Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στέλιος Κούλογλου: Δεν παραδίδει την έδρα – «Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει»

Αναταράξεις επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη «βόμβα» του Στέλιου Κούλογλου ότι αποχωρεί δηλώνοντας πως δεν παραδίδει την έδρα του. «Δεν είμαι σε επαφές με άλλο κόμμα», τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» σήμερα Δευτέρα (23.10.23). Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά εκ νέου στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας περαιτέρω «βέλη» κατά του Στέλιου Κούλογλου, σχολιάζοντας τα αιχμηρά του σχόλια κατά του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο κ. Κούλογλου έχει παρελθόν «δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές», θυμίζοντας, όπως αναφέρουν, όταν «αμφισβητούσε τον Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με τις πηγές « o Στ. Κούλογλου έχει παρελθόν δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές, επιζήμιων για το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, καθώς άλλαζαν την πολιτική ατζέντα εις βάρος του.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο σ. Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αποδυνάμωσε έτσι την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση.

Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στ. Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει. Ήταν μια ακόμη κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του».

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας σχετικά με την πτήση θρίλερ – Πότε είχε γίνει επισκευή και συντήρηση στον κινητήρα του αεροσκάφους
Ανατροπή από Ryanair: Τι λέει η εταιρεία για το σπασμένο παράθυρο σε πτήση από Θεσσαλονίκη
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα
Η Κολομβιανή σταρ επέλεξε μία custom δημιουργία Roberto Cavalli που χρειάστηκε πάνω από δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί
Σακίρα: Έλαμψε στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ - Το φόρεμα με 200.000 κρύσταλλα