Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μητσοτάκης από Κοζάνη: «Είμαστε στα πάνω μας και το οφείλουμε στους φίλους της ΝΔ»

«Ο κόσμος του 2024 δεν έχει καμία ομοιότητα με τον κόσμο το 2019 που είχαμε ευρωεκλογές» σημείωσε ο πρωθυπουργός

«Στις επόμενες εκλογές θα κριθεί η δυνατότητα της χώρας να εξακολουθεί να διεκδικεί στην Ευρώπη σε μια κρίσιμη συγκυρία και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει συνεχή και διαρκή οφέλη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοζάνη, τρίτο σταθμό της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ένα από τα κρίσιμα στοιχεία της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι το «ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν και πόσο δυνατή μπορεί να είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη». Προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ και ζήτησε από τους πολίτες αυτήν τη θέση «όχι μόνο να την κρατήσουμε ψηλά αλλά να την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο» με την ψήφο τους.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές που η Ευρώπη χρηματοδοτεί μέσω των διαρθρωτικών ταμείων και που η χώρα και οι πολίτες της ωφελούνται, έκανε ειδική αναφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο -όπως επισήμανε- «διαπραγματεύτηκε ο ίδιος με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, τα χρήματα του οποίου σήμερα στηρίζουν μεγάλα και σημαντικά έργα στην ελληνική περιφέρεια». Αναφέρθηκε στη νέα πτέρυγα που κατασκευάζεται στο νοσοκομείο Κοζάνης καθώς και στην πλήρη αναμόρφωση των ΤΕΠ του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Σερβίων που γίνονται με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη φωνή της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο γιατί όπως εξήγησε «με μια πιο δυνατή φωνή θα μπορέσω να διαπραγματευτώ καλύτερα και πιο αποφασιστικά την δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου στη θέση του Ταμείου Ανάκαμψης που ολοκληρώνεται το 2027».

Σημείωσε ακόμη, ότι η στήριξη της ΝΔ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα είναι «ένα μήνυμα σταθερότητας και υποστήριξης ώστε ως ΝΔ να προχωρήσουμε πιο αποφασιστικά σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

Σημείωσε ότι «ο κόσμος του 2024 δεν έχει καμία ομοιότητα με τον κόσμο το 2019 που είχαμε ευρωεκλογές». «Σήμερα έχουμε ένα πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης και μια Μέση Ανατολή που φλέγεται και τη διαρκή απειλή μιας νέα ενεργειακής κρίσης» εξήγησε. Η Ευρώπη, συνέχισε ο πρωθυπουργός, θα πρέπει «να επενδύσει στην γεωπολιτική της σταθερότητα» εξηγώντας ότι χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο από την ύπαρξη του οποίου «θα χρηματοδοτούμε επενδύσεις που αφορούν και τη δική μας άμυνα, απελευθερώνοντας πόρους που σήμερα δεσμεύουμε από τον κρατικό προϋπολογισμό για την άμυνα μας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο όπως δήλωσε «θέλουμε να το αναδείξουμε σε πόλο ανάπτυξης και καινοτομίας».

Κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν την φωνή της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές και ταυτόχρονα ευχαρίστησε τους παλιούς Νεοδημοκράτες που ανεξαρτήτως καιρού συνεχίζουν να στηρίζουν τη ΝΔ, λέγοντας ότι «σήμερα εάν είμαστε στα πάνω μας το οφείλουμε στους πιστούς και παλιούς φίλους και μέλη της ΝΔ που μας στηρίζουν».

«Είμαστε η δύναμη της προκοπής και όλοι μαζί θα συμπορευθούμε για την Ελλάδα σταθερά στην Ευρώπη και μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε με χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης ενώ αμέσως μετά την ομιλία του ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο και συνομίλησε με νέους στα καφέ της πόλης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου
Επιβεβαίωσαν πως διεξήγαγαν «στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα»
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου