Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Κικίλιας για πυρκαγιές: «Ένα βήμα πριν από τον κόκκινο συναγερμό μέχρι την Κυριακή»

Κικίλιας για πυρκαγιές: «Ένα βήμα πριν από τον κόκκινο συναγερμό μέχρι την Κυριακή»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Καλώ όλους να επιδείξουν πολύ μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνεύσουν δάση, περιουσίες και άνθρωποι από επιπόλαιες και εγκληματικές ενέργειες»

«Από αύριο και μέχρι το Σαββατοκύριακο ο χάρτης επικινδυνότητας πυρκαγιών θα είναι ένα βήμα πριν από το επίπεδο κόκκινου συναγερμού καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες η βλάστηση έχει ξεραθεί λόγω του προηγούμενου καύσωνα, το θερμόμετρο θα ανέβει ξανά ψηλά και κυρίως θα φυσούν ισχυρά μελτέμια» τόνισε υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτες δηλώσεις του. Πρόσθεσε ότι μιλάμε για το πιο επικίνδυνο κοκτέιλ για την εκδήλωση πυρκαγιών που μπορεί να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

«Οι καύσεις, οι θερμές εργασίες, το μπάρμπεκιου και ό, τι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ένα σπινθήρα, ούτως ή άλλως απαγορεύονται ρητά από τον νόμο κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Ειδικά αυτές τις μέρες όμως, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να καταλήξουν σε μεγάλα πύρινα μέτωπα. Όλος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι σε εγρήγορση, με αυξημένες περιπολίες από επίγειες δυνάμεις αλλά και drones» υπογράμμισε.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν μεγάλη προσοχή. «Καλώ όλους να επιδείξουν πολύ μεγάλη προσοχή για να μην κινδυνεύσουν δάση, περιουσίες και άνθρωποι από επιπόλαιες και εγκληματικές ενέργειες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Χατζηδάκης: Τα 4 πεδία για την εφαρμογή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων

Θεσσαλονίκη: Παρέσυρε με το ΙΧ την πρώην σύζυγό του - Tην έπιασε από τον λαιμό