚΑ: Αλλαγές στις συναλλαγές λόγω καύσωνα – Ποια ραντεβού ακυρώνονται