Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπουργείο Οικονομικών: Ο Χάρης Θεοχάρης παρέδωσε στον Χρίστο Δήμα

H δήλωση του κ. Χατζηδάκης μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στον απελθόντα υφυπουργό Χάρη Θεοχάρη και τον νέο υφυπουργό Χρίστο Δήμα.

Μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Χάρης Θεοχάρης υπήρξε στενός μου συνεργάτης για έναν χρόνο, για μια σειρά από θέματα που απαιτούσαν γνώση, ταχύτητα, σκληρή δουλειά και ειλικρινή ανθρώπινη επαφή. Προωθήσαμε μαζί μια σειρά από πρωτοβουλίες, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος. Του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής. Οι γνώσεις του, η εργατικότητά του κι η διάθεσή του για προσφορά, θα είναι πάντοτε χρήσιμες στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Με τον Χρίστο Δήμα γνωρίζομαι πολλά χρόνια. Πολιτικός της νέας γενιάς, που έχει παράλληλα νέες ιδέες και διεθνείς παραστάσεις. Αναλαμβάνει την κρισιμότερη ίσως θέση της μέχρι τώρα διαδρομής του. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και θα συμβάλει αποφασιστικά στη συλλογική μας προσπάθεια να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμα ψηλότερα».

Ο απελθών υφυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κλείνοντας σήμερα τον κύκλο ως υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, νιώθω υπερήφανος για το έργο που επιτελέσαμε αυτόν τον έναν χρόνο. Για τον μεγάλο αγώνα που δώσαμε προκειμένου να αναθεωρήσουμε το φορολογικό καθεστώς των ελεύθερων επαγγελματιών, για την ολοκλήρωση μιας κομβικής μεταρρύθμισης – τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών ταμειακών μηχανών με τα POS, για τον εξορθολογισμό, μείωση ή και ολική κατάργηση φόρων.

Είμαι υπερήφανος γιατί προλάβαμε και καταθέσαμε το σημαντικό νομοσχέδιο που βάζει τέλος στην ανομία των ανασφάλιστων οχημάτων ενώ προετοιμάσαμε – και θα έρθει προς ψήφιση – την αναμόρφωση του παλιότερου και πιο αναχρονιστικού φόρου του ελληνικού κράτους (εισήχθη το 1836) του χαρτοσήμου, με ένα νέο σύγχρονο τέλος, το ψηφιακό τέλος συναλλαγής.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που έδιναν διαρκώς τον καλύτερο εαυτό τους, συνεισφέροντας καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια. Ευχαριστώ τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ ολόψυχα και τους δύο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που μου προσέφεραν, καθώς και όλη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τις υπηρεσίες του για την εξαιρετική συνεργασία».

Ο νέος υφυπουργός Χρίστος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Αναγνωρίζω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας. Καλή μας αρχή – και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο».

Πηγή: ertnews

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Πίττας: «H Ελληνική γαστρονομία είναι στην καλύτερή της φάση»
Ο συγγραφέας μίλησε στο «ΤyposThes» για το νέο του βιβλίο στο οποίο αναδεικνύει την γαστρονομία της Σκιάθου μέσα από τα κείμενα του Παπαδιαμάντη
Γιώργος Πίττας: «H Ελληνική γαστρονομία είναι στην καλύτερή της φάση»
Συνελήφθη 84χρονος στην Ημαθία – Έδεσε σκύλο σε αυτοκίνητο και τον έσερνε (VIDEO)
Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την συγκεκριμένη ενέργεια, αναρτώντας το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Συνελήφθη 84χρονος στην Ημαθία – Έδεσε σκύλο σε αυτοκίνητο και τον έσερνε (VIDEO)