Συγκεκριμένα, ένας 66χρονος άνεργος και ανασφάλιστος καρκινοπαθής, άφησε την τελευταία του πνοή αναζητώντας ανεπιτυχώς νοσοκομείο για να τον δεχτεί… Ο 66χρονος ήταν ένας από τους 10 ανασφάλιστους ασθενείς η ζωή των οποίων βρίσκεται σε κίνδυνο και που περιλαμβάνονται σε λίστα που έχει καταρτίσει το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού. Το Κοινωνικό Ιατρείο είχε σημάνει συναγερμό για τους δέκα ασθενείς οι οποίοι χρειάζονται άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ενημερωθεί σχετικά και το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση των ατόμων αυτών. «Ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση» ανέφερε στην ανακοίνωση και καλούσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν προκειμένου να δοθεί άμεσα μια λύση για τους δέκα ανασφάλιστους ασθενείς που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Μετά τον θάνατο του 66χρονου, εννέα ασθενείς παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να νοσηλευτούν άμεσα σε νοσοκομείο και χθες, Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να καλύψει τη νοσηλεία τους.
Νωρίτερα, το Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, είχε εκδώσει καυστική ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «άλλη μια δολοφονία ανασφάλιστου πολίτη». Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Τα δυσάρεστα νέα μας πρόλαβαν δυστυχώς. Αργά χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι ο ένας από τους δέκα ασθενείς, των οποίων την κατάσταση δημοσιοποιήσαμε από τις 09 Δεκέμβρη 2013 και παλεύαμε να νοσηλευτούν με διαδικασία επείγοντος σε δημόσιο νοσοκομείο, έχασε την μάχη για την ζωή. Ο 66χρονος ασθενής ήρθε στο ιατρείο μας στα μέσα Οκτωβρίου με συμπτώματα έντονου πόνου στον θώρακα και αιμόπτυση. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις (αξονική) και έπρεπε άμεσα να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάσταση του. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να βρούμε δημόσιο νοσοκομείο που θα τον δεχτεί χωρίς κόστος, αφού αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά.
» Έτσι στις 09 Δεκέμβρη 2013 κάνουμε την πρώτη μας έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και επειδή δεν είχαμε απάντηση επανερχόμαστε εκ νέου στις 20 Δεκέμβρη 2013 τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στα πρόθυρα να χάσουν την ζωή τους. Δυστυχώς ο συγκεκριμένος ασθενής άντεξε μέχρι τις 30 Δεκέμβρη 2013. Άλλο ένα σπίτι ανασφάλιστου συμπολίτη μας έκλεισε. Άλλος ένας πολίτης ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 4 ετών.
» Μετά από αυτή την εξέλιξη την 10η θέση στην αναλυτική λίστα των ασθενών μας με επείγουσες καταστάσεις, που στείλαμε χθες βράδυ στο Υπουργείο, καταλαμβάνει άλλος ασθενής. Ας ελπίσουμε αυτοί να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης.
» Η λίστα περιλαμβάνει οκτώ (8) ασθενείς με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα, ένα (1) με ανεύρυσμα αορτής και έναν (1) με λέμφωμα non hodgkin που έχει άμεση ανάγκη ειδικής χημειοθεραπείας.
» Ως πότε όμως οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα βάζουν τις ζωές ΟΛΩΝ μας σε κίνδυνο και θα κόβουν κονδύλια που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας; Χθες κηδεύτηκε ο 66χρονος, από αύριο όλοι μας θα εντείνουμε τον αγώνα για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι γενοκτόνες αυτές πολιτικές. Αυτοί που δολοφονούν ευάλωτους πολίτες θα λογοδοτήσουν πολύ σύντομα».
Αιχμές Γεωργιάδη κατά του Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού!
Αργά το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, με δήλωσή του άφησε αιχμές για τη στάση των υπευθύνων του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, λέγοντας: «Είναι εξαιρετικά λυπηρό άνθρωποι, για πολιτικούς λόγους, να εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει δώσει παγία εντολή σε όλα τα νοσοκομεία και όποτε κρίνεται ένα περιστατικό ως επείγον και επικίνδυνο για την υγεία του ασθενούς, ακόμη και αν είναι παντελώς ανασφάλιστος, να περιθάλπεται.
Ζήτησε μάλιστα εάν έχει υπάρξει περίπτωση ασθενούς που εξετάστηκε από γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο και που, ενώ έχρηζε άμεσης θεραπείας, δεν του παρεσχέθη, να δοθούν στο υπουργείο τα στοιχεία ώστε να ερευνηθεί το συγκεκριμένο περιστατικό.
Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετικές αιτιάσεις του Μητροπολιτικού Ιατρείο Ελληνικού, είπε ακόμη πως στις 13 Νοεμβρίου είχε κλειστεί ραντεβού με τους υπευθύνους του, προκειμένου να ενημερώσουν το υπουργείο για τα προβλήματα των ασθενών για τα οποία διαμαρτύρονταν, όμως το ραντεβού ακυρώθηκε από τους ίδιους. Υποστήριξε μάλιστα πως, απ' ό,τι έμαθε, ακύρωσαν το ραντεβού για πολιτικούς λόγους. «Κατά συνέπεια δε δεχόμαστε καμία υπόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας από κανέναν» πρόσθεσε.
«Εάν θέλουν κάποιοι από το Μητροπολιτικό Ιατρείο ή από οποιονδήποτε άλλο φορέα να έρθουν σε επαφή με μένα προσωπικά και να μου θέσουν όλα τα αιτήματα, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή και παρόμοια προβλήματα, χωρίς να τα διαφημίζουμε, λύνουμε κάθε μέρα ασταμάτητα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
