Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φάμελλος: Ανεπαρκής η κυβέρνηση στην πρόληψη της οπαδικής βίας

«Μας προκαλεί ανησυχία, επίσης, ότι τα γεγονότα είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις πρωτοβουλίες και συσκέψεις μετά τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη που έχει στιγματίσει την πόλη» ανέφερε.

«Είναι τραγικό ότι η οπαδική βία αντί να περιορίζεται επεκτείνεται τώρα και στο βόλεϊ. Αυτό δείχνει, δυστυχώς, ο πρόσφατος σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού», ανέφερε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, και πρόσθεσε: «Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη επισκεφθεί το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός. Από τον κ. Μητσοτάκη έχουμε πληθωρισμό δηλώσεων αλλά δεν έχουμε λύσεις για την οπαδική βία. Μας προκαλεί ανησυχία, επίσης, ότι τα γεγονότα είναι σε απόλυτη αντίθεση με τις πρωτοβουλίες και συσκέψεις μετά τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον θάνατο του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη που έχει στιγματίσει την πόλη. Δεν είναι επαρκής η πολιτεία στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και γενικότερα στα θέματα ασφάλειας και τα τελευταία χρόνια υποχωρούμε».

Για την παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «Στο κείμενό του εκφράζει πράγματι σοβαρές πολιτικές διαφωνίες αλλά παραμένει στο μοναδικό κόμμα που εκφράζει την προοδευτική, δημοκρατική και αριστερή πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό μάς δίνει και ένα μήνυμα για πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Υπάρχει, όμως, και μία σημαντική διαφορά με όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που επέλεξαν να μην παραμείνουν για να εκφράσουν τις όποιες πολιτικές διαφωνίες τους στο συνέδριο αλλά και σχημάτισαν νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις ψήφους όμως του οποίου εξελέγησαν. Με αυτόν τον τρόπο δεν μάς έδωσαν, εννοώ στα μέλη του κόμματος, και τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με τις πολιτικές τους προτάσεις ή διαφωνίες».

Αναφερόμενος στο φορολογικό, ο κ. Φάμελλος τόμισε πως ο κ. Μητσοτάκης «παραδέχεται ότι υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και τη μετατρέπει σε κανονικότητα: Αφού είναι τόσο άριστη η κυβέρνηση γιατί τότε υπάρχει ακόμη φοροδιαφυγή μετά από τόσα (4,5) χρόνια διακυβέρνησης; Περιμένω μία αυτοκριτική για αυτό αλλά και μία απάντηση στο γιατί η κυβέρνηση επέλεξε μία τόσο αναχρονιστική μέθοδο, το τεκμαρτό εισόδημα, για να λύσει το πρόβλημα;

Το φορολογικό σύστημα πρέπει να είναι τίμιο και ξεκάθαρο. Κατηγορώ την κυβέρνηση επειδή δεν είναι δίκαιη στο θέμα της φορολόγησης. Τα δύο διυλιστήρια της χώρας έβγαλαν για το 2023 2,6 δισ. ευρώ υπερ υπερκέρδη, πάνω δηλαδή από την αναμενόμενη κερδοφορία. Η κυβέρνηση επέλεξε να φορολογήσει μόλις 650 εκατ. ευρώ από τα υπερκέρδη για το 2022, καθώς και να μην τα φορολογήσει καθόλου για το 2023. Αυτό σημαίνει ότι έμειναν στα διυλιστήρια δισεκατομμύρια υπερκέρδη. Δεν έχει φορολογήσει, επίσης, ούτε τα υπερκέρδη των εταιρειών ρεύματος ούτε των τραπεζών».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε: «Εμείς υποστηρίζουμε τον ελληνοτουρκικό διάλογο γιατί πρέπει να υπάρχει πρώτα ειρήνη στην περιοχή και να τηρείται το διεθνές δίκαιο. Υποστηρίζουμε πάντα την εθνική μας θέση και δεν θα παίξουμε παιχνίδια με την εξωτερική πολιτική, όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τη Συμφωνία των Πρεσπών ή όπως κάνει ο κ. Σαμαράς τώρα για να χαϊδέψει το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ. Η ΝΔ έχει εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά κατά διαστήματα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Όταν, όμως, μιλάμε για σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία, θέλουμε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το τι ακριβώς σημαίνει. Τι σημαίνει δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν θα προκαλέσει; Δεν πιστεύω να περιλαμβάνονται θέματα άμυνας ή κυριαρχίας. Δεν θέλουμε ο κ. Ερνογάν να χρησιμοποιήσει αυτό το σύμφωνο ώστε να πάρει F-16 χωρίς προϋποθέσεις ενώ κάνει παραβιάσεις. Θέλει προσοχή, λοιπόν, στα μηνύματα που στέλνει η Ελλάδα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε σχέση με την Τουρκία. Χρειάζεται, λοιπόν, μεγαλύτερη αυστηρότητα και να μας διευκρινίσει η κυβέρνηση τι ακριβώς έχει συνεννοηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ