Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τεμπονέρας: Δεν φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ - Να είμαστε δεύτεροι στις Ευρωεκλογές (VIDEO)

Τι είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα

Για το φορολογικό νομοσχέδιο, τον Αλέξη Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές μίλησε σήμερα ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Σε συνέντευξη στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο είπε πως όλος ο πλανήτη καλείται να αποδείξει πως κάποιος επαγγελματίας είναι ένοχος για φοροδιαφυγή και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που οι πολίτες πρέπει να αποδείξουν πως είναι αθώοι. «Η κυβέρνηση τσουβαλιάζει τους επαγγελματίες και τους θεωρεί συλλήβδην κλέφτες την ώρα που χαρίζει τη μεγάλη φοροδιαφυγή, στα τσιγάρα, τα καύσιμά, τα ποτά, μεγάλη ασυλία. Την ώρα, δε που η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ δείχνει πως 34 από τις 36 χώρες έχουν μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε διάφορα προϊόντα και τον ΦΠΑ, ακριβώς για να μπορέσουν αν μειώσουν και να συγκρατήσουν τις τιμές. Αυτό λοιπόν, που κάνει ο υπόλοιπος πλανήτης, στην Ελλάδα αποτελεί μία εξαίρεση. Εμείς είπαμε όπως πρέπει να υπάρχει ένα αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλους, να υπάρχει δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να παταχτεί η ακρίβεια».

 

Φωτογραφία τη κακιάς στιγμής οι δημοσκοπήσεις

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ χαμηλά σε ποσοστά, είπε πως «είναι μία φωτογραφία της κακιάς μας στιγμής». «Προφανώς, έχουμε βγει από μία διάσπαση και το κόμμα μας είναι πολυτραυματισμένο. Από εκεί και πέρα, πήραμε την απόφαση να πάμε στο Συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου, ένα συνέδριο που θα μπορέσουμε να γεφυρώσουμε τις αντιθέσεις. Έχουμε πει πως θα κάνουμε δράσεις που θα αφορούν τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους πολίτες».

Σε σχέση με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δομικό πρόβλημα ταυτότητας και πως θα δημιουργηθεί κάτι καινούριο, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως ένας κύκλος έχει κλείσει και θα πρέπει να γίνει μία νέα αρχή.

«Είμαι από εκείνους που τάσσονται υπέρ της λογικής των δημοκρατικών μετώπων. Η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά ιδεολογικής ηγεμονίας και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη σύνδεση του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου και της συνεργασία – σύμπραξη των λεγόμενων δημοκρατικών δυνάμεων. Αυτό βέβαια επειδή έχουμε μια εκλογική αναμέτρηση μπροστά μας, δεν αφορά την πολιτική αυτοτέλεια και αυτονομία των κομμάτων όμως, σε επίπεδα κοινωνίας, σε επίπεδο πραγματικής βάσης, σε επίπεδο ζητημάτων καθημερινότητας μπορεί να συμπράξουμε με τους όλους πολιτικούς χώρους, όχι για τη θέλουμε να αναδειχθούμε εμείς επικεφαλής είναι αναπαράξουμε τον εαυτό μας, αλλά γιατί θέλουμε να απαντήσουμε τα προβλήματα αυτά».

 

«Δεν τίθεται θέμα να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν τίθεται θέμα να φύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά. «Θα δώσουμε μία μάχη ταυτοτική για μας με στόχο να εμφανίσουμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το κόμμα εκείνο το οποίο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Δεν λέω πως δεν υπήρχαν προβλήματα, παθογένειες, ελλείψεις και λάθη, έχουμε όμως, ένα συνέδριο μπροστά, να κάνουμε και τον απολογισμό μας και την αυτοκριτική μας, να δούμε τι έφτιαξε και που είχαμε παραλείψεις».

Σε σχέση με τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, ο Διονύσης Τεμπονέρας είπε πως ως ιδρυτής του κόμματος θα είναι το πρόσωπο εκείνο το οποίο με το δικό του τρόπο θα ηγηθεί και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα. «Είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος πήρε ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς και το έβαλε στην εξουσία, είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος ευθύνεται για την καλή θετική εμπειρία την οποία είχαμε στη τελευταία κυβέρνηση. Από κει και πέρα βεβαίως θα επιλέξει εκείνος το ρόλο και τον τρόπο με το οποίο θα παρεμβαίνει. Εγώ πάντως βλέπω έναν Αλέξη Τσίπρα ενεργό στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Αναφερόμενος στον πήχη που έχει βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πόστα στου ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, είπε πως ο στόχος δεν είναι ποσοτικός. «Θέλουμε να είμαστε τουλάχιστον δεύτερο κόμμα στις επόμενες ευρωεκλογές. Θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στην κοινωνία πως έχουμε κυβερνητικό σχέδιο και θα κριθούμε από το κατά πόσο η κοινωνία θα μας εμπιστευτεί. Αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση».

Δείτε τις δηλώσεις του Διονύση Τεμπονέρα:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς αναφορά στα ελληνοτουρκικά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας
Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται το Κουρδικό, ο πόλεμος στη Γάζα, οι εξελίξεις στο μέτωπο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Χωρίς αναφορά στα ελληνοτουρκικά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας